Világbajnoki Ötletelő - Szerda

Világbajnokság 2018 - Oroszország

serbia_brazil_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. vb_csoport_f.JPGtabella - m4sport 
vb_head_41.JPG

2018/06/27  16:00
Helyszín: Kazán Aréna (Kazany)
Játékvezető: Geiger M. (Usa)

Németország, több gólos győzelem esetén még csoport első is lehet. Dél-Korea a tisztességes helytállásért küzdhet.  

egy gondolat -  egy mondat

  • A Dél-Korea és Németország közötti három mérkőzés közül kettőt rendeztek világbajnokságon (1994-ben és 2002-ben), és a németek mindkettőt megnyerték.
  • Dél-Korea és Németország válogatottjának legutóbbi VB találkozójára a koreaiak által rendezett 2002-es világbajnokságon került sor: az elődöntőben játszott mérkőzést 1–0-ra elvesztették a házigazdák.
  • Dél-Korea eddig csak egy mérkőzést tudott megnyerni Németország ellen: egy 2004-es barátságos találkozót (3–1-re).
  • Németország az ázsiai ellenfelekkel játszott öt VB meccsének mindegyikét megnyerte. Ezek során összesen 19 találatig jutott, a három legutóbbi meccsén pedig egyetlen gólt sem kapott.
  • Dél-Korea elvesztette a négy legutóbbi VB meccsét, ezzel újra beállította saját negatív rekordját: 1986 és 1990 között szintén négy mérkőzést vesztett el egyhuzamban.

Dél-Korea lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Cho Hyun-Woo; Lee Yong, Kim Young-Gwon, Jang Hyun-Soo, Kim Min-Woo; Jung Woo-Young, Ki Sung-Yeung, Koo Ja-Cheol, Lee Seung-Woo; Son Heung-Min, Hwang Hee-Chan.

Németország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Manuel Neuer; Joshua Kimmich, Antonio Rudiger, Mats Hummels, Jonas Hector; Ilkay Gundogan, Toni Kroos; Thomas Müller, Marco Reus, Mario Gomez; Timo Werner.

Tippem a mérkőzésre: Vendég győzelem és a gólszám több, mint 1,5 
Tippem a végeredményre: 0 - 3 / 0 - 2 
Speciális fogadás: Vendég csapat  gólszám több, mint 2,5 

vb_head_42.JPG

2018/06/27  16:00
Helyszín: Központi Stadion (Jekatyerinburg)
Játékvezető: Pitana N. (Arg)

 A csoportban minden NYÍLT. Még Mexikó is kieshet, ha hagyja győzni Svédországot és Németország is győzne az utolsó mérkőzésén. Mexikónak legalább egy döntetlen kell, a továbbjutáshoz és a csoportelsőbbséghez!

egy gondolat -  egy mondat

  • Mexikó és Svédország válogatottja eddig kilencszer találkozott egymással, de világbajnokságon csak egyszer: az 1958-as VB-n a nyitó csoportmeccsüket 3–0-ra nyerték a svédek.
  • Mexikó a svédek elleni utolsó öt mérkőzéséből csak egyet vesztett el (2 győzelem és 2 döntetlen mellett), de mindegyik barátságos találkozó volt.
  • Svédország a CONCACAF alá tartozó válogatottakkal játszott legutóbbi négy mérkőzéséből három mérkőzésen nem kapott gólt; a négy meccsből kettő svéd győzelemmel, egy döntetlennel, egy pedig svéd vereséggel végződött.
  • Mexikó még sosem nyerte meg három egymást követő VB meccsét, és a világbajnokságok története során az első CONCACAF-csapat lehet, amely bemutatja ezt a bravúrt.
  • Svédország a németek elleni vereségét megelőzően 1990 óta nem veszített mérkőzést a világbajnokságok csoportkörében (akkor Costa Rica válogatottjától kapott ki 2–1-re). 

Mexikó lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Guillermo Ochoa; Edson Alvarez, Carlos Salcedo, Hector Moreno, Jesus Gallardo; Andres Guardado, Hector Herrera; Miguel Layun, Carlos Vela, Hirving Lozano; Javier Hernandez.

Svédország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Robin Olsen; Mikael Lustig, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claessen, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Ola Toivonen, Marcus Berg.

Tippem a mérkőzésre: Mexikó, Döntetlennél a tét visszajár
Tippem a végeredményre: 1 - 0 / 2 - 0 / 2 - 1 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt 

vb_csoport_e_2.JPGAz E' és F' csoport első két helyezett csapatának, egymás elleni felállása a nyolcaddöntőben! 
vb_csoport_e.JPGtabella - m4sport 
 

vb_head_43.JPG2018/06/27  20:00
Helyszín: Nyizsnyij Novgorod Stadion (Nizsnyij-Novgorod)
Játékvezető: Turpin C. (Fra)

A legkiélezettebb csoport. Svájc győzelem a továbbjutást megszerzi, talán még a csoport elsőséget is. Costa Rica a tisztes helytállásért küzdhet.  

egy gondolat -  egy mondat

  • Svájc és Costa Rica válogatottja harmadszor találkozik egymással, nagy tornán pedig először. Eddig mindkét ország egy győzelmet aratott a másik ellen.
  • A svájciak veretlenek a CONCACAF-csapatok ellen játszott négy eddigi világbajnoki mérkőzésükön (kétszer győztek, és ugyanennyiszer döntetlent értek el). Legutóbb, a 2014-es vébén 3–0-ra nyertek Honduras ellen.
  • Costa Rica egyet sem tudott megnyerni a legutóbbi négy világbajnoki mérkőzéséből, amelyet európai csapatokkal játszott (0 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség a vonatkozó mérlege). Ezen a négy meccsen Costa Rica válogatottja mindössze egyetlen gólt tudott rúgni.
  • Costa Rica öt VB meccs óta nyeretlen (0 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel). Az öt meccsből négyen gólt sem lőtt.
  • Costa Rica már kiesett az idei tornáról, miután mindkét eddigi csoportmérkőzését elvesztette. A 2014-es világbajnokság csoportkörében megnyerte az első két meccsét, és a harmadikat már biztos továbbjutóként játszhatta.

Svájc lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Yann Sommer; Stephan Lichsteiner, Fabian Schar, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez; Xherdan Shaqiri, Valon Beharami; Breel Embolo, Blerim Dzemaili, Steven Zuber; Mario Gavranovic.

Costa Rica lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-4-3
Keylor Navas; Johnny Acosta, Giancarlo Gonzalez, Oscar Duarte; Cristian Gamboa, Celso Borges, David Guzman, Bryan Oviedo; Bryan Ruiz, Marco Urena, Johan Venegas.

Tippem a mérkőzésre: Svájc (1X2) Hazai győzelem
Tippem a végeredményre: 1 - 0 / 2 - 0 / 3 - 1 
Speciális fogadás: Hazai csapat - Gólszám több, mint 1,5

vb_head_44.JPG

2018/06/27  20:00
Helyszín: Otkrityije Aréna (Moszkva)
Játékvezető: Faghani A. (Irn)

Mind a két csapat továbbjuthat győzelem esetén. Brazíliának, viszont elég egy döntetlen a 2. helyért.

egy gondolat -  egy mondat

  • Jugoszláviát is beleértve Szerbia és Brazília négyszer találkozott a világbajnokságokon. Egymás elleni mérlegük tökéletes egyensúlyt mutat: mindkét csapat egyszer győzött, és emellett két mérkőzésük döntetlenre végződött.
  • Szerbia és Brazília válogatottja 1930-ban, éppen egymás ellen lépett pályára először világbajnoki mérkőzésen; a bemutatkozás Jugoszlávia 2–1-es győzelmével zárult.
  • Összességében azonban Szerbia 19 alkalommal csapott össze a brazilokkal (a Jugoszláviaként való szerepléseket is beleértve), és ebből csak kétszer tudott nyerni (7 döntetlen és 10 vereség mellett).
  • Független nemzetként Szerbia másodjára mérkőzik meg Brazíliával; az első találkozó egy 2014. júniusi barátságos meccs volt, amelyet Brazília nyert meg 1–0-ra.
  • A brazil válogatott az összes fellépését tekintve 13 mérkőzés óta veretlen (9 győzelem, 4 döntetlen és 0 vereség a mérlege), és ez alatt a sorozata alatt mindössze három gólt kapott. 

Szerbia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Vladimir Stojkovic; Branislav Ivanovic, Nikola Milenkovic, Dusko Tosic, Aleksandar Kolarov; Nemanja Matic, Luka Milivojevic; Dusan Tadic, Sergej Milinkovic-Savic, Adam Ljajic; Aleksandar Mitrovic.

Brazília lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Alisson; Fagner, Thiago Silva, Joao Miranda, Marcelo; Philippe Coutinho, Casemiro, Willian; Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Neymar.

Tippem a mérkőzésre: Gólszám több, mint 2,5 
Tippem a végeredményre: 1 - 2 / 0 - 2 / 1 - 3 / 2 - 1 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior