Premier League-Ázsia Trophy

Hong Kong 2017

pl_asia_players.jpg

West Brom - Leicester & Liverpool - Crystal Palace

Elődöntők  / 2017. Július 19. Szerda

12:00 / West Brom - Leicester
14:30 / Liverpool - Crystal Palace

A Premier League-Ázsia Trophy nyolcadik alkalommal megrendezett "mini kupa". Kétévente megrendezésre kerülő labdarúgó tornán mindig 4 csapat küzd meg egymással kieséses rendszerben. Eddig a négy csapatból, egy ázsiai csapat volt. A másik három csapat az angol Premier osztályból került ki. De ebben az évben négy Premier csapat játszik egymás ellen. A helyszín most Hong Kong. Az első öt alkalommal Barclays Asia Trophy néven futott a sorozat. 2013-tól változott meg Premier League Asia Trophy-ra. 2015-ben az Arsenal, 2013-ban a Manchester City győzött. 

Ázsiában a mai napig "IMÁDJÁK" a Premier League-t! Népszerűsítik ezzel a tornával az angol focit és így még több szimpatizánst szerezve Európa egyik legjobb bajnokságának!

A verseny kiírás 2017-ben:

Szerda július 19. 
12:00 Leicester City - West Bromwich Albion 
14:30 Liverpool FC - Crystal Palace

Szombat július 22. 
Harmadik hely (délután) és Döntő (este) 

West Brom - Leicester

Majd 2 hónapja vége van a 2016/17 -es szezonnak. A  West Bromwich Albion a 10. helyen zárt megelőzve, a 12. helyen 1 ponttal kevesebb összehozó Leicester csapata előtt. Egymás ellen az utolsó meccsüket a "rókák" nyerték. Idegenben 1 - 0 -ra győztek, áprilisban. A két csapat teljesen ellenkező második szezont futott. A West Brom csapata inkább lentebb csúszott. AZ utolsó 10 meccséből egyet se nyert meg akkor. A Leicester csapatánál edző váltás után, felfelé mozdultak. A szép BL szereplés mellett, majdnem kiesett a csapat a bajnokságból, de a végére összekapták a csapatot, bent maradtak. 

Július elején Jay Rodríguez középcsatár érkezett az Albion csapatába, méghozzá egy másik Pl csapattól, a Southampton gárdájától. Kairóból egy középhátvéd jött kölcsönbe, pár napja. Ahmed Hegazy a védelem erősítésére hozták a csapathoz, a "rókák" ellen be is mutatkozik majd a csapatban.

A "rókáknál" szintén júliusban erősítettek két játékossal. Vicente Iborra a Sevilla csapatából jött. Sajnos sérült, így a védekező középpályás minden bizonnyal a tornát kényszerből, de ki kell hagynia. Harry Maguire középhátvéd a Hull City csapatától jött, aki már a tornán be fog mutatkozni. 

Hiányzók a két csapatnál még a Premier szezonban elszenvedett sérülésből maradtak. A két csapat közül a Leicesternél van egy komolyabb játékos aki nem léphet pályára. Rober Huth - ő a védelem szikla szilárd pillére. A tornán biztos tudják majd pótolni. 

Összefoglaló :
A tornán egyenes kieséses, ezért nincs idő a pontokkal taktikázni. Azonnal, de jól felépített taktikával próbálják majd egymást megtörni.a csapatok az első perctől kezdve. A Leicester támadó játéka sokkal jobb, valamint a szezon végén a csapat kezdte kiheverni az edzőváltást. A "ködös" Albionban sok probléma van a védekezéssel. Mindent egybevéve Leicester továbbjut. 

Tippem a mérkőzésre: West Brom 1 - 2 Leicester
 

Gólszám - Több, mint 2,5 @ Odds: /Később B+' értékelésű tippem
Mindkét csapat szerez gólt @ Odds: /Később   A' értékelésű tippem

Leicester győzelem (1X2) @ Odds: /Később   C' értékelésű tippem

Liverpool - Crystal Palace

A Liverpool nagy hajrában a 4. helyet szerezték meg az elmúlt bajnokságban, Klopp nagyon jól irányította csapatát, sajnos sok sérült játékos miatt nem tudták az első két hely valamelyikét megszerezni. A Palace viszont a 14. helyett tudta elcsípni. Küzdött is a csapat a bent maradásért. Az utolsó 5 bajnokiból, négyet elvesztett a csapat. 

A két csapat átigazolásai között van egy közös pont, a Chelsea. A kölcsönbe kapott Ruben Loftus-Cheek középpályás erősíti majd a Crystal Palace csapatát. Dominic Solanke a 'fiatal' Chelsea csapatból érkezett a Liverpoolhoz.  A középcsatár mellé Mohamed Salah, a Roma jobb szélső gólvágója szerződtették. Salah jó párszor megjárta már a Chelsea csapatát, és az évek alatt jobb és jobb játékos vált belőle.  2014-ben 16,5 millió euróért vette meg a Chelsea a Baseltől, most a Liverpool 42 milliót tett érre az asztalra. 
 
A Crystal Palace-nál az eddig már régóta sérült játékosok mellett, nincs újabb. Kijelenthető - hogy teljese a keret. A Liverpool csapatánál 3 sérült van, de pótlásuk már rég megoldott. Szintén - teljes kerettel fognak harcba indulni a trófeáért! 

Liverpool kerete : Mignolet, Karius, Ward, Clyne, Sakho, Lovren, Gomez, Klavan, Moreno, Matip, Flanagan, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Milner, Coutinho, Henderson, Grujic, Lallana, Emre Can, Stewart, Firmino, Mane, Salah, Sturridge, Origi, Ings, Woodburn, Solanke

Crystal Palace kerete : Hennessey, Speroni, Funnell, Dann, Delaney, Tomkins, Kelly, Ward, Schlupp, van Aanholt, Wan-Bissaka, Cabaye, Puncheon, Milivojevic, McArthur, Loftus-Cheek, Zaha, Townsend, Sako, Lee, Williams, Kirby, Benteke, Anderson, Ladapo

Összefoglaló :

A Pool erős kerettel érkezik. Három felkészülési mérkőzést már játszottak, ebből kettőt meg is nyertek. Az új játékosok már bemutatkoztak, emiatt biztos az erős támadó játék. A Palace egy barátságos meccset játszott,  ahol győzött hazai pályán és bizakodva érkezik a Pool ellen. A 2016/17 bajnokságban kétszer találkozott a két gárda. Előző év októberében  4 - 2 -re a Liverpool idegenben győzött, viszont 2017 áprilisában a Crystal Palace idegenben vett revansot a Pool felett.  2 - 1 re győztek akkor.  Hajtós, sok gólos meccsre számítok. Igaz, hogy a Palace védekezni fog és a Pool az utóbbi felkészülési meccsen a Wigan ellen csak döntetlent játszott. Ezen a tornán nincs második esély a győzelem egyenlő a továbbjutással. A gólváltás elég valószínű. Az biztos, hogy Klopp megmutathatja csapata új erejét erősebb ellenfelek ellen, ezért Liverpool győzelmet várok. 

Tippem a mérkőzésre: Liverpool 3 - 1 Crystal Palace
 

Gólszám - Több, mint 2,5 @ Odds: /Később  A' értékelésű tippem
Mindkét csapat szerez gólt @ Odds: /Később   B+' értékelésű tippem

Liverpool győzelem (1X2) @ Odds: /Később   B' értékelésű tippem