Világbajnoki Ötletelő - Vasárnap

Világbajnokság 2018 - Oroszország

round-of-last-3500399_1920.jpgAz adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról.  

vb_head_51.JPG

2018/07/01  16:00
Helyszín: Luzsnyiki Aréna (Moszkva)
Játékvezető: Björn Kuipers

egy gondolat -  egy mondat

  • A Szovjetunió felbomlása óta Oroszország sohasem győzte le Spanyolországot (a két csapat egymás elleni mérlege 2 döntetlen és 4 spanyol győzelem). Az utolsó találkozójuk, egy 2017. novemberi barátságos mérkőzés 3–3-as döntetlennel végződött.
  • Spanyolország 10 gólt lőtt az utolsó három mérkőzésén Oroszország ellen (7-et a 2008-as Európa-bajnokságon játszott két meccsükön, 3-at a 2017. novemberi barátságos mérkőzésen).
  • Spanyolország veretlen a legutóbbi 23 mérkőzésén (15 győzelemmel és 8 döntetlennel); ez a leghosszabb jelenlegi sorozat a 2018-as világbajnokságon részt vevő 32 csapat körében. Az utolsó vereségét 2 éve, Olaszországtól szenvedte el az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében (a 2016. júniusi találkozó végeredménye 0–2 lett).
  • A 2006-os világbajnokság megnyitója óta Spanyolország a nagy tornákon (Vb-n és Eb-n) játszott 33 mérkőzéséből 32-n többet birtokolta a labdát ellenfelénél. Az egyetlen kivétel a 2008-as Európa-bajnokság Németország ellen játszott döntője, amelyen 46%-os volt a labdabirtoklási aránya.
  • Ez lesz Oroszország első egyenes kieséses VB meccse a Szovjetunió felbomlása óta. A nagy tornákon is csak egyszer jutott be az egyenes kieséses szakaszba: a 2008-as Európa-bajnokságon az elődöntőig menetelt, ahol éppen Spanyolország válogatottjával szemben maradt alul.

Spanyolország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
David de Gea; Dani Carvajal, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba; Thiago Alcantara, Sergio Busquets Andres Iniesta; Isco, Diego Costa, David Silva.

Oroszország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Igor Akinfeev; Manuel Fernandes, Ilya Kutepov, Sergei Ignashevich, Yuri Zhirkov; Yury Gazinsky, Roman Zobnin; Alexander Samedov, Denis Cheryshev, Aleksandr Golovin; Artem Dzyuba.

Tippem a mérkőzésre: Hazai győzelem és Gólszám több, mint 1,5 
Tippem a végeredményre: 3 - 1 / 2 - 1 / 2 - 0 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt

vb_head_52.JPG

2018/07/01  20:00
Helyszín: Nyizsnyij Novgorod Stadion (Nizsnyij-Novgorod)
Játékvezető:  --

egy gondolat -  egy mondat

  • Horvátország és Dánia válogatottja hatodik alkalommal találkozik egymással. Egymás elleni mérlegük tökéletesen kiegyensúlyozott: mindkét csapat két mérkőzést nyert, és egyszer döntetlenre végeztek.
  • A nagy tornákon Horvátország és Dánia egyetlen alkalommal, az 1996-os Európa bajnokságon csapott össze egymással: a csoportkörben játszott mérkőzésen Horvátország 3–0-ra diadalmaskodott Davor Šuker kettő és Zvonimir Boban egy találatával.
  • Horvátország még csak másodjára jut be a világbajnokságok egyenes kieséses szakaszába, legutóbb 1998-ban sikerült ez nekik. Abban az évben megszerezték a bronzérmet, ami a legjobb eredményük a nagy tornákon.
  • Horvátország eddig mind a három mérkőzését megnyerte a 2018-as világbajnokságon, és ezzel a leghosszabb győzelmi sorozatát produkálja a VB története során. Jó formájukat az is mutatja, hogy a három meccsen csak egy gólt kaptak, azt is büntetőből (az Izland elleni mérkőzésen).
  • Horvátországnak az idei világbajnokságon lőtt hét góljából hat a második félidőben született. Ezenkívül a legutóbbi hat, kaput eltaláló lövésükből öt utat talált a hálóba.

Horvátország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Danijel Subasic; Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Luka Modric, Milan Badelj; Ante Rebic, Ivan Rakitic, Ivan Perisic; Mario Mandzukic.

Dánia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Kasper Schmeichel; Henrik Dalsgaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Larsen; Lasse Schone, Thomas Delaney; Yussuf Poulsen, Christian Eriksen, Pione Sisto; Nicolai Jorgensen.

Tippem a mérkőzésre: Horvátország (1X2), Hazai győzelem
Tippem a végeredményre: 1 - 0 / 3 - 1 / 2 - 0 / 2 - 1 
Speciális fogadás: Hazai győzelem és Gólszám több, mint 1,5 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior