Világbajnoki Ötletelő - Szombat

Világbajnokság 2018 - Oroszország

harmadik_hely.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról.  

Bronzmérkőzés

vb_head_63.JPG

Helyszín: Kresztovszkij Stadion (Szentpétervár)
Játékvezető: Faghani A. (Irn)

egy gondolat -  egy mondat

  • Anglia és Belgium válogatottja másodjára mérkőzik meg egymással a 2018-as világbajnokságon: már a csoportkörben is összetalálkoztak ugyanis, és akkor Belgium 1–0-ra győzött.
  • Mielőtt az idei VB-n 1–0-ra kikapott Belgiumtól, Anglia csak egyet vesztett el a párharc előző 21 találkozójából (15 győzelem és 5 döntetlen mellett).
  • Mióta Törökország és Brazília kétszer is összemérte erejét a 2002-es világbajnokságon, Belgium és Anglia az egyetlen olyan páros, amely ugyanazon a VB-n kétszer meccsel egymással.
  • Belgium eddig egyszer játszott bronzmeccset a világbajnokságok során: az 1986-os tornán, ahol 4–2 arányban alulmaradt Franciaországgal szemben, így a negyedik helyen végzett.
  • A Roberto Martínez irányítása alatt játszott 26 mérkőzéséből Belgium csak kettőt vesztett el: a tréner 2016. szeptemberi, bemutatkozó meccsét (0–2 arányban Spanyolország ellen), illetve a legutóbbi meccsét (0–1 arányban Franciaország ellen, az idei elődöntőben).

Belgium lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-4-3 
Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen; Thomas Meunier, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Yannick Carrasco; Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku, Eden Hazard.

Anglia lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-1-4-2
Jordan Pickford; Gary Cahill, Phil Jones, Harry Maguire; Eric Dier; Trent Alexander-Arnold, Fabian Delph, Ruben Loftus-Cheek, Danny Rose; Harry Kane, Marcus Rashford.

Valószínűleg nem lép pályára: Anglia / (Sérültek) Henderson J., Trippier K., Walker K.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt 
Tippem a végeredményre: 3 - 2 / 2 - 2 / 2 - 1 / 1 - 1  
Speciális fogadás: Belgium, végez a 3. helyen  

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior