Világbajnoki Ötletelő - Szerda

Világbajnokság 2018 - Oroszország

croatia_england_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról.  

Elődöntők

vb_agrajz_5.jpg

vb_head_62.JPG

Helyszín: Luzsnyiki Aréna (Moszkva)
Játékvezető: Cakir C. (Tur)

egy gondolat -  egy mondat

  • Anglia és Horvátország válogatottja a nyolcadik alkalommal mérkőzik meg egymással: az eddigi találkozóikból Anglia négyet megnyert, Horvátország kétszer bizonyult jobbnak, és született még egy döntetlen. Érdekesség, hogy a korábbi hét meccs közül hatot szintén szerdai napon játszottak.
  • Anglia és Horvátország nagy tornán eddig egyszer került szembe egymással: a 2004-es Európa-bajnokság csoportkörében vívott összecsapás az angolok 4–2-es győzelmét hozta.
  • Anglia a története harmadik világbajnoki elődöntőjét játssza; 1966-ban 2–1-re legyőzték Portugáliát – és végül meg is nyerték a tornát –, 1990-ben viszont büntetőpárbajban alulmaradtak Németországgal szemben.
  • Horvátország válogatottjából nyolc különböző játékos talált eddig a hálóba a 2018-as világbajnokságon; egyedül a belga csapatból volt több (összesen 9 különböző) játékos eredményes.
  • Anglia a csehszlovák és a francia válogatott felett aratott, 1982-es győzelme óta nem tudott két európai csapatot is legyőzni egyazon világbajnokságon.

Horvátország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1 
Danijel Subasic; Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Luka Modric, Ivan Rakitic; Ante Rebic, Andrej Kramaric, Ivan Perisic; Mario Mandzukic.

Anglia lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-1-4-2
Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Jordan Henderson; Kieran Trippier, Jesse Lingard, Dele Alli, Ashley Young; Harry Kane, Raheem Sterling.

Nem lép pályára: Horvátország /  Kalinic N. (Edzői döntés), Vrsaljko S. (Térdsérülés)

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt 
Tippem a végeredményre: 1 - 1 / 1 - 2 / 1 - 0 / 0 - 1  
Speciális fogadás: Anglia, jut tovább  

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior