Ötletadó - Bajnokok Ligája - Kedd

Play Off - Legjobb 4

real_madrid_bayern_munchen_champions_league_wallpaper-1600x900.jpg

A " Bajnokok Ligája - Elődöntők " mérkőzések rövid, szöveges elemzése, valamint a legoptimálisabb tipp kiválasztása az adott meccsre. 

Folytatódik  a labdarúgás egyik meghatározó sorozatának az egyenes kiesési szakasza. A Bajnokok Ligája az elit és top csapatok küzdőtere. Már csak 4 (visszavágókkal) mérkőzést láthatnak a nézők a legjobb 4 csapat versengéséről. Heti bontás, napi egy mérkőzéssel (kedd és szerda).

Bajnokok Ligája - Legjobb 4 / Egyenes kiesés
- Visszavágó/ első nap - kedd  &  - Visszavágó / második nap - szerda

bl102.JPG

2018/05/01  20:45
Helyszín: Santiago Bernabéu (Madrid)

A múltheti idegenbeli győzelemmel nagy lépést tett a Real Madrid, hogy a döntőbe jusson. Egy évvel ezelőtt hasonló szituáció volt a két csapat között. Egy éve a negyeddöntők alkalmával találkozott a két csapat. Az első mérkőzést akkor is a Real Madrid nyerte meg a Bayern otthonában. Majd ezután a Bayern 2 - 1-re győzött a Santiago Bernabéuban és jött a hosszabbítás. A Real Madrid a hosszabbítás alatt két gólt szerzett és ez elégnek bizonyult az akkor már 10 emberrel küzdő Bayern ellen. 

Ma meg fog-e ismétlődni a történelem? - kitudja. Remélhetőleg a Bayern jobban felkészül és megmutatja, hogy nem lehet félvállról venni. A Madrid ma úgy fog kisétálni, hogy győzni fog - nincs más opció, hazai közönség előtt egy győzelem és a vele járó továbbjutás már szépségtapasz lehet, erre az igazán nem mondható jó idényre.

A kulcs, hogy végig a győzelemre gondoljunk, és arra is játsszunk. Úgy kell kimennünk a pályára, hogy meg akarjuk verni őket. Gyorsan gólt kell szereznünk, ezzel tisztában vagyunk, és pontosan ez lesz majd, amit meg fogunk próbálni a meccsen. - Zidane.

Pár gondolat összeszedve a visszavágóra, szemezgetve a fellelhető infomáciokból. 

A török Cüneyt Cakir fújja majd a sípot kedden este a Real Madrid–Bayern München Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján. Kétségkívül a világ egyik legjobb bírója, de az is kétségtelen, hogy olykor hatalmasakat hibázik.

Ők a biztos hiányzók:

  • Real Madrid: Daniel Carvajal és Isco,
  • Bayern München: Jérome Boateng, Kingsley Coman, Arturo Vidal, Arjen Robben, Manuel Neuer.

„Mindenki láthatta, hogy képesek vagyunk még egy Real ellen is gólhelyzeteket kialakítani. Meg kell mutatnunk, hogy éhesek és motiváltak vagyunk, »fájdalmat« kell okoznunk ott, ahol lehet” –  Thomas Müller.

A spanyolok legégetőbb problémája most a jobbhátvéd Dani Carvajal sérülése, akinek a helyettese, Nacho is hosszabb ideje hiányzik már. A kezdőcsapat egyik nagy kérdése, hogy vajon bedobja-e egyből a mély vízbe a spanyol bekket Zidane, vagy az odavágón már látott formációnak szavaz bizalmat, és az eredendően szélső, de védekezésben is nagyon hasznos, fegyelmezett, letámadásban is értékes Lucas Vázquezt nevezi jobbhátvédnek Franck Ribéry ellen.

Benzema szintén lehetne kezdő, de én az előző mérkőzéseken tapasztaltak alapján - a Juventus elleni visszavágón  is Gareth Bale volt Ronaldo partnere a kezdőben. 

Ha minden igaz, akkor a Bayernbe ráadásul visszatérhet David Alaba, az osztrák balhátvéd. Helyettese, Rafinha az odavágón borzalmasat hibázott (effektíve gólt ajándékozott Asensiónak), nem kérdés, hogy hozzá képest komoly előrelépés a sérüléséből felépülő Alaba. Azt viszont nem tudni, milyen állapotban van az osztrák játékos, végig tudja-e játszani a meccset, vagy Heynckes adott esetben őt is kénytelen lenne lecserélni meccs közben, mint az első mérkőzésen Boateng és Robben esetében.

Utóbbi kettő ma este biztosan nem játszik, és bár Boateng helyett Süle megfelelő pótléknak tűnik, Robben kiesését csak fércmunkával lehet valahogy elleplezni. Valószínűleg Müller megy ki a helyére a szélre (pláne, amennyiben Wagner tényleg kezdő lesz), ha nem, akkor pedig egyszerre lehet bent a kezdőcsapatban Thiago, James illetve Müller. Ez támadásban – főleg labdabirtoklási fázisban – hatalmas potenciált jelent, de ahogyan az odavágón is láttuk: kontrák ellen lényegében tehetetlenné változtatja a bajorokat.

Real Madrid lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Navas; Vasquez, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modric, Asensio; Bale, Ronaldo

Bayern München lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Ulreich; Kimmich, Süle, Hummels, Bernat; Thiago, Martinez, James; Ribery, Müller, Lewandowski

Bármi megtörténhet a mai visszavágón. Többen a Bayernt és sokan a Realt mondják győztesnek, de talán egy döntetlen elég lehet a hazai gárdának a továbbjutáshoz. Az egy évvel ezelőtti eseményeket egyik fél sem szeretné. Nagyon masszív letámadások, gyors kontrák jellemzik majd a mérkőzést. Már a mérkőzés elejétől biztos letámadják egymást a csapatok! Megismétlődik a múlt? 

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt "és" Gólszám Több, mint 2,5

Speciális fogadás: Robert Lewandowski gólt szerez

bajnoki_otletado_62.JPG

#Real_Bayern tippek: 

#Párszázas (lehet kombizva) 

  • Real Madrid - Bayern München Igen (2. félidő - Mindkét csapat szerez gólt?) Odds: 2,15
  • Chesterfield - Newpor tTöbb, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,85
  • Bradford - Walsall Bradford (Hendikep 0:1) Odds: 3,50
  • Doncaster - Wimbledon Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 2,05

#X2Dupla_Rebels - Yankee /Tét: 1,5 egység

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon : Bocijunior

+ ötletek, tippek a twitteren ;)