Világbajnoki Ötletelő - Hétfő

Világbajnokság 2018 - Oroszország

brazil_mexico_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról.  

vb_agrajz_1.JPG

VB ágrajz /egyik fele/

vb_head_53.JPG

2018/07/02  16:00
Helyszín: Szamara Aréna (Szamara)
Játékvezető: --

egy gondolat -  egy mondat

  • Brazília és Mexikó válogatottja eddig 40 alkalommal találkozott egymással, és ezen találkozók több mint felét a Seleção nyerte (a mexikóiak elleni mérlege 23 győzelem, 7 döntetlen és 10 vereség).
  • Mexikó az előző négy, Brazília elleni világbajnoki mérkőzése közül egyet sem tudott megnyerni (3 vereségét csak 1 döntetlennel tudta némileg ellensúlyozni). A mexikóiak emellett még gólt sem szereztek ezen a négy meccsen, ugyanakkor kaptak 11-et.
  • Ez lesz Brazília és Mexikó ötödik világbajnoki összecsapása. Ennél csak három párosítás fordult elő gyakrabban a VB-k története során: a Brazília–Svédország 7-szer, az Argentína-Németország 7-szer, illetve a Németország–Jugoszlávia 6-szor.
  • Brazíliával legutóbb 1990-ben esett meg, hogy nem jutott be a világbajnokság negyeddöntőjébe. Azóta mindig ott voltak a torna legjobb 8 csapata között.
  • Brazília arra készül, hogy sorrendben a harmadik mérkőzését nyerje a világbajnokságon; ez a 2006-os torna óta nem sikerült neki.

Brazília lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Alisson; Fagner, Thiago Silva, Joao Miranda, Filipe Luis; Philippe Coutinho, Casemiro, Paulinho; Willian, Gabriel Jesus, Neymar.

Mexikó lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Guillermo Ochoa; Edson Alvarez, Carlos Salcedo, Hugo Ayala, Jesus Gallardo; Andres Guardado, Hector Herrera; Miguel Layun, Carlos Vela, Hirving Lozano; Javier Hernandez.

Tippem a mérkőzésre: Gólszám több, mint 2,5 
Tippem a végeredményre: 3 - 1 / 2 - 1 / 1 - 1 / 2 - 2  
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt

vb_head_54.JPG

2018/07/02  20:00
Helyszín: Rosztov Aréna (Rosztov)
Játékvezető: --

egy gondolat -  egy mondat

  • Belgium a Japánnal vívott öt összecsapása közül csak egyet nyert meg (2 döntetlen és 2 vereség mellett), bár ez a legutolsó, 2017. novemberi találkozójuk volt (akkor 1–0-ra győztek a belgák Romelu Lukaku góljával).
  • Belgium és Japán egyetlen korábbi világbajnoki találkozójára a 2002-es torna csoportkörében került sor: a mérkőzés 2–2-es döntetlennel zárult.
  • Belgium a legutóbbi hét VB szereplése során hatodszorra jut be az egyenes kieséses szakaszba; az egyetlen kivételt az 1998-as világbajnokság hozta. Történetük során most vívhatják ki harmadjára – 1986 és 2014 után – a negyeddöntőben való szereplés jogát.
  • Belgium a világbajnokságok egyenes kieséses szakaszában játszott 11 mérkőzése közül mindegyiken kapott gólt, és nyolc meccset el is vesztett (2 győzelem és 1 döntetlen mellett). Ezenkívül az utolsó kilenc egyenes kieséses meccsükből ötön hosszabbításra került sor, de csak egy (a spanyolok elleni, 1986-os mérkőzés) dőlt el büntetőpárbajjal.
  • Belgium minden más csapatnál több – szám szerint 9 – gólt lőtt az idei világbajnokság csoportkörében. Emellett azon három csapat között is szerepel (Horvátország és Uruguay társaságában), amely mind a három meccsét megnyerte.

Belgium lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-4-3
Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen; Thomas Meunier, Kevin de Bruyne, Axel Witsel, Yannick Carrasco; Dries Mertens, Romelu Lukaku, Eden Hazard.

Japán lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Eiji Kawashima; Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo; Gaku Shibasaki, Makoto Hasebe; Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui; Yuya Osako.

Tippem a mérkőzésre: Hazai győzelem és Gólszám több, mint 1,5 
Tippem a végeredményre: 3 - 0 / 2 - 1 / 2 - 0 
Speciális fogadás: Belgium győzelme, Hendikep 0:1 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior