Ötletadó - Bajnokok Ligája - Kedd

Play Off - Legjobb 16

bl_n.jpg

A " Bajnokok Ligája - 1/8 döntő " mérkőzések rövid szöveges elemzése, valamint a legoptimálisabb tipp kiválasztása az adott meccsre. 

Végre elkezdődik a labdarúgás egyik meghatározó sorozatának az egyenes kiesési szakasza. A Bajnokok Ligája az elit és top csapatok küzdőtere. 8 mérkőzést láthatnak a nézők a legjobb 16 csapat versengéséről. Heti bontás, napi két-két mérkőzés (kedd és szerda). 

A legjobb 16 között minden csapat két mérkőzést játszik (egy ellenféllel). A két találkozó góljai összeadódnak és az a csapat jut tovább a negyeddöntőbe, amelyik több találatot szerzett. Ha a két klub egyenlő gólaránnyal áll a két lejátszott mérkőzés után, akkor az idegenben lőtt (több) gól szabályát alkalmazzák. Viszont ha ez sem dönt, akkor hosszabbítással folytatódik a játék, legvégső esetben pedig 11-esekkel dől el.

A döntő már csak egy mérkőzésből áll, melyet a szezon elején már előre kiírt stadionban játszanak le. Rendes játékidő utáni döntetlen esetén itt is hosszabbítás, majd tizenegyespárbaj dönt.

Bajnokok Ligája - Legjobb 16 / Egyenes kiesés

- 1. forduló / első nap - kedd  &  - 1. forduló / második nap - szerda

Basel Manchester City

2018/02/13  20:45
Helyszín: St. Jakob-Park (Basel)

A két csapat még nem találkozott nemzetközi porondon. A hazai csapat a csoportmérkőzések során a 2. helyen zárt a United mögött az A' csoportban. A vendégek az F' csoport első helyét megszerezve várták a folytatást. 

A Basel a hazai bajnokságban a 2. helyen áll, valamint a svájci kupában is érdekelt még a csapat. Hazai pályán inkább jól teljesít a csapat. Emlékezzünk a csoportmérkőzések alkalmával, mikor a Benfica csapatát 5 - 0-ra és a Manchester Unitedot 1 - 0-ra verték meg. A hétvégi bajnokin idegenben győzni tudott a csapat. Várhatóan a mérkőzésen a kapus, Germano Vailati és Luca Zuffi (középpályás) nem lép pályára. Basel csapata 29. alkalommal fog megmérkőzni angol Premier ligás klubbal. Az eddig mérlege 7 győzelem, 8 döntetlen és 13 vereség, ebből otthon 6 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. 

A Manchester City az angol bajnokságot "toronymagasan" vezeti. A BL csoportkörből szinte veretlenül szerezte meg az első helyet, az utolsó mérkőzésen a csere pad játszott. Az előző évben a Monaco együttese búcsúztatta a csapatot a legjobb 16 között. Azóta a City jobb és erősebb lett, a Monaco ezzel szemben pont ellenkezőleg. Guardiola "nagyon összerakta" a csapatot, ami a nyári és téli átigazolások során csak jobbá vált. Várhatóan nem fog pályára lépni Fabian Delph, Gabriel Jesus, Benjamin Mendy, Leroy Sane és valószínűleg David Silva is kihagyja a mérkőzést, bár a kispadon helyet foglalhat. A hétvégi Leicester elleni 5 - 0-ás győzelem mentálisan nagy előnyt adhat a csapatnak a Basel ellen. 

A két csapat között nagyon nagy a "szakadék". A hiányzók ellenére a City a mérkőzést irányítani fogja. Biztos vendég sikert várok. A hazai szépítő gól benne lehet a mérkőzésbe. Hazai pályán, hazai közönség előtt a Basel egy gólt talán találni fog, bár a City vendég csapatként nagyon kevés gólt enged ellenfelének. Ezzel szemben az angol csapat nagyon gólerős, így több gólra számítok a vendégektől.

Tippem a mérkőzés kimenetelére: Manchester City győzelem

Tippem a végeredményre: 1 - 3 

Juventus Tottenham

2018/02/13  20:45
Helyszín: Allianz Stadium (Torino)

Tétmérkőzésen még nem találkozott a két csapat egymással, ezt megelőzően is csak egy barátságos meccsük volt, amit a Tottenham nyert meg, valamint egy 2016-os Nemzetközi kupa meccset ahol viszont, a Juventus győzött. A D' csoportból 2. helyen jutott tovább a Juventus a Barcelona mögött, ezzel szemben a Tottenham elsőként a Real Madrid előtt lett a H' csoport győztese. Mind a két csapat jó formát mutat az elmúlt időszakban, talán egy - két mutató esetében a Juventus jobb. 

Az olasz bajnokságban 1 ponttal lemaradva második a Napoli mögött. Az elmúlt 10 mérkőzését megnyerte, legyen az kupa vagy bajnoki meccs. A csapat nagyon jó formát mutat. A 2016-17 -es BL döntő veszteseként ez egy újabb lehetőség a csapatnak, hogy újra ott lehessen legalább a legjobb négy között. Hazai pályán a "zebrák" nagyon jók - a védelem sziklaszilárd, láthattuk a Barcelona ellen a csoportmeccsek alatt is ( 0 - 0-ás végeredmény). Sajnos a hazai csapatnál nem játszhatnak, Benedikt Howedes, Blaise Matuditi és Juan Cuadrado. Sérüléséből felépülve visszatérhet Paulo Dybala. Hétvégi bajnokin a Fiorentinát verték meg idegenben 2 - 0-ra.

Jelenleg a 4. helyen áll a Tottenham az angol bajnokságban. Sajnos az előző idényben is voltak hátráltató tényezők a csapat életében és idén se tudtak többet felmutatni. A Real Madrid elleni bravúr szerintem a Real számlájára írható inkább. (a Real közel sem az a csapat aki, megnyert az 2016-17-es BL-t) Az előző 2016-17-es BL-ben a legjobb 16 közé be se jutott a csapat. A bajnokságban jól szereplő Tottenham vendégként sokkal rosszabb mutatókkal rendelkezik, mint hazai pályán. Pochettino előnye között az egyik, hogy nem lesz hiányzó a csapatnál, valamint a hétvégi bajnokit megnyerték 1-0 a városi rivális Arsenal ellen hazai pályán, ami nagy pozitív erőt adhat a Juventus ellen.

Lesz-e meglepetés? Nem valószínű. A Juventus hazai pályán jól fog védekezni, és a Tottenham nem akarna egy gyors kontrából gólt kapni. Kevés gólra számítok az olasz földön, a végén a hazai csapat beküzdi a győztes gólt a vendégek hálójába. A BL ezen szakaszában a rutin sokat számít és a Juventus bővelkedik ebben. Nem kizárt egy idegenbeli vendég gól, bár szerintem az olasz hálóőr felkészült lesz, Buffon ezen a meccsen megfog tenni minden tőle telhetőt. 

Tippem a mérkőzés kimenetelére: Juventus győzelem

Tippem a végeredményre: 2 - 0 

Folytatás következik 

FC Porto - Liverpool

2018/02/14  20:45
Helyszín: Dragãoi Stadion (Porto)


 ÉS

Real Madrid - Paris Saint-Germain

2018/02/14  20:45
Helyszín: Santiago Bernabéu (Madrid)