Világbajnoki Ötletadó - Csütörtök

Világbajnokság 2018 - Oroszország

russia-vs-saudi-arabia-1-696x393.png

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. 
vb_head_1_1.JPG

2018/06/14  17:00
Helyszín: Luzhniki Arena (Moszkva) 
Játékvezető: Pitana N. (Arg)

Véget értek a várakozások, a világ legnagyobb labdarúgó eseménye kezdetét veszi. A házigazda Oroszország Szaúd-Arábiával fog játszani a nyitómérkőzésen, ezzel kezdetét veszi a 2018-as FIFA World Cup.(2018-as labdarúgó-világbajnokság )

egy gondolat -  egy mondat

  • Oroszország az utolsó 10 mérkőzéséből egyetlen egyet tudott nyerni. Azt, az egy mérkőzést hazai pályán nyerték meg Dél-Korea ellen, 4 - 2-re.
  • Szaúd-Arábia az utolsó 3 felkészülési mérkőzését elvesztette, 2017-ben nyert utoljára nemzetközi mérkőzést.
  • A Világbajnokságnak otthont adó nemzet, nyitó mérkőzést a VB-k történelme alatt nem vesztett el. 
  • Szaúd-Arábia az utolsó 3 VB-jén nem tudott egyetlen mérkőzésen se győzni! (3-3-3 csoportmérkőzés / 1998,2002,2006 ) 

Oroszország 

Az utolsó négy felkészülési mérkőzésen a válogatott átállt a 3 védős felállásra, a jóval zártabb 5 védősről. A mérkőzésekből hármat elvesztett és egy végeredménye döntetlen lett. A Törökország ellen felállt  3-4-2-1-es, illetve a 3-5-2-es kirakott rendszer közül fog választani a szövetségi kapitány. Gólerős Alexander Samedov és Manuel Fernandes játékukkal jobban hozzá fognak járulni, a most kialakított támadóbb felálláshoz.

Alan Dzagojev az utolsó mérkőzések egyikén sérülést szenvedett, de az orosz "kapitány" felépülni látszik a nyitó mérkőzésre. Kulcsfontosságú az orosz támadásoknál. Aleksandr Kokorin sérülés miatt nem fog játszani, helyette Fyodor Smolov vezeti majd a "támadásokat" - a Krasznodar csatára volt a tavalyi orosz Premier League legeredményesebb orosz játékosa.

Szaúd-Arábia 

A válogatott a felkészülési mérkőzéseken a 4-2-3-1-es felállással játszottak több- kevesebb sikerrel. Az utolsó mérkőzésen Németország ellene a 4-1-4-1 felállás ellenére kikaptak. A szövetségi kapitány valószínűleg visszatér a szokásos felálláshoz Oroszország ellen. A Yahya Al-Shehri, a Salem Al-Dawsari és a Fahad Al-Muwallad játékosoknál akadnak alkalmasságukat illetően aggodalmak. A kevés játszott mérkőzés még visszaüthet játékuk során.

Mohammad Al-Sahlawi 16 gólt szerzett a világbajnokság kvalifikációja alatt, az Al-Nassr csatára 28 gólt rúgott 40 nemzetközi mérkőzésen. A La Ligaban játszó, Yahya Al-Shehri-t, Salem Al-Dawsari-t és Fahad Al-Muwalladot a válogatottban egyedüliek akik más bajnokságokban játszanak. Szaúd-Arábia az utolsó 3 felkészülési meccset elvesztette, viszont 2 - 0-ra győzték le Algériát és Görögországot a spanyolországi edzőtáborban.  

Oroszország lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-5-2, de talán 3-4-2-1 (edzői döntés)
Igor Akinfeev; Igor Smolnikov, Ilya Kutepov, Sergei Ignashevich; Aleksandr Samedov, Aleksei Miranchuk, Yury Gazinsky, Yuri Zhirkov; Alan Dzagoev, Aleksandr Golovin; Fyodor Smolov.

Több lehetséges variáció is lehet, az orosz alakulatnál - a végső felállást a meccs kezdete előtt nem fogják ismertetni. Egy biztos védeni, ha minden igaz Akinfeev véd és elől Smolov fog támadni.

Szaúd-Arábia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Abdullah Al-Mayouf; Yasir Al-Shahrani, Osama Hawsawi, Omar Hawsawi, Mansour Al-Harbi; Abdullah Otayf, Salman Al-Faraj; Yahya Al-Shehri, Taisir Al-Jassim, Salem Al-Dawsari; Mohammad Al-Sahlawi.

A nyitómérkőzés mindig nagy figyelmet kap, a világ bármely táján is legyen. Rengetegen figyelik a tv-ék mögül, nagyon sokan követik élőben a meccseket, sokan itt mérik le az otthont adó ország felkészültségét elsőként. "Putyin" országában egy orosz nyitó meccsen, ha kikapna a csapat...... - nem lennék a válogatott helyében. A hazai győzelmet sokan előre látják, ami elég helytálló ebben a helyzetben. A szaúdi csapatban nincs kiemelkedő játékos, dicséretes az eddigi teljesítményük, de ez itt már kevés lesz. Az oroszok nem véletlen kerültek ebbe a csoportba.... Uruguay után nagyon szeretnének továbbjutni. 

Tippem a mérkőzésre: Hazai győzelem és a gólszám több 1,5 
Tippem a végeredményre: 2 - 1 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior