Világbajnoki Ötletelő - Kedd

Világbajnokság 2018 - Oroszország

denmark_france_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról.  vb_csoport_c.JPGtabella - m4sport

vb_head_37.JPG

2018/06/26  16:00
Helyszín: Fist Olimpiai Stadion (Szocsi)
Játékvezető: Karasev S. (Rus)

Ausztráliának csak győzelemmel van esélye a továbbjutásra, de ehhez Dániának ki kell kapnia (+ a gólszám). Peru a tisztességes helytállásért küzdhet. 

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a legelső találkozó Ausztrália és Peru válogatottja között.
  • Ausztrália csak egy pontot gyűjtött és egyetlen gólt szerzett a dél-amerikai csapatok ellen játszott világbajnoki csoportmérkőzésein (összesen három találkozón).
  • Peru a világbajnokságokon eddig egyszer sem találkozott ausztrál vagy óceániai válogatottal, azonban az idei VB pótselejtezőjében már összecsapott Új-Zélanddal: a páros mérkőzést összesítésben 2–0 arányban nyerte.
  • Ausztrália a 15 eddigi VB meccse közül csak egyet zárt kapott gól nélkül (1974-ben 0–0-ás döntetlent játszott Chilével), és a legutóbbi 12 mérkőzése mindegyikén legalább egyszer bevették a kapuját.
  • Ausztrália az utolsó három világbajnoki góljának mindegyikét büntetőből szerezte. A torna története során egyetlen csapat sem szerezte négy egymást követő gólját tizenegyesből (a büntetőpárbajokat leszámítva).

Ausztrália lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-1-1
Matthew Ryan; Joshua Risdon, Trent Sainsbury, Mark Milligan, Aziz Behich; Mathew Leckie, Aaron Mooy, Mile Jedinak, Daniel Arzani; Tom Rogic; Tomi Juric.

Peru lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-1-3-2
Pedro Gallese; Luis Advincula, Christian Ramos, Anderson Santamaria, Miguel Trauco; Renato Tapia; Andre Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores; Jefferson Farfan, Paolo Guerrero.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 2 / 2 - 1 / 1 - 3 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt + gólszám több, mint 2,5

vb_head_38.JPG

2018/06/26  16:00
Helyszín: Luzsnyiki Aréna (Moszkva)
Játékvezető: Ricci S. (Bra)

Egy döntetlen eredménnyel Dánia továbbjuthat a csoportból. Franciaország már bent van a "Nyolcaddöntőben ". Döntetlen esetén, mind a két csapat továbbjut és Francia ország marad a csoportelső.

egy gondolat -  egy mondat

  • Dánia és Franciaország eddig két alkalommal találkozott a világbajnokságokon, mindkétszer a csoportmérkőzések utolsó fordulójában. A franciák 2–1-re győztek 1998-ban, a dánok pedig 2–0-ra 2002-ben.
  • Dánia és Franciaország a hatodik nagy tornán mérkőzik meg egymással az 1984-es Eb-t, az 1992-es Eb-t, az 1998-as vb-t, a 2000-es Eb-t és a 2002-es vb-t követően. Franciaország az öt korábbi torna közül hármat végül megnyert.
  • Franciaország az utolsó hét mérkőzéséből hatot megnyert Dánia ellen, és ezt a sorozatát csak a 2002-es világbajnokságon elszenvedett veresége zavarta meg némileg.
  • Olivier Giroud szerezte Franciaország legutóbbi három gólját a dánok ellen, ebből az utolsó kettőt a franciák 2015. októberi győzelme során lőtt duplája teszi ki.
  • Dánia az európai csapatokkal játszott legutóbbi öt világbajnoki mérkőzése közül négyet elvesztett, az egyetlen kivétel a Franciaország ellen aratott 2002-es, 2–0-s győzelme volt.

Dánia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Kasper Schmeichel; Henrik Dalsgaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Larsen; Lasse Schone, Thomas Delaney; Martin Braithwaite, Christian Eriksen, Pione Sisto; Nicolai Jorgensen.

Franciaország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez; Paul Pogba, Ngolo Kante; Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi; Olivier Giroud.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 2 / 1 - 1 / 0 - 2 
Speciális fogadás: Franciaország (1X2) - Vendég győzelem vb_csoport_c_2.JPGA C' és D' csoport első két helyezett csapatának, egymás elleni felállása a nyolcaddöntőben! vb_csoport_d.JPG tabella - m4sport

vb_head_40.JPG

2018/06/26  20:00
Helyszín: Rosztov Aréna (Rostov)
Játékvezető: Lahoz A. (Esp)

Horvátország már továbbjutó a csoportból. Izland csak győzelem esetén mehetne tovább, de a gólkülönbséget is számításba kell venni - nehogy Nigéria vagy Argentína szintén 4 ponttal a 2. helyre álljon.

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a negyedik találkozó Izland és Horvátország válogatottja között, de nagy tornán még sohasem kerültek szembe egymással: a korábbi mérkőzéseik mindegyike világbajnoki selejtező volt.
  • Izland és Horvátország már a 2018-as világbajnokság selejtezőiben is összecsapott: a mini-párharc mindkét csapat hazai győzelmét hozta (Horvátország 2–0-ra, Izland 1–0-ra nyert az otthonában).
  • Izland a mostani torna selejtezőiben aratta az egyetlen győzelmét Horvátország ellen; a többi találkozójuk közül négyet elvesztett, és egyen döntetlent ért el.
  • 1998 óta most először fordul elő, hogy Horvátország két egymást követő VB meccsét is megnyerje; három meccset még sohasem nyert egyhuzamban a torna történetében.
  • Horvátország az utolsó négy világbajnoki mérkőzéséből három meccsen nem kapott gólt; a megelőző 12 VB meccse során egyszer sem tudta produkálni ugyanezt a sorozatot.

Izland lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-1-1
Hannes Halldorsson; Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Sverrir Ingi Ingason, Hordur Magnusson; Johann Berg Gudmundsson, Aron Gunnarsson, Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason; Gylfi Sigurdsson; Alfred Finnbogason.

Horvátország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Danijel Subasic; Tin Jedvaj, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Luka Modric, Mateo Kovacic; Marko Pjaca, Marcelo Brozovic, Ivan Perisic; Andrej Kramaric.

UPDATE - Változás !

A horvát edző döntése után nagyon sokan pihennek a mai mérkőzésen:  
Brozovic M. (Sárga lap), Corluka V. (Edzői döntés), Kalinic N. (Edzői döntés), Mandzukic M. (Edzői döntés), Rakitic I. (Edzői döntés), Rebic A. (Edzői döntés), Vrsaljko S. (Edzői döntés).

Horvátország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Subasic – Pivaric, Caleta-Car, Jedvaj, Strinic, Luka Modrić, Pjaca, Badelj, Kovacic, Bradaric, Kramaric.

Elképzelhető döntetlen, de még hazai győzelem is, bár a kevésbé játszatott horvát játékosok ma megmutathatják mit tudnak.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 1 / 2 - 1 / 2 - 2 / 1 - 2 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt + gólszám több, mint 2,5

nigeria_argentina_world_cup_2018-1600x900.jpg

vb_head_39.JPG

2018/06/26  20:00
Helyszín: Kresztovszkij Stadion (Szentpétervár)
Játékvezető: Cakir C. (Tur)

Nigéria, győzelem esetén továbbjut. Argentínának a továbbjutásra csak a győzelem az egyetlen esélye.

egy gondolat -  egy mondat

  • Nigéria és Argentína válogatottjának eddigi nyolc találkozója közül négyre a világbajnokságokon került sor, és Argentína mind a négy összecsapást megnyerte.
  • Nigéria az utolsó három VB szereplése (2002, 2010, 2014) mindegyikén szembekerült Argentínával a csoportkörben.
  • Nigéria legutóbb 2017 novemberében mérkőzött meg Argentínával: a Krasznodarban megrendezett találkozót 4–2-re nyerték az afrikai Szupersasok, többek között Alex Iwobi duplájának köszönhetően.
  • Argentína jelenleg a VB történelme leghosszabb nyeretlenségi sorozatát éli át: az utolsó négy világbajnoki fellépésén kétszer vereséget szenvedett, és kétszer döntetlent játszott.
  • Argentína eddig még sohasem zárta a világbajnokságok első csoportkörét legalább egy győzelem nélkül.

Nigéria lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-5-2
Francis Uzoho; Abdullahi Shehu, Kenneth Omeruo, William Troost-Ekong, Leon Balogun, Brian Idowu; Victor Moses, Etebo Oghenekaro, Wilfred Ndidi, John Obi Mikel, Brian Idowu; Kelechi Iheanacho, Ahmed Musa.

Argentína lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Nahuel Guzman; Gabriel Mercardo, Nicolas Otamendi, Federico Fazio, Marcos Rojo; Ever Banega, Javier Mascherano, Lucas Biglia; Lionel Messi, Sergio Aguero, Angel di Maria.

Tippem a mérkőzésre: Gólszám több, mint 2,5 
Tippem a végeredményre: 1 - 2 / 2 - 1 / 1 - 3 / 2 - 2 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt + gólszám több, mint 2,5

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior