Világbajnoki Ötletelő - Szombat

Világbajnokság 2018 - Oroszország

france_argentina_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. 
vb_head_49.JPG
2018/06/30  16:00
Helyszín: Kazán Aréna (Kazany)
Játékvezető: Faghani A. (Irn)

egy gondolat -  egy mondat

  • A 2014-es világbajnokságon Argentína második helyen zárt, Németország mögött. Franciaország 2014-ben a hetedik lett. A döntőben hosszabbítás alatt Götze találatával 1 - 0-ra nyert Németország.
  • Argentína megnyerte a két korábbi világbajnoki meccset Franciaország ellen. 1930-ban Argentína legyőzte Franciaországot 1-0-ra és 1978-ban 2-1-re. Mindkét alkalommal Argentína a döntőbe jutott, és 1978-ban meg is nyerte.
  • A 2014-es világbajnokság selejtezőinek I csoportjában öt győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel Spanyolország mögött a második helyen végeztek. A negyeddöntőben a későbbi világbajnok Németországtól kaptak ki 1–0-ra és kiestek. Paul Pogbát a torna legjobb fiatal játékosának választották.
  • Franciaország az elmúlt hét mérkőzésen veretlen, közülük ötöt megnyert.
  • Kylian Mbappe-nak még egy gólra kell ahhoz, hogy Michael Owen rekordját felülmúlja. (Michael Owen - a válogatottban 1998-ban mutatkozhatott be, ezzel a legfiatalabb pályára lépő játékos, majd nem sokkal később a legfiatalabb gólszerző is lett.)
  • Argentína mindössze két mérkőzést nyert meg az utóbbi nyolc meccsből.
  • Lionel Messi 2014-ben a világbajnokságon aranycipőt nyert. 

Franciaország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez; Paul Pogba, Ngolo Kante; Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi; Olivier Giroud.

Argentína lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Franco Armani; Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo, Nicolas Tagliafico; Ever Banega, Javier Mascherano, Maximiliano Meza; Sergio Aguero, Lionel Messi, Gonzalo Higuain.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt  
Tippem a végeredményre: 0 - 0 / 1 - 1 / 1 - 2 / 2 - 1 
Speciális fogadás: Argentína, jut tovább

vb_head_50.JPG

2018/06/30  20:00
Helyszín: Fist Olimpiai Stadion (Szocsi)
Játékvezető: Ramos C. A. (Mex)

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a harmadik találkozó Uruguay és Portugália válogatottja között, világbajnokságon pedig az első. A két csapat 1972 júliusa óta nem mérkőzött meg egymással, akkor pedig 1–1-es döntetlent játszottak a Rio de Janeiró-i Maracanã stadionban. Portugália veretlen az eddigi két találkozójukon (1 győzelemmel és 1 döntetlennel).
  • A büntetőpárbajokat nem számítva Portugália a nagy tornákon játszott legutóbbi 17 mérkőzéséből csak egyet vesztett el (8 győzelem és 8 döntetlen mellett): a 2014-es világbajnokságon kapott ki Németországtól 4–0-ra. Ugyanakkor a világbajnokságok kieséses szakaszában vereséget szenvedett a három legutóbbi mérkőzésén, méghozzá úgy, hogy 1 lőtt gólja mellett 5-öt kapott.
  • Mióta 1986-ban 16 csapatosra bővült a világbajnokság egyenes kieséses szakasza, Uruguay négyből három alkalommal kiesett, amikor eljutott erre a szintre: 1986-ban, 1990-ben és 2014-ben vereséget szenvedett a 16 között, de 2010-ben továbbjutott Dél-Korea ellenében.
  • Uruguay eddig csak egy világbajnokságon tudta megnyerni az első négy mérkőzése mindegyikét: ez pedig a futball történetének első világbajnokságán, 1930-ban esett meg, és akkor az uruk el is hódították a trófeát. Most azzal próbálkozhatnak, hogy megismételjék ezt a nyitó győzelmi sorozatot.
  • Uruguay eddig egyetlen gólt sem kapott a 2018-as világbajnokságon, és a három mérkőzésükön csak hat, a kaput eltaláló lövéssel kellett szembenézniük. Az utolsó dél amerikai csapat, amely nem kapott gólt az első négy meccsén egy világbajnoki tornán, Brazília volt 1986-ban.

Uruguay lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Fernando Muslera; Guillermo Varela, Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Martin Caceres; Nahitan Nandez, Matias Vecino, Rodrigo Betancur, Cristian Rodriguez; Luis Suarez, Edinson Cavani.

Portugália lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Rui Patricio; Cedric Soares, Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro; Ricardo Quaresma, Joao Moutinho, William Carvalho, Joao Mario; Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt  
Tippem a végeredményre: 2 - 0 / 1 - 1 / 2 - 1 / 1 - 2 
Speciális fogadás: Uruguay, jut tovább

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior