Világbajnoki Ötletelő - Vasárnap

Világbajnokság 2018 - Oroszország

england-panama-g.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. 

vb_head_30.JPG

2018/06/24  14:00
Helyszín: Nyizsnyij Novgorod Stadion (Nizsnyij-Novgorod)

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a legelső találkozó Anglia és Panama válogatottja között.
  • Anglia veretlen a CONCACAF (Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja) alá tartozó válogatottak ellen játszott legutóbbi négy világbajnoki mérkőzésén: két győzelmét követően az utolsó két meccsén – az USA ellen 2010-ben és Costa Rica ellen 2014-ben – döntetlent ért el. Az egyetlen vereségét 1950-ben, az Egyesült Államoktól szenvedte el.
  • Panama a 38. nemzet, amellyel Anglia megmérkőzik a világbajnokságok története során. Az előző 37 közül csak öt ellen vesztette el az első találkozóját: az USA és Spanyolország ellen 1950-ben, Uruguay ellen 1954-ben, Magyarország ellen 1962-ben és Olaszország ellen 1990-ben.
  • A CONCACAF-csapatok csak egyet tudtak megnyerni – 3 döntetlen és 6 vereség mellett – a legutóbbi tíz, európai ellenféllel vívott világbajnoki összecsapásuk közül: Mexikó győzte le Németországot a mostani torna nyitó fordulójában.
  • Panama 0–3 arányban maradt alul Belgiummal szemben a nyitó mérkőzésén: Ukrajna 2006-os, Spanyolország elleni veresége (0–4) óta ez a legnagyobb arányú vereség, amelyet debütáló csapat szenvedett el a világbajnokságokon.

Anglia lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-1-4-2
Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Jordan Henderson; Kieran Trippier, Jesse Lingard, Ruben Loftus-Cheek, Ashley Young; Harry Kane, Marcus Rashford.

Panama lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-1-4-1
Jaime Penedo; Michael Murillo, Roman Torres, Fidel Escobar, Eric Davis; Gabriel Gomez; Joel Barcenas, Anibal Godoy, Armando Cooper, Jose Rodriguez; Blas Perez.

 Tippem a mérkőzésre: Hazai győzelem és a gólszám több, mint 1,5
Tippem a végeredményre: 3 - 0 
Speciális fogadás: Hazai csapat  gólszám több, mint 2,5 

vb_head_31.JPG

2018/06/24  17:00
Helyszín: Központi Stadion (Jekatyerinburg)

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a negyedik találkozó Japán és Szenegál válogatottja között. Az előző három találkozásuk mind barátságos mérkőzésen történt, és nem hozott vereséget az afrikai csapat számára: a szenegáliak két győzelmét a japánok csak egy döntetlennel tudták ellensúlyozni.
  • Japán és Szenegál legutóbb 2003 szeptemberében mérkőzött meg egymással: a Niigatában játszott meccset az afrikai csapat nyerte 1–0-ra (Papa Bouba Diop góljával).
  • Japán az afrikai csapatok elleni három világbajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert, bár a legutóbbit elvesztette (Elefántcsontpart válogatottjával szemben maradt alul 1–2 arányban, 2014-ben).
  • Szenegál most először csap össze ázsiai ellenféllel világbajnoki mérkőzésen.
  • Eddig egyetlen ázsiai válogatott sem kezdett két győzelemmel világbajnokságon.

Japán lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Eiji Kawashima; Hiroki Sakai, Maya Yoshida, Gen Shoji, Yuto Nagatomo; Gaku Shibasaki, Makoto Hasebe; Genki Haraguchi, Shinji Kagawa, Takashi Inui; Yuya Osako.

Szenegál lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Khadim N Diaye; Moussa Wague, Kalidou Koulibaly, Salif Sane, Youssouf Sabaly; Ismaila Sarr, Idrissa Gueye, Alfred N’Diaye, Sadio Mane; Mame Biram Diouf, Mbaye Niang.

 Tippem a mérkőzésre: Szenegál Döntetlennél a tét visszajár 
Tippem a végeredményre: 1 - 2 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt

vb_head_32.JPG

2018/06/24  20:00
Helyszín: Kazán Aréna (Kazany)

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a legelső tétmérkőzés Lengyelország és Kolumbia válogatottja között. A legutóbbi barátságos találkozójukat a dél-amerikaiak nyerték (2–1-re Chorzówban, 2006-ban).
  • Kolumbia az európai ellenfelekkel vívott kilenc eddigi világbajnoki összecsapásából csak kettőt tudott megnyerni (2 döntetlen és 5 vereség mellett), bár a két győzelmét a legutóbbi négy ilyen mérkőzésén aratta (Svájc ellen 1994-ben és Görögország ellen 2014-ben).
  • Lengyelország dél-amerikai csapatok ellen játszott kilenc meccse közül egy sem zárult döntetlennel: a sascímeresek négyet megnyertek és ötöt elvesztettek.
  • Eddig csak egyetlen példa volt rá, hogy Kolumbia két vereséggel kezdje a világbajnoki szereplését: az 1994-es tornán, amikor is Románia és az Egyesült Államok válogatottjától kapott ki.
  • Kolumbia 19 VB meccséből egy sem zárult gól nélkül.

Lengyelország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Wojciech Szczesny; Lukasz Piszczek, Thiago Cionek, Kamil Glik, Maciej Rybus; Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty; Arkadiusz Milik, Piotr Zielinski, Kamil Grosicki; Robert Lewandowski.

Kolumbialehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
David Ospina; 
Santiago Arias, Christian Zapata, Oscar Murillo, Johan Mojica; Abel Aguilar, Jefferson Lerma; Juan Cuadrado, Juan Quintero, James Rodriguez; Radamel Falcao.

 Tippem a mérkőzésre: Kolumbia Döntetlennél a tét visszajár 
Tippem a végeredményre: 1 - 2 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior