Világbajnoki Ötletelő - Péntek

Világbajnokság 2018 - Oroszország

brazil-v-switzerland-group-e-2018-fifa-world-cup-russia.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. 

vb_head_24.JPG

2018/06/22  14:00
Helyszín: Kresztovszkij Stadion (Szentpétervár)
Játékvezető: Kuipers B. (Ned)

egy gondolat -  egy mondat

  • Brazília a legutóbbi tíz, Costa Rica ellen játszott válogatott mérkőzéséből kilencet megnyert, csupán egy barátságos találkozót vesztett el 1960 márciusában.
  • Ez lesz Brazília és Costa Rica harmadik világbajnoki találkozója. Costa Ricára Brazília mérte az első VB vereségét (az 1990-es tornán 1–0-ra győztek a brazilok), a következő VB meccsükön pedig szintén a brazilok diadalmaskodtak (5–2-re 2002-ben).
  • Costa Rica egyetlen alkalommal tudott világbajnoki győzelmet aratni dél-amerikai ellenfél felett: a 2014-es tornán 3–1-re nyert Uruguay ellen. Ezt megelőzően három mérkőzést vesztett a CONMEBOL alá tartozó válogatottak ellen.
  • Philippe Coutinho Svájcnak lőtt gólja a brazil játékos 11. találata volt a válogatott mezében. Ezek közül ötöt a büntetőterületen kívülről lőtt.
  • Costa Rica elvesztette a Szerbia elleni nyitó mérkőzését, megszakítva az öt VB meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. 2006 júniusa óta nem kapott ki két egymást követő világbajnoki mérkőzésen, azt megelőzően viszont sorjában négy vereséget szenvedett el.

Brazília lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Alisson; Danilo, Thiago Silva, Joao Miranda, Marcelo; Philippe Coutinho, Casemiro, Paulinho; Willian, Gabriel Jesus, Neymar.

Costa Rica lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-4-3
Keylor Navas; Johnny Acosta, Giancarlo Gonzalez, Oscar Duarte; Cristian Gamboa, Celso Borges, David Guzman, Francisco Calvo; Bryan Ruiz, Marco Urena, Joel Campbell.

Tippem a mérkőzésre: Hazai győzelem és a gólszám több, mint 2,5
Tippem a végeredményre: 3 - 0 
Speciális fogadás: Hazai csapat  gólszám több, mint 2,5

vb_head_25.JPG

2018/06/22  17:00
Helyszín: Volgográd Aréna (Volgográd)
Játékvezető: Conger M. (Nzl)

egy gondolat -  egy mondat

  • Nigéria és Izland válogatottja eddig mindössze egy alkalommal csapott össze egymással: egy 1981. augusztusi barátságos mérkőzésen, amelyet az európai csapat 3–0-ra megnyert.
  • Nigéria mind az öt VB győzelmét európai ellenfél felett aratta.
  • Az argentinok elleni, döntetlenre végződött találkozó volt Izland legelső világbajnoki mérkőzése. Legutoljára 2002-ben Szenegál válogatottja tudta bemutatni azt a bravúrt, hogy nem kapott ki a története első két VB meccsének egyikén sem. Az európai csapatok közül utoljára Horvátországnak sikerült ugyanez (1998-ban).
  • Miután az első VB meccsének első félidejében nyolc lövést eresztett meg Argentína kapuja felé, Izland a második 45 percben egyetlen kapura lövéssel sem próbálkozott.
  • Nigéria a legutóbbi három világbajnoki mérkőzését elvesztette. Utoljára 1998 és 2002 között volt ennél hosszabb vereségsorozata, az négy VB meccsen át tartott.

Nigéria lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Francis Uzoho; Abdullahi Shehu, William Troost-Ekong, Leon Balogun, Brian Idowu; Ogenyi Onazi, Wilfred Ndidi, John Obi Mikel; Victor Moses, Kelechi Iheanacho, Alex Iwobi.

Izland lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-1-1
Hannes Halldorsson; Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Hordur Magnusson; Johann Berg Gudmundsson, Aron Gunnarsson, Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason; Gylfi Sigurdsson; Alfred Finnbogason.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 1 
Speciális fogadás: Nigéria Döntetlennél a tét visszajár 

vb_head_26.JPG

2018/06/22  20:00
Helyszín: Kalinyingrád Stadion (Kalinyingrád)
Játékvezető: Brych F. (Ger)

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz a legelső találkozó Szerbia (mint független állam) és Svájc válogatottja között. A szerb játékosok korábban Jugoszlávia válogatottjában játszottak, amely 13-szor találkozott Svájccal, és abból hat mérkőzést megnyert (5 döntetlen és 2 vereség mellett).
  • A Jugoszlávia és Svájc közötti 13 összecsapás közül csak egy zajlott világbajnokság keretében: egy 1950-es csoportmeccs, amelyet Jugoszlávia 3–0-ra megnyert.
  • A svájciak a más európai csapatok ellen játszott négy legutóbbi világbajnoki mérkőzésük közül csak egyet vesztettek el, bár az a legutolsó ilyen találkozójuk volt (2014-ben, Franciaországgal szemben maradtak alul 2–5 arányban).
  • Szerbia megnyerte a nyitó mérkőzését Costa Rica ellen. Az eddigi négyből három alkalommal bejutottak a következő fordulóba, amikor a tornán megnyerték az első meccsüket: Jugoszláviaként jutottak tovább 1930-ban, 1954-ben és 1998-ban, és csak 1950-ben estek ki a csoportkörben.
  • Svájc a legutóbbi 23 mérkőzése közül csak egyet vesztett el (16 győzelem és 6 döntetlen mellett): 2017 októberében kapott ki 2–0-ra a Portugália elleni VB selejtezőn.

Szerbia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Vladimir Stojkovic; Branislav Ivanovic, Nikola Milenkovic, Dusko Tosic, Aleksandar Kolarov; Nemanja Matic, Luka Milivojevic; Dusan Tadic, Sergej Milinkovic-Savic, Adam Ljajic; Aleksandar Mitrovic.

Svájc lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Yann Sommer; Stephan Lichsteiner, Fabian Schar, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez; Granit Xhaka, Valon Beharami; Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber; Haris Seferovic.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 1 
Speciális fogadás: Szerbia Döntetlennél a tét visszajár 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior