Ír bajnoki ötletadó

Premier Division

irish-pl.jpg

ÍRORSZÁG:  Premier Division 

Premier Division


Bohemians - Derry City

Az ex U23-as Sunderland játékos, Dan Casey múlthéten, épp a Finn Harps ellen debütált, ahol sajnos kikaptak. Dan Byrne eltiltása lejárt, emiatt ma már bevethető lesz a védelemben. Dinny Corcoran tizenegyedik gólját rúgta múlthéten. mellyel vezeti a házi góllövő listát 14 mérkőzés után. A bajnokságban ezzel a teljesítménnyel a 4. legjobb gólvágó! 
Bohemians az utolsó 5 bajnoki meccsből kettőt elvesztett és kettőt megnyert. Hazai pályán legutóbb 1 - 0 -ra kikaptak a Dundalktól, előtte viszont a Sligo Rovers együttesét 2 - 0 -ra győzték le otthon. A múltheti 2 - 1-es Finn Harps elleni vereségen hamar túl kell lendülni, ma a győzelemre kell koncentrálniuk. 

Bohemians lehetséges kezdő 11 és várható felállása: 4-5-1
Supple; Casey, Cornwall, Byrne, Fitzgerald; Sule, Gannon, Poynton, Ward, Morris; Corcoran


Darren Cole valószínűleg ma már pályára léphet, ezzel a védelem tengelye, Aaron Barry mellett újra a régi lesz. Rory Patterson 6. alkalommal léphet pályára ebben az idényben, igaz ezzel Nathan Boyle-t hátrébb szorította (középpályára). Aaron McEnuff és Barry McNamee, egyik legjobb szezonjukat futják, a középpálya "pillérei", a 21 bajnokiból 19-szer a pályán voltak.
A Derry City az elmúlt 5 bajnoki mérkőzéséből hármat elvesztett és kettőt megnyert. Az utolsó 5 idegenbeli meccsén nem tudott nyerni a gárda. Nemzetközi mezőnytől már búcsúzott erre az idényre. A Midtjylland búcsúztatta az Európa Ligából. 31 ponttal áll a bajnokságban most a Derry és 2 pontra van a Bray Wanderers, akik már az EL-t érő helyen áll. A vendégek célja, a győzelem és legalább az EL-t érő hely megszerzése.

Derry City lehetséges kezdő 11 és várható felállása: 4-4-2
Doherty; Cole, Doherty, Jarvis, Schubert; McEnuff, McNamee, Monaghan, Low; Patterson, Curtis

Tippem a mérkőzésre : Bohemians 1 - 2 Derry City

Mindkét csapat szerez gólt @Odds: 1,75

 
Galway United - Drogheda United

Padraic Cunningham a legutóbbi két bajnokin betalált az ellenfél kapujába. A legutóbbi bajnok Limerick csapatát győzték le 3 - 1 arányba. Sajnos a csapat "sereghajtó", utolsó előtti a bajnokságban. A csapat legjobb gólszerzője Ronan Murray, aki a szezonban a hetedik gólját szerezte a Limerick ellen.

A Galway és Drogheda legutóbbi bajnoki összecsapása 2 -2 -es döntetlennel ért véget. Cunningham akkor idegenben szerzet gól a Drogheda ellen. Legutolsó öt bajnoki mérkőzéséből két  meccset elvesztett és 2 mérkőzésen döntetlent játszott. Hét mérkőzés után a 3 - 1 -es mérkőzés volt az első győzelmük. 

Galway United lehetséges kezdő 11 és várható felállása: 4-3-3
Winn; Horgan, Grace, Folan, Ludden; Holohan, Byrne, Cawley; Devaney, Cunningham, Murray.

Mark Griffin sérülése után, ma már játszhat Galway ellen. Míg Stephen Elliott és Colm Deasy már az előző bajnokin visszatértek. Sean Russell  betalált a legutóbbi meccsen, így ha a Galway ellen is olyan jól kell játszania, akkor talán a Drogheda kilábal a "gödörből". Sok hiányzóval áll fel a csapat, leginkább a rutinos McGuigan védő hiányozni fog. Purdy és Brennan a  középpályáról, valamint Masterson és Farragher nem lesznek bevethetőek.

A Drogheda öt egymást követő bajnoki vereség után, múlthéten egy döntetlennel lezárta a "vereségi" szériáját. 22 mérkőzésből a csapat mindösszesen 4 mérkőzést tudott megnyerni. A bajnokságban az utolsó helyen állnak. A 15:43 gólarány, jól tükrözi a csapat nagyon rossz teljesítményét. 

Drogheda United lehetséges kezdő 11 és várható felállása: 4-2-3-1
McGuinness; Deasy, Gallagher, Buckley, Kane; Hyland, McEvoy; Wixted, Byrne, Russell; Elliott.

Tippem a mérkőzésre : Galway United 2 - 0 Drogheda United

Hazai győzelem - Galway (1X2) @ Odds: 1,55

St. Patrick's Athletic  -  Bray Wanderers

Liam Buckley edzőnek, Owen Garvan középpályása  nélkül kell a csapatát pályára küldeni, aki felfüggesztés miatt nem játszhat egyik ügyes játékosa. 
St Patricks a kiesési zónában tanyázik, a 10. helyen áll a bajnokságban. Azért, hogy innen elmozduljon a hazai mérkőzéseit rendre hoznia kell az együttesnek. A múltheti győzelem a csapat életében igen ritka esemény, az utolsó győzelem a múltheti előtt májusban volt.
St Patricksnek hazai pályán három győzelmük van a bajnokságban. A 22 bajnokiból mindösszesen 4 meccset nyertek meg és 20 pontot gyűjtöttek eddig. Viszonyítás képen az első Cork City 61 ponttal vezeti a tabellát. Számottevő hiányzóval nem kell számolniuk, Owen Garvant leszámítva. 

St Patricks lehetséges kezdő 11 és várható felállása: 4-1-4-1
O'Malley; Barker, Balk, Desmond, Bermingham; Kelly, Kurtis Byrne, Brennan, Dennehy, Conan Byrne; Fagan.

 

Harry Kennynek a csapatát mindennél jobban fel kell készítenie a hazaiak ellen. Egy-két meccset leszámítva, a St. Patrick rendre megverte a Bray csapatát. Gary McCabe a bajnokság 2. legjobb gólvágója, az ő góljaira nagy szűksége lesz a csapatának. Hiányzó nincs a vendég, de egy kisebb "gödörbe" kerültek.

A Bray Wanderers 11 idegenbeli mérkőzéséből 5 meccset megnyert, öt meccset elvesztett. A legutóbbi 5 bajnoki mérkőzésen 13 gólt kaptak. Három mérkőzésen kikaptak és két mérkőzésen győztek. Igaz, 33 ponttal még a 3. helyen áll a csapat, de ha így haladnak lentebb fognak csúszni a tabellán.

Bray Wanderers lehetséges kezdő 11 és várható felállása: 4-2-3-1
Cherrie; Buckley, Kenna, Douglas, Lynch; Salmon, Sullivan; Brennan, McCabe, Marks; Greene.

Tippem a mérkőzésre : St. Patrick's Athletic 2 - 1 Bray Wanderers 

Mindkét csapat szerez gólt @ Odds: 1,45