PSG - St. Etienne

X2dupla

neymar-marco-verratti-psg-toulouse-ligue-1.jpg

PSG - St. Etienne

Franciaország: Ligue 1 | 20:45 | PÉNTEK 08/25

A Francia bajnokságban a 3. forduló után három csapat 100 százalékos. A PSG, a Monaco és a St. Etienne csapata. Ma este a 4. forduló első meccsén ez megváltozik, mert a 9 pontos PSG fogadj a szintén hibátlan St. Etienne csapatát, a Parc des Princes stadionban.

Unai Emery majdnem teljes kerettel várhatja a ma esti mérkőzést. A sérültek között szerepel Krychowiak és Lucas, már az előző meccsen is hiányoztak. Mindezek mellett Marco Verratti középpályás az előző meccsen begyűjtött két sárga, valamint piros után ma kihagyja az összecsapást. 

Neymar eddig jó vételnek bizonyult, rengeteg tervvel és megállíthatatlan kedvvel játszik. A múlthéten két gólt is szerzett, előtte pedig egyet. Az első mérkőzést ki kellett hagynia, de elszánt a brazil támadó. Sajtó értesülések szerint érkezik még egy "bomba" igazolás a csapathoz. A PSG 150 millió eurót és egy játékost ad a négyszeres francia válogatott támadó Kylian Mbappé-ért. Leonardo Jardim, az AS Monaco vezetőedzője a brazil Lucas Mourát szívesen látná a csapatában, de Hatem Ben Arfa, Grzegorz Krychowiak vagy Serge Aurier klubváltása sem elképzelhetetlen. Két játékos, Lucas és Krychowiak a sérültek listáján vannak, meglepő ? A Paris Saint-Germain kénytelen lesz megválni néhány játékosától, hogy ne szegje meg az UEFA pénzügyi fair playre vonatkozó szabályokat. Az egyik vezéráldozat a Konföderációs Kupán a legjobb játékosnak választott, a télen 40 millió euróért szerződtetett Julian Draxler lehet (még nem biztos hogy távozik).

A PSG az első három bajoki mérkőzését megnyerte, ezzel 9 ponttal és jobb gólaránnyal vezeti a francia tabellát. Az első meccsen, a nyitó mérkőzésen az Amiens együttesét győzték le 2 - 0-ra hazai pályán. A két gólt, Cavani és Pastore szerezték. A második fordulóban idegenbe látogattak a Guingamphoz. Vendégként 3 - 0-ra legyőzték a hazai csapatot, a gólokat Cavani és Neymar szerezte, ezek mellett egy öngól is született. Múlthéten hazai pályán a Toulouse csapatát "nagyon elverték". Az első félidőben 2 - 1-re már a PSG vezetett, hazai oldalon Neymar és Rabiot talált be, a vendégeknél Gradel. A második játékrészben a már sárgát kapott Verratti megkapta a másodikat és a piros lap felmutatása után ment is az öltözőbe. Ezek után 4 gólt szerzett a PSG 10 emberrel, persze ez inkább öt gól. Silva öngóljával lett a végeredmény 6 - 2 a hazaiaknak. A második félidőben betalált Cavani, Neymar, Pastore és Kurzawa.

PSG lehetséges kezdő 11 és felállás (4-3-3) : Areola; Alves, Silva, Kimpembe, Kurzawa; Motta, Rabiot, Pastore; Di Maria, Neymar, Cavani

Oscar Garcia St. Etienne edzője nagyon szép rajtot vett az új szezonban. Az előző idény utolsó három mérkőzését elvesztette, így lemaradva a európai porondról. A PSG mellett szintén az első három forduló mérkőzéseit megnyerte, 9 ponttal szintén ott van a PSG mögött. Mondhatni, hasonló kerettel vág neki, a mai mérkőzésnek, mint egy hete. Így mondhatnánk, hogy teljes a keret de ez nem igaz. Vincent Pajot középpályás kisebb sérülése után lehetséges a játéka ma este. Kevin Monnet-Paquet és Florentin Pogba sérültek, ők biztos nem lesznek ott a mai mérkőzésen. De a felsorolt három játékos már a múltheti bajnokin se álltak az edző rendelkezésére, ezzel szemben a csapat kimagasló győzelmet aratott. 

Jonathan Bamba a nyáron jött az Angers együttesétől. Az három mérkőzés alatt, már kétszer betalált a fiatal jobbszélső támadó.  Gyors és nagyon jól fedezi a labdát, biztos megfog gyűlni vele a bajuk a PSG védelemnek, meg kellett várnia a lehetőséget St. Etienne védelme sokkal biztosabb, a tavalyihoz képest. A nyári igazolások között megemlítendő, Assane Dioussé, Gabriel Silva, Alexandran Katranis - ők mind a védelmet erősítik. Dijon együttesétől a 24 éves Lois Diony támadó érkezett a nyáron. 

St. Etienne az elmúlt idény után és a felkészülési meccseket leszámítva kimagasló rajtot vett. A bajnoki  első mérkőzésüket megnyerték 1 - 0-ra a Nice ellen. Egy találat esett a meccsen, Bamba szerezte. A Nice az elmúlt 4 mérkőzésen rendre legyőzte a St. Etienne-t, de most kikaptak. A második fordulóban a Caen együtteséhez utaztak, ahol idegenben 1 - 0-ás győzelmet arattak. A Caen próbált legalább egyenlíteni, de a második játékrészben jobban játszó Caen mellett a vendégek rúgtak gólt. A múlt hétvégén 3 - 0-ra nyertek az Amiens ellen, ezzel a győzelemmel a PSG és a Monaco mellett állnak a tabellán. Dabo kétszer, míg Bamba egyszer talált az ellenfél kapujába. Érdekes, hogy az Amiens együttesét ők három, míg a PSG két góllal verte meg.

St Etienne ehetséges kezdő 11 és felállás (4-3-3) : Ruffier; Janko, Theopile-Catherine, Perrin, Pierre-Gabriel; Seinaes, Diouasse, Dabo; Hamouma, Bamba, Diony

A mai találkozón sok gólt várok. Biztos, nem fog a vendég együttes kitámadni, inkább kontrából próbálkozik majd. A St. Etienne-től elvárok legalább egy szépítő találatot, de még többet is a fiatal tehetségektől. Nem szabad elfelejteni, a PSG "brutális" támadó sorát. Legalább három gólt ma is rúgni fognak hazai pályán az ellenfélnek. A Cavani - Neymar kettős - "halálos". Tippem a 3-1-es , 4-1-es végeredmény.

> Hazai győzelem és Mind a két csapat rúg gólt @ Odds: 2,25  B'  

vagy Mind a két csapat rúg gólt @ Odds: 1,95 B'

Bónusz : Edinson Cavani gólt szerez a mérkőzésen &
Pontos végeredmények 2:1, 3:1, 4:1 (tippmix : 30563 05)