Szpartak Moszkva - Liverpool

X2dupla

jurgen-klopp1.jpg

Szpartak Moszkva - Liverpool

Bajnokok Ligája - Csoportkör | 20:45 | KEDD 09/26

Eltelt két hét, az első mérkőzések óta, elérkeztünk a Bajnokok Ligája 2. fordulójához. A Szpartak Moszkva és a Liverpool összecsapását nézzük meg közelebbről.

Az első forduló után az E' csoportban minden csapatnak 1 pontja van. Mind a két mérkőzés döntetlennel zárult. A Liverpool a Sevilla elleni mérkőzésen kihagyott egy tizenegyest, ezzel szemben a Sevilla kihasználta a lehetőségeit, ezzel elhozva az 'Anfield-ről az 1 pontot. A mérkőzés 2 - 2-es döntetlennel ért végett. A másik mérkőzésen a szlovén Maribor fogadta, az orosz Szpartak Moszkvát. A végeredmény 1 - 1-es döntetlen lett, ezzel életben tartva a továbbjutás reményeit. 

Szpartak Moszkva ma nehéz mérkőzést fog játszani a Liverpool ellen.  Az edzőnek nincs könnyű dolga, sok hiányzóval kell számolnia. Georgi Tigiev, Artem Timofeev és Roman Zobhin sérülésük miatt kényszerülnek kihagyni a mai összecsapást. Hozzájuk csatlakozott Ze Luis és Denis Glushakov csapatkapitány, így Massimo Carrera (Moszkva edzője) nagyon át kell szervezni mind a védekezést, mind a támadás a Liverpool ellen. Quincy Promes nem játszott az Anzhi ellen, így ő többet pihent a mai mérkőzés előtt. Jano Ananidze-t a 36. percben lehozták Anzhi ellen, és Fernando-t küldték a helyére, ezzel is próbálta az edző a "kulcsjátékosokat" pihentetni. 

Quincy Promes Spartak egyik leggólerősebb játékosává lépett elő ebben az idényben, a sérülésből visszatérő holland szélső nagyon megfogja nehezíteni a Liverpool védelmének a dolgát. Luiz Adriano a brazil csatár, az AC Milan és a Shakhtar Donetsk után a Szpartak Moszkva színeiben rúgja a labdát. A 30 éves csatár a hétvégén is betalált az Anzhi ellen, és biztos a Liverpool védelmét is megfogja keseríteni. 

Orosz sajtóértesülések szerint, illetve a csapat is megerősítette :  lehetséges Quincy Promes nem játszik a ma esti mérkőzése, sérülés miatt. 

A 8. helyen álló Szpartak a hétvégén 2 - 2-es döntetlent játszott az utolsó Anzhi ellen. A bajnoki idény eddig elég hullámzó a moszkvai csapatnál. Az 1 - 1-es döntetlen a szlovén csapat ellen szerintem idegenben ajándék volt. A mai találkozón a hétvégi védelem kevés lesz a jó formában lévő Liverpool ellen, bár a szépítő gólt elvárok a hazai gólvágóktól! 

Szpartak Moszkva lehetséges kezdő 11 és felállás 4-3-3: Selikhov; Eshchenko, Bocchetti, Jikia, Kombarov; Popov, Fernando, Pasalic; Samedov, Adriano, Promes

Liverpoolnál Nathaniel Clyne és Adam Lallana sajnos még mindig sérültek, így ők nem lehetnek ott a mai mérkőzésen. Joe Gomez eltiltás miatt kényszerül kihagyni a mai meccset, miután a Sevilla ellen két sárga után a piros lapot is felemelték neki. Alex Oxlade Chamberlain az edzéseken elég jól teljesített, talán több időt is kap a pályán ma este, bár elképzelhető, hogy a padon fog kezdeni. Sadio Mane a piros lapos eltiltást követően, ma biztos a kezdőben kap helyet és remélhetőleg nem látszik meg a játékán a kiesett idő. Loris Karius ma ismét védeni fog a Liverpoolnál a Bajnokok Ligája mai mérkőzésén, miután a Sevilla ellen elég jól játszott.

Philippe Coutinho ("a meg nem értett játékos") közel volt a Barcelonába igazoláshoz, de az üzlet meghiúsult. A szezonban egyelőre Liverpoolban marad. Klopp ezzel az egyik "ÁSZ"-át visszakapta. Hétvégén a Leicester ellen gólt szerzett Coutinho, ezzel a góllal talán a csapat, és a szurkolók is megbocsátották az elmúlt hetek, hónapok "cirkuszát". Coutinho a Sevilla ellen már pályára lépett, de akkor nem szerzett gólt, viszont a pályára lépésével elkötelezte magát ebben a szezonban a Liverpool mellett. Ma remélem betalál az orosz csapat ellen. 

A Liverpool 3 - 2-re legyőzte a Leicestert, hétvégén a bajnoki fordulóban. Emlékezetes mérkőzés volt, több okból is. Először is múlthéten Ligakupát játszott egymás ellen a két csapat. Azon a mérkőzésen a Liverpool 2 - 0-ra kikapott, ezzel kiesett a kupából és a Leicester ment tovább. A hétvégi szintén hazai pályás mérkőzésen a Leicester bizakodva várta a mérkőzést. Viszont 3 - 2-re a Liverpool győzött, ezzel idegenben szerzett 3 pontot. A "Vörösök" 2 - 2-es Sevilla elleni meccset ma felül kell múlniuk. Ma győzniük kell a Moszkva ellen. 

Liverpool lehetséges kezdő 11 és felállás 4-3-3: Karius; Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno; Can, Henderson, Coutinho; Salah, Firmino, Mane

> Vendég győzelem és / vagy Gólszám több, mint 2,5 @ Odds: 1,60 & 1,60  B+'  

Elképzelhető opció:  Mind a két csapat rúg gólt @ Odds: 1,70 B'

Bónusz : Mohamed Salah gólt szerez a mérkőzésen