Világbajnoki Ötletelő - Kedd

Világbajnokság 2018 - Oroszország

colombia_england_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról.  

vb_agrajz_2.jpg

VB ágrajz /másik fele/

vb_head_55.JPG

2018/07/03  16:00
Helyszín: Kresztovszkij Stadion (Szentpétervár)
Játékvezető: Skomina D. (Slo)

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a 29. találkozó Svédország és Svájc válogatottja között, de a nagy tornákon (világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon) még csak az első.
  • Svédország három mérkőzés óta veretlen Svájc ellen (a három meccs 1 svéd győzelmet és 2 döntetlent hozott), bár a legutóbbi – 1–1-re végződött – találkozójukra még 2002 márciusában került sor. A svájciak utoljára 1994 októberében, egy Bernben játszott Európa-bajnoki selejtezőn tudtak győzni, mégpedig 4–2 arányban, Roy Hodgson kapitánysága alatt.
  • Mióta a saját rendezésű 1958-as VB-n ezüstérmet szereztek, a svédeknek csak egyszer sikerült túljutniuk a világbajnokság második fordulóján (azaz lebonyolítástól függően vagy az első egyenes kieséses mérkőzésükön, vagy a második csoportkörön): 1994-ben, amikor végül a harmadik helyen végeztek.
  • A svédek soha nem nyertek egymás után két világbajnoki mérkőzést a hazájukon kívül: 1958-ban kétszer is megtették ezt házigazdaként, de a többi 11 VB szereplésük során (a mostanit is beleértve) nem sikerült produkálniuk ezt az eredményt.
  • Ez lesz Svédország 50. világbajnoki mérkőzése, és ezzel a svéd válogatott lesz a 11. csapat, amely eléri ezt a mérföldkövet. Mexikó az egyetlen csapat, amely ennél több VB meccset játszott anélkül, hogy egyszer is megnyerte volna a tornát.

Svédország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Robin Olsen; Mikael Lustig, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claessen, Gustav Svensson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Ola Toivonen, Marcus Berg.

Svájc lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Yann Sommer; Michael Lang, Nico Elvedi, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez; Granit Xhaka, Valon Behrami; Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber; Mario Gavranovic.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt 
Tippem a végeredményre: 2 - 1 / 1 - 0 / 1 - 1 / 1 - 2  
Speciális fogadás: Svédország, jut tovább 

vb_head_56.JPG

2018/07/03  20:00
Helyszín: Otkrityije Aréna (Moszkva)
Játékvezető: Geiger M. (Usa)

egy gondolat -  egy mondat

  • Anglia veretlen Kolumbiával szemben az eddigi öt találkozójuk során, melyek 3 angol győzelmet és 2 döntetlent hoztak. Az utolsó találkozójukra 2005 májusában, New Jerseyben került sor: akkor Anglia 3–2-re győzött Michael Owen mesterhármasával.
  • Anglia – Darren Anderton és David Beckham góljának köszönhetően – 2–0-ra legyőzte Kolumbiát az egyetlen korábbi világbajnoki összecsapásukon, az 1998-as torna csoportkörében. Azt a mérkőzést Gareth Southgate, az angolok jelenlegi szövetségi kapitánya a kispadon nézte végig csereként.
  • Kolumbia harmadszor jut be a világbajnokság egyenes kieséses szakaszába (1990, 2014, 2018), de most jut el először erre a szintre két egymást követő VB-n is. Eddig egyedül 2014-ben sikerült a legjobb 16-nál tovább menetelniük.
  • Kolumbia idei világbajnokságon lőtt öt góljából három született rögzített játékhelyzetből (kettő szögletből, egy közvetlen szabadrúgásból). Anglia eközben több gólt – szám szerint hatot – szerzett megállított helyzetből, mint bármely más csapat a csoportkörben.
  • Kolumbia a legutóbbi nyolc világbajnoki mérkőzése mindegyikén szerzett gólt, és ezzel a 2018-as csoportkörök végéig a leghosszabb fennálló sorozatot produkálta az összes csapat közül. Legutóbb 1998 júniusában, az Anglia elleni (0–2-re végződött) mérkőzésén fordult elő, hogy nem talált az ellenfele hálójába.

Kolumbia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
David Ospina; Santiago Arias, Yerry Mina, Davinson Sanchez, Johan Mojica; Carlos Sanchez, Mateus Uribe; Juan Cuadrado, Juan Quintero, Luis Muriel; Radamel Falcao.

Anglia lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-1-4-2
Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Jordan Henderson; Kieran Trippier, Jesse Lingard, Dele Alli, Ashley Young; Harry Kane, Raheem Sterling.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt 
Tippem a végeredményre: 1 - 2 / 0 - 1 / 1 - 1 / 2 - 2  
Speciális fogadás: Kolumbia, Döntetlennél a tét visszajár

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior