Világbajnoki Ötletelő - Csütörtök

Világbajnokság 2018 - Oroszország

england_belgium_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. 
vb_csoport_h.JPG
tabella - m4sport 
vb_head_45.JPG

2018/06/28  16:00
Helyszín: Volgográd Aréna (Volgográd)
Játékvezető: Sikazwe J. (Zam)

Japán egy döntetlennel már biztosíthatja helyét a 16 között. Japán nem kaphat ki Lengyelországtól, mert így megeshet, hogy nem jut tovább. Lengyeleknek a a tisztes helytállás maradt a VB-n.

egy gondolat -  egy mondat

  • Japán mindkét eddigi mérkőzését megnyerte Lengyelország ellen: 1996 februárjában 5–0-ra, 2002 márciusában pedig 2–0-ra győzött.
  • Japán az európai csapatokkal játszott legutóbbi öt világbajnoki mérkőzéséből négyen nem tudott gólt lőni (mérlege 1 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség); egyedül a Dánia felett aratott 3–1-es győzelme alkalmával (2010-ben) volt eredményes.
  • Lengyelország 2002-ben játszotta az egyetlen VB meccsét ázsiai országgal: akkor 2–0-ra kikapott a csoportkörben Dél-Koreától.
  • Honda Keiszuke a Szenegál ellen lőtt góljával az első olyan japán játékos lett, aki három különböző világbajnokságon (2010-ben, 2014-ben és 2018-ban) is eredményes tudott lenni.
  • Lengyelország az európai csapatok közül elsőként esett ki a 2018-as világbajnokságról a Kolumbiától elszenvedett vereségével. Ez a harmadik egymást követő világbajnoki tornája (a 2002-es és a 2006-os után), amelytől már a csoportkörben búcsúzik.

Japán lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Eiji Kawashima; Wataru Endo, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo; Gaku Shibasaki, Makoto Hasebe; Keisuke Honda, Shinji Kagawa, Takashi Inui; Shinji Okazaki.

Lengyelország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Lukasz Fabianski; Lukasz Piszczek, Thiago Cionek, Kamil Glik, Maciej Rybus; Jacek Goralski, Karol Linetty; Dawid Kownacki, Piotr Zielinski, Kamil Grosicki; Robert Lewandowski.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt  
Tippem a végeredményre: 2 - 2 / 1 - 1 / 1 - 0 / 2 - 1 
Speciális fogadás: Japán, Döntetlennél a tét visszajár

vb_head_46.JPG

2018/06/28  16:00
Helyszín: Szamara Aréna (Szamara)
Játékvezető: Mazic M. (Srb)

Kolumbia csak győzelem esetén jut tovább. Szenegál egy döntetlennel is továbbjut. A másik mérkőzésen, ha a Japánok kikapnak talán befolyásolhatja ennek a mérkőzésnek a továbbjutásra gyakorolt hatását. 

egy gondolat -  egy mondat

  • Szenegál és Kolumbia válogatottja eddig csak egyszer találkozott egymással: egy 2014. májusi barátságos mérkőzésen, amelynek első félidejében Kolumbia 2–0-s vezetést szerzett – ennek azonban nem örülhetett sokáig, mert a második félidőben kapott is két gólt.
  • Szenegál csak egyszer csapott össze dél-amerikai ellenféllel a világbajnokságok történetében: a 2002-es utolsó csoportmeccsén 3–3-as döntetlent játszott Uruguay válogatottjával.
  • Kolumbia 1990-ben játszott először világbajnoki mérkőzést afrikai ellenféllel, mégpedig Kamerunnal. Azt a mérkőzést hosszabbítást követően 2–1-re elvesztette, azonban azóta mindkét afrikai VB ellenfelét legyőzte: 1998-ban Tunéziát és 2014-ben Elefántcsontpartot.
  • James Rodriguez Kolumbia hét világbajnoki fellépése során tíz gólban közreműködött: hatot maga szerzett, és négyhez ő adta a gólpasszt.
  • Kolumbia Lengyelország felett aratott, 3–0-s győzelme nem egyedülálló a dél-amerikai csapat VB történelmében: Görögországot (3–0) és Japánt (4–1) szintén háromgólos különbséggel verte 2014-ben.

Szenegál lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Khadim N Diaye; Moussa Wague, Kalidou Koulibaly, Salif Sane, Youssouf Sabaly; Idrissa Gueye, Alfred N Diaye, Cheikh Kouyate; Ismaila Sarr, Mbaye Niang, Sadio Mane.

Kolumbia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
David Ospina; Santiago Arias, Yerry Mina, Davinson Sanchez, Johan Mojica; Carlos Sanchez, Wilmar Barrios; Juan Cuadrado, Juan Quintero, James Rodriguez; Radamel Falcao.

