EGYENES KIESÉSES SZAKASZ - Legjobb 16

Világbajnokság 2018 - Oroszország

legjobb_16_1.pngEgyenes kieséses szakasz

Az egyenes kieséses szakaszban az a tizenhat csapat vesz részt, amelyik a csoportkör során a saját csoportja első két helyének valamelyikén végez.

Az egyes találkozók győztes csapatai jutnak tovább a következő körbe. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az eredmény, akkor 2×15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is egyenlő az állás, akkor büntetőpárbajra kerül sor.

A sárga lapokat a negyeddöntőket követően törlik. Amelyik játékos a negyeddöntőt megelőző valamelyik mérkőzésen és a negyeddöntőben egy–egy sárga lapot kapott, valamint ha a negyeddöntőben kiállítják, az nem játszhat az elődöntőben – de emiatt a döntőben már igen. Így a döntőben csak az a játékos nem játszhat, akit az elődöntőben két sárga lappal, vagy egyből kiállítanak.

64 mérkőzésből, 48 mérkőzés már lezajlott. A VB 3/4-én már túl vagyunk!

A labdarúgó-világbajnokságok után a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hat díjat oszt ki.

  • Aranycipő
  • Aranylabda
  • Legjobb kapus
  • Legjobb fiatal játékos
  • FIFA Fair play-díj
  • Legszórakoztatóbb csapat

legjobb_16.JPG

Statisztikák

A TOP 3-as góllövő 

gollovo.JPG

Aranycipő

A World Cup Golden Boot, azaz a világbajnoki „Aranycipő” díjat az a játékos kapja, kapja, aki a legtöbb gólt szerzi a világbajnokságon. Ha két vagy több játékos ugyanannyi gólt ér el, akkor a gólpasszok száma dönt (a FIFA Technikai Bizottságának döntése alapján). Ha ez is egyenlő, akkor a játszott percek számítanak, a kevesebb időt pályán töltött játékos végez előrébb. Az „Ezüst-” és „Bronzcipő” díjat a második és harmadik helyen végzett játékosok kapják.

A VB alatt eddig  - 36349 passz hajtottak végre a csapatok, valamint eddig :

statisztika1.JPG

Aranylabda

Az „Aranylabda” díjat az eseményre akkreditált újságírók szavazatai alapján kapja a torna legjobb játékosa. Az „Ezüst-” és „Bronzlabda” díjat a második és harmadik helyen végzett játékosok kapják. A díjat először 1982-ben adták, azonban a FIFA visszamenőlegesen a korábbi világbajnokságokra is hirdetett díjazottakat.

Játékos Statisztikák

Legtöbb kapura rúgás - Legtöbb  megtett távolság -  Legtöbb  sikeres passz  -  Legtöbb  védés
                      17                                                        36 Km                                                       310                                                     17

statisztika2.JPG

CSAPATOK

Legtöbb gólt elérő--Legtöbbet támadó--Legtöbbet sikeresen passzoló--Legjobban védekező

statisztika3.JPG

Legtöbb gólt elérő--Legtöbbet támadó--Legtöbbet sikeresen passzoló--                                      /sikeresen visszavert támadás/ 

 Legjobb 16

meccsek1.JPGAz eddigi mérkőzések aki látta (Argentína meccsnél), tisztában van vele, hogy a "nagy csapatoknak" nagyon nem megy a 2018-as VB. Argentína nagy szerencsének köszönhetően jutott tovább 2. helyen a csoportjából. A Franciák a csoport elsőség megszerzésével elég keveset mutattak meg magukból. A csoportkör utolsó mérkőzésén az "alibi" 0 - 0-ás  döntetlen, elég nevetséges volt. A látottak alapján jóslatom a mérkőzésre: kevés gól és szenvedés, de a végén továbbjut Argentína.

Uruguay csoportelsőként, míg Portugália másodikként jutott tovább. Uruguayban minden megvan a továbbjutásra a legjobb 8 közé. Ronaldo bravúrja többször kellett a csapatnak, de ha nem fog szombaton menni a játék - félő hogy kiesnek (Portugália). A látottak alapján Portugália a kezdés után szerintem többet botlik, erre jó példa az Irán elleni 1 - 1-es döntetlen. Ezzel szemben Uruguay meccsről meccsre javul. Szerintem Uruguay továbbjut a kettejük csatájából.

meccsek2.JPGTalán ennél a párosításnál mondhatom azt, hogy "remélem nem fog a politika közrejátszani"(spanyol-orosz). Az Orosz csapat a 3. mérkőzésen már az igazi erejét mutatta. Egy erősebb csapat ellen már nem olyan jók. A Spanyoloknak voltak megingásai, ott a két döntetlen a csoport mérkőzések alatt, de a világ egyik legjobb csapata. Remélem nem fogunk a végén meglepődni, nálam a spanyolok a továbbjutók.

A Dánok ügyesek, kitartóak és továbbmentek a csoportkörök után, de az ellenfél már "nagy falat" lesz. Nálam az egyik titkos 'favorit' Horvátország. A horvátok 3/3 mérleggel, valamint minden mérkőzésén legalább 2 gólt szerző csapatnak nem fog Dánia borsot törni az orra alá. Az argentinokat 3 - 0-ra megalázták. Több gólos Horvát sikert várok és továbbjutást a mérkőzésen.

meccsek3.JPG
A legjobban várt mérkőzés általam, illetve szerintem sokak által. A brazilok szép lassan pörögnek fel eddig, döntetlen után két győzelem. Mexikó két győzelem után egy vereség, de szerencséjükre így is továbbjutottak. Mexikó felkészült Németországból és megverte őket, ők lehetnek azok akik a Brazilok ellen is sikeresen fel tudnak majd lépni. Nagyon "nehéz szülés" lesz. Mindenki a brazilokat várja tovább, én drukkolok a mexikói csapatnak!

A tényleg szimpatikus Japán dicséretére váljon, hogy eddig eljutott. A VB győzelemre esélyes Belgiumnak a kis szigetország nem fog gondot jelenteni. A 3/3-as győzelmi mérleggel a belga csapat szerintem biztos továbbjutó a mérkőzésen.

meccsek4.JPGSzámomra megjósolhatatlan mérkőzés. A Svédek és a Svájciak nagyon tudnak küzdeni, nem adják fel az utolsó pillanatban sem. Kiegyenlített mérkőzést láthatunk majd, talán büntetőkkel a végén. Talán egy picit több tartalékot látok a svédekben, így szerintem ők mennek tovább.

Kolumbia, az első botlása után talpra állt. 2 győzelemmel első lett a csoportjában, igaz engem nem győztek meg. Anglia viszont a második csoportmérkőzésen megmutatta, hogy számolni kell vele a VB-n. A belgák ellen 1 - 0-ra kikapott angol válogatottban még így is több rejtőzik, mint Kolumbiában. Kérdés - ki tudja-e hozni magából Anglia, vagy elfog veszni... Számomra az angol továbbjutás a biztosabb, egy igen "verejtékes" mérkőzésen.

Remélem izgalmas és jó mérkőzéseket láthatunk majd! 

- kövessétek a blogom a VB ideje alatt -