Olympique de Marseille - Konyaspor

X2Dupla

une-uel_1256x837-avec-logos_2.jpg

Olympique de Marseille - Konyaspor

Európa Liga - Csoportkör - 1. forduló | 21:05 | CSÜTÖRTÖK 09/14

A francia Olympique de Marseille az I. csoport talán legerősebb csapata. Rajta kívül, az osztrák Salzburg, a portugál Guimaraes és a török Konyaspor küzd a továbbjutásért. Az elődöntőben és a rájátszásban sem bízta a véletlenre a csoportkörbe jutást a francia gárda. Hazai pályán fölényesen győzte le elsőként a Oostende csapatát, majd a rájátszásban a Domzale együttesét. 
A nyári átigazolási időszakban a francia csapat csak erősítette a keretét. Több, mint 62 millió eurót költöttek. Majd minden poszton szerződtettek egy új játékost. A legdrágább játékos Konstantinos Mitroglou a 29 éves középcsatárt a Benfica együttesétől szerződtették, de érkezett Florian Thauvin a Newcastle csapatától, Luiz Gustavo a VfL Wolfsburg együttesétől, valamint Valère Germain a Monacotól és Clinton N'Jie a Sprustől, hogy csak néhány nevet említsek. A vezetőség célja a csapat régi hírnevének visszaállítása. A dobogós helyezett a francia bajnokságban és a minél jobb helyezés elérése az Európa Ligában. 

Rudi Garcia edzőnek két hiányzóval kell számolnia a ma esti találkozón, de nem számottevő a hiányuk. A legjobb felállással fog pályára lépni a Marseille. A nyáron érkezett és gyorsan beilleszkedett, valamint sok gólt lövő duó biztos a kezdő csapatban kap helyett - Valère Germain és Clinton N'Jie. A francia csapat, támadó játékát nehéz lesz az ellenfélnek kivédekeznie. A győzelem, ezzel a három pont a Marseille egyetlen elfogadható célja ma este. A hétvégi és az azt megelőző bajnoki vereség, a csapatot még elszántabbá teszi a törökök ellen. 

Marseille lehetséges kezdő 11 és felállás 4-3-3: Mandanda; Sarr, Rami, Rolando, Amavi; Sertic, Lopez, Sanson; Thauvin, N'Jie, Germain
Marseille - akik hiányozhatnak : Abdennour A., Mitroglou K.

 

A török Konyaspor Európa Ligában való indulás szerintem az "ölükbe" hullott. Az előző bajnoki idényben csak a középmezőnyben végeztek, viszont a török kupát megnyerték, ezzel indulási jogot kaptak az EL-ben. A franciák már a csoportkör előtt megmutatták, hogy ők az EL-be való csapat legyőzve már két együttest, ezzel szemben a Konyaspor ma fog átesni a "tűzkeresztségen".

Átigazolások a nyáron alig akadtak, inkább elmentek az együttestől. Egy-két játékos jött a csapathoz, viszont sokkal több elment. Egy biztos, bevétele lett a vezetőségnek belőle. A török csapat az Európa Ligára nem tudott kellőképpen felkészülni, de a csapat már több pénzhez jut a mérkőzések által amiket az EL-ben játszanak. A török bajnokságban a csapat nem meglepő módon a kiesési zónától nem messze tanyázik. Hazai pályán a nála gyengébb csapatok ellen még jó lehet, de az erősebb gárdák ellen a védelme kevés, természetesen a török bajnokságban. Nemzetközi viszonylatban nagyon kevés a csapat ereje, hozzáteszem a legdrágább eladása a csapatnak nyáron, Riad Bajić középcsatár volt, 5,5 millió eurójával.  A 2016/17 idényben 17 gólt rúgott a csapatnak, a bajnokságban a 4. legjobb góllövő volt. Az egyetlen fegyverüket adták el a törökök.
Hiányzóval nem kell számolnia az edzőnek, talán egy játékos játéka kérdéses. Musa Araz a 23 éves svájci középpályás 2 gólt már rúgott a bajnokságban idén, talán ő lehet a törökök halvány reménye egy szépítő gólra.

Konyaspor lehetséges kezdő 11 és felállás 4-2-3-1: Krinitilli; Skubic, Moke, Filipovic, Oztorun; Bourabia, Jonsson; Sahiner, Araz, Milosevic; Ezekiel

Konyaspor - akik hiányozhatnak : Traore A.

A két csapat között erő és tudásbeli különbség van. A francia gárda, a török csapatot három - négy góllal küldheti haza a mai összecsapás után. Hazai pályán a Marseille sokkal erősebb csapat, mint a török "kis" csapat. Több gólos győzelmet várok a franciáktól. A szépítő gól a törököktől akkor lehetséges, ha a franciák elalszanak a pályán.

> Hazai győzelem és Gólszám több, mint 2,5 @ Odds: 1,95  B'

vagy Marseille győzelem (Hendikep 1:0) @ Odds: 1,90 B'