Tippem a mérkőzésre: Kolumbia (1X2) - Vendég győzelem
Tippem a végeredményre: 1 - 3 / 0 - 2 / 1 - 2
Speciális fogadás: Vendég csapat  gólszám több, mint 1,5 

vb_csoport_g_2.JPGA G' és H' csoport első két helyezett csapatának, egymás elleni felállása a nyolcaddöntőben!
vb_csoport_g.JPG
tabella - m4sport 
 

vb_head_47.JPG

2018/06/28  20:00
Helyszín: Kalinyingrád Stadion (Kalinyingrád)
Játékvezető: Skomina D. (Slo)

A két csapat már továbbjutott. Az első és második hely - a csoportban - eldöntése, vár a csapatokra az egymás elleni mérkőzésen. 

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a harmadik világbajnoki találkozó Anglia és Belgium válogatottja között. Anglia eddig őrzi a veretlenségét ebben a párosításban: 1954-ben 4–4-es döntetlent játszott egymással a két csapat, 1990-ben pedig – az egyenes kieséses szakaszban – 1–0-ra győztek a szigetországiak David Platt kapáslövésével.
  • Belgium az Angliával vívott 21 összecsapása közül csak egyet nyert meg (5 döntetlen és 15 vereség mellett): 1936 májusában aratott 3–2-es győzelmet.
  • Anglia 11 meccs óta nem kapott ki Belgiumtól (7-szer győztek az angolok, és emellett 4 döntetlen született). Legutóbb egy 2012. júniusi barátságos mérkőzésen győztek a belgák ellen: az 1–0-ra végződött találkozón Danny Welbeck volt eredményes, aki ekkor lőtte első gólját az angol válogatott mezében.
  • Belgium az elmúlt két VB meccsét egyaránt háromgólos különbséggel nyerte; a világbajnokságok története során még egyetlen válogatott sem nyert három egymást követő mérkőzést háromgólos vagy nagyobb különbséggel.
  •  A 2018-as világbajnokságon Anglia már nyolc gólt lőtt (éppen annyit, mint 1954-ben és 1990-ben az egész VB szereplése során). Az egyetlen világbajnokság, amelyen ennél több gólt lőtt – szám szerint 11-et –, az 1966-os volt.

Anglia lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-1-4-2
Jordan Pickford; Gary Cahill, John Stones, Harry Maguire; Eric Dier; Kieran Trippier, Jesse Lingard, Fabian Delph, Danny Rose; Harry Kane, Marcus Rashford.

Belgium lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-4-3
Simon Mignolet; Vincent Kompany, Dedryck Boyata, Thomas Vermaelen; Youri Tielemans, Mousa Dembele, Leander Dendoncker, Yannick Carrasco; Dries Mertens, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt  
Tippem a végeredményre: 1 - 1 / 0 - 0 / 2 - 2 / 1 - 2 
Speciális fogadás: Belgium, Döntetlennél a tét visszajár

vb_head_48.JPG

2018/06/28  20:00
Helyszín: Mordóvia Aréna (Szaranszk)
Játékvezető: Shukralla N. (Bah)

Mind a két csapat kiesett a VB-ről, céljuk a csapatoknak a tisztes helytállás.

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a legelső találkozó Panama és Tunézia válogatottja között.
  • Tunézia eddig csak egy VB meccset játszott olyan válogatottal, amely a CONCACAF alá tartozik: 1978-ban, rögtön az első világbajnoki mérkőzésén 3–1-es vereséget mért Mexikó válogatottjára.
  • Panama a kapuját eltaláló 13 lövésből kilenc gólt kapott eddig a világbajnokságon.
  • Tunézia nyeretlen a legutóbbi 13 világbajnoki meccsén (0 győzelem, 4 döntetlen és 9 vereség a mérlege). Utoljára még 1978-ban, a világbajnoki bemutatkozásakor tudott nyerni Mexikó ellen.
  • Legutóbb 2006-ban fordult elő – akkor azonban Togóval és Szerbiával is –, hogy egy válogatott a története első három VB meccse közül mindet elveszítse; Panama lehet a következő a sorban.

Panama lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-1-4-1
Jaime Penedo; Adolfo Machado, Roman Torres, Fidel Escobar, Erick Davis; Gabriel Gomez; Joel Barcenas, Felipe Baloy, Ricardo Avila, Jose Rodriguez; Luis Tejada.

Tunézia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-5-1
Farouk Ben Mustapha; Hamdi Nagguez, Yohan Benalouane, Yassine Meriah, Ali Maaloul; Fakhereedine Ben Yousseff, Ellyes Skhiri, Ferjani Sassi, Anice Badri, Naim Sliti; Wahbi Khazri.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 2 / 0 - 2 / 1 - 3  
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt + gólszám több, mint 2,5 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior