Manchester Derby: United - City

X2dupla

mu_mcity.JPG

Manchester United - Manchester City

ANGLIA: Premier League | 17:30 | VASÁRNAP 12/10

Jose Mourinho: "...ez a derbi különleges élményt nyújt az emberek számára." 

Vasárnap kora este a Premier League  legjobban várt mérkőzését láthatjuk, Jose Mourinho és Pep Guardiola ismételt összecsapását. Az előző idényben a United a bajnokság 6. helyén zárt, ezzel szemben most a 2. helyen üldözi a riválisát. A City ebben az évben "bomba" formát mutat, nem csoda, hogy 8 ponttal vezeti a idei bajnokságot. Előző idényben a 3. helyen záró csapat a 2017/18-as idény bajnoki esélyese.  

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY/ legutóbbi 5 meccs
2017.07.21 ICC Manchester United Manchester City 2 : 0
2017.04.27 PL Manchester City Manchester United 0 : 0
2016.10.26 CC Manchester United Manchester City 1 : 0
2016.09.10 PL Manchester United Manchester City 1 : 2
2016.03.20 PL Manchester City Manchester United 0 : 1

 

A hét közepén mind a két együttes Bajnokok Ligája csoportmérkőzést játszott. Az utolsó mérkőzés volt az egyenes kiesési szakasz előtt. A United hazai pályán fogadta a CSZKA csapatát. Az első félidőben vezetést szerző oroszokat, a második félidőben 2 góllal felülmúlva 2 - 1-re legyőzte Mourihno együttese. A Manchester City a biztos továbbjutás tudatában, 2 - 1-es vereséget szenvedett Sahtar Donyeck csapatától. A City még a Unitedtól is jobban tartalékolt hétvégére. 

Mourihno az előző idényhez képest jobb csapattal rendelkezik, viszont ellenfele Guardiola szintén jól vásárolt a nyáron és egészítette ki sorait. A United a "nagy csapatok" ellen a "foci gyilkos" játékot játszotta. A Pool ellen 1-1-es döntetlen idegenben, a Tottenhamet 1-0-ra legyőzték hazai pályán, viszont  1-0-ra kikaptak a Chelseatől idegenben. A City 5-0-ra a Poolt, 3-1-re az Arsenalt győzte le hazai pályán. A Chelsea hazai pályán kapitulált a "kékek" előtt, 1-0-ra győzött Pep csapata.

Manchester United

A United ebben az idényben sokkal jobban "focizik", ami nem mást jelent, mint azt, hogy nem a folyamatos defenzív játékot látjuk nap, mint nap. A portugál edző jól vásárolt a nyáron, a csapatot egybetartotta és az új játékosokat jól választotta ki. Ibra maradt, felépült, a sérültek zöme már mind bevetésre kész.  A bajnokságban a 2. helyen állnak, a BL-ben csoport elsőként jutottak tovább.  Ebben az idényben a 7 hazai mérkőzésüket mind megnyerték. 2017/18-as idényben hazai pályán nem kaptak ki, minden mérkőzést megnyertek legyen az bajnoki, kupa vagy BL mérkőzés. Maraoune Fellaini és Nemanja Matic úgy tűnik, hogy ma már bevethetők lesznek a City ellen. A csapat kulcsembere nem más lehet ma, mint David de Gea. A spanyol kapus az Arsenal "szemét" is kivédte a múltheti bajnoki  meccsen. A City ellen egy hasonló bravúr győzelmet érhet.

Nem lép pályára a mai nap Bailly, Carrick M. és eltiltás miatt, Pogba. 

Manchester United várható felállása: 3-5-2, ami 3-4-1-2 inkább, Lingard a csatárok mögött helyezkedik majd el.
Manchester United lehetséges kezdő 11: De Gea; Jones, Smalling, Bailly; Valencia, Matic, Herrera, Lingard, Young; Lukaku, Rashford

mu_city2.jpg

Manchester City

A 2017/18-as bajnokságban a City 15 mérkőzésből 14 meccset megnyert, a gólarány 46:10. Guardiola az előző szezonban már elkezdte a csapatát építeni, nyáron kiegészülve egy-két vásárolt játékossal az idei idényben "kirobbanó" formát mutat a csapata. A hétközi BL meccsen teljesen visszaállt és tartalékoló csapat állt ki, mindenki a mai napra pihent, tudván azt, hogy a megszerzett 15 pont elég a csoportelsőséghez. A csapat kulcsembere a Jesus helyett pályára lépő Agüero. A 9 gólos csatár a BL meccsen nem is lépett pályára, hogy jobban ki tudja magát pihenni és fel tudjon készülni az összecsapásra. A City támadósora és védekezése magáért beszél. Nagyon nehéz dolga lesz a "vörösöknek", ha legalább 1 pontot otthon akarnak tartani. 

Nem lép pályára a mai nap Mendy és Stones. 

Manchester City várható felállás: 3-4-3, de a United ellen többször a 4-2-3-1 felállást erőltette Pep. 
Manchester City lehetséges kezdő 11: Ederson; Mangala, Otamendi, Kompany; Walker, Fernandinho, David Silva, De Bruyne; Sane, Sterling, Agüero

Pep Guardiola: ...várom már, hogy az Old Traffordon játszhassunk és újra megmérkőzzünk a United csapatával.."

Összegzés

A két csapat számára elég nagy jelentőségű a mai mérkőzés. A United fel szeretne zárkózni a City nyakára, a City viszont, ha nyer, nagyon leszakad az őt üldözőktől. A döntetlen a vendégeknek szintén jó lehet, hiszen ezzel a United is csak 1 pontot szerezne. A két nagyon jó formában lévő csapat nem fog egymásnak esni, de a támadósoruk az "halálos". Szerintem a gólváltás eléggé biztos, remélhetőleg nem fullad a meccs "dögunalomba". A United gólszegény meccseket játszott, kivéve az Arsenal ellen. A City két nagyobb együttest jól kitömött, viszont a jól védekező Chelsea meccsen csak egy gól esett. Mourihno tudja, ma győzni kell és fel kell zárkózni a City mögé. Lélektani előny egy hazai pályán szerzett győzelem. Az elmúlt két bajnoki mérkőzést kielemezve, a két csapat közt elég nagy különbség mutatkozik. A United mindkét meccsét idegenben játszotta, fölényesen nyert a Watfrod (4-2) és az Arsenal (3-1) ellen. A City viszont mind a két mérkőzését hazai pályán 2-1-re hozta le, de igencsak akadozott a "kékek" játéka. Southampton ellen, a hosszabbítás 96' percében Sterling góljával nyertek. Számomra a United erősebb hazai pályán, jobban akarják a 3 pontot és küzdeni fognak az utolsó percekig.

 Mindkét csapat gólt szerez Odds: 1,60  >  B+' 


Manchester Utd. (Hendikep 1:0) Odds: 1,60 >  B' 

Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám több, mint 2,5 Odds: 2,00 >  C'