Világbajnoki Ötletelő - Vasárnap

Világbajnokság 2018 - Oroszország

france_croatia_final_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról.  

Döntő

vb_head_64.JPG

Helyszín: Luzsnyiki Aréna (Moszkva)
Játékvezető: Néstor Pitana (Argentina)

egy gondolat -  egy mondat

  • Franciaország és Horvátország válogatottja eddig ötször került szembe egymással; a franciák hármat megnyertek ezek közül a találkozók közül (1998-ban, 1999-ben és 2000-ben), és két mérkőzés döntetlennel ért véget (2004-ben és 2011-ben).
  • Az öt francia–horvát találkozó közül kettőt rendeztek nagy torna keretében: Franciaország 2–1-re legyőzte Horvátországot az 1998-as vébé elődöntőjében – Didier Deschamps ott végigjátszotta a meccset –, míg a másik, a 2004-es Európa-bajnokság csoportkörében játszott mérkőzés 2–2-es döntetlent hozott.
  • Az utolsó három világbajnoki döntő mindegyikén hosszabbításra került sor. A tornát megkoronázó összecsapások közül azonban mindeddig csak kettő dőlt el büntetőpárbajban (mégpedig az 1994-es és a 2006-os döntő).
  • Franciaország harmadjára jut be a világbajnokság döntőjébe: a korábbi döntői közül az egyiket (az 1998-ast) megnyerte, a másikon (a 2006-oson) pedig büntetőkkel maradt alul. Az 1998 óta számított három döntőbeli szereplésével ezenkívül minden más nemzetet megelőz az utóbbi 20 évben: Brazília és Németország büszkélkedhet még két szerepléssel ebben az időszakban.
  • Horvátország válogatottja a története első világbajnoki döntőjét játssza, és ezzel a világon a 13., Európában pedig a 10. ország, amely eljutott erre a szintre. A legutóbbi két bemutatkozó finalista közül mindkettő megnyerte a tornát (Franciaország 1998-ban és Spanyolország 2010-ben), és utoljára Hollandia kapott ki (1974-ben) ebben a szerepben.

Franciaország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1 
Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez; Paul Pogba, Ngolo Kante; Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi; Olivier Giroud.

Horvátország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-1-4-1
Danijel Subasic; Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Marcelo Brozovic; Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Rakitic, Ivan Perisic; Mario Mandzukic.

Nem lép pályára: Horvátország / Kalinic N. (Edzői döntés)
Valószínűleg nem lép pályára: Franciaország / Matuidi B. (Bordasérülés); Horvátország / Perisic I. (Izomsérülés), Strinic I. (Ágyéksérülés)

Tippem a mérkőzésre: Franciaország, nyeri a vb-t!  
Tippem a végeredményre: 1 - 0 / 2 - 0 / 2 - 1 / 1 - 1  
Speciális fogadás: Franciaország (1X2), győztes   

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior