Swansea - Manchester United

X2dupla

lukaku-rashford-mkhitaryan-mata.jpg

Swansea - Manchester United

ANGLIA: Premier League | 13:30 | SZOMBAT 08/19


Paul Clement a Swansea edzőjének nem kezdődik túl jól az új szezon. A hónapok óta tartó pletykák után két nappal ezelőtt az Everton csapatának eladták Gylfi Sigurdsson-t. A támadó középpályást 45 millió fonttért adták el, a játékost pár éve a Spurs-től vették meg a mostani ár negyedéért. és továbbra is fennáll. Rutinja nagyon fog hiányozni a támadásoknál, de a védekezésbe is sokat segített a csapatnak.  Biztos nem léphet pályára Sung-Yeung Ki, Nathan Dyer és Fernando Llorente. A felkészülési időszak első mérkőzésén a tavalyi év házi gólkirálya Fernando Llorente megsérült, remélhetőleg pár mérkőzés múlva újra a csapat tagja lehet a csatár.

Alfie Mawson középhátvéd lehet, a következő ember aki augusztusban elhagyja a Swans-t. Miután bomba formát mutatott a tavalyi szezont követően, több ajánlat is érkezett érte. A 23 éves angol fiú, a United ellen még a keret tagja lesz. A legfőbb feladat az lesz, hogy Lukaku-ot kivonja a játékból. Nyáron a Las Palmas csapatától Roque Mesa középpályás érkezett, Sigurdsson helyettesítésére. A United ellen fog először pályára lépni a Premierben.

Swansea kerete Kapusok: Fabianski, Nordvelt, Mulder, Birighetti; Védők: Van der Hoorn, Mawson, Olsson, Rangel, Naughton, Bartley, Fernandez, Kingsley; Középpályások: Ki, Britton, Fer, Carroll, Routledge, Narsing, Montero, Grimes, Mesa, Fulton; Csatárok: Llorente, Abraham, Ayew, McBurnie

Lehetséges kezdő 11 és felállás (4-3-3): Fabianski; Naughton, Olsson, Fernandez, Mawson; Carroll, Britton, Fer; Routledge, Ayew, Abraham.

A hazai csapat felkészülési mérkőzései jól sikerültek, leszámítva a legnagyobb veszteséget, a csatáruk elvesztését.  Legutolsó felkészülési meccsen 4 - 0-ra győzték le a Sampdoria-t. Az első fordulóban, a múltheti meccsükön döntetlent játszottak. A 0 - 0-as Southampton elleni döntetlenhez semmi közük nem volt. A "szenteknek" hazai pályán semmi nem jött össze, pedig uralták a játékot. A "hattyúknak" az 1 pont az ölükbe hullott. 

 

A "vörös ördögök" a nyári átigazolási időszakban, nagyon jól erősítettek. A Manchester United felkészülési mérkőzéseinek a zömét meg is nyerte. Augusztus elején a Real Madrid ellen elvesztették az UEFA Szuperkupa mérkőzést, de a csapat gyorsan kiheverte. Mi sem bizonyítja jobban, mint hazai pályán az első bajnokin főlényes győzelmet arattak. A portugál edző csapatába sajnos még nem lesz Marcos Rojo, Luke Shaw és Ashley Young. Sérülésükből való felépülés sajnos hosszadalmas, egyedül Shaw áll legközelebb, a csapatba való visszatéréshez. 

Victor Lindelof nem volt a keretben múlt héten,a nyári egyik igazolás Swansea ellen már a padon lesz. A svéd védő ha csereként is, de pályára léphet. United színeiben két góllal debütált Romelu Lukaku az első bajnokin. Nagyszerű támadó egységet alkotnak hárman Marcus Rashforddal és Henrikh Mkhitaryannal. Ha múltheti formájukat a "hattyúk" ellen átmentik, a győzelem elkönyvelhető lesz a "vörösök" számára. 

Manchester United kerete Kapusok: De Gea, Romero; Védők: Lindelof, Bailly, Jones, Rojo, Smalling, Blind, Shaw, Darmian, Tuanzebe, Valencia; Középpályások: Pogba, Mata, Lingard, Carrick, Young, Herrera, Mkhitaryan, Fellaini, Matic, Pereira; Csatárok: Lukaku, Martial, Rashford, Wilson

Lehetséges kezdő 11 és felállás (4-2-3-1): De Gea, Valencia, Jones, Bailly, Blind, Matic, Pogba, Lingard, Mkhitaryan, Rashford, Lukaku

A csapat a felkészülési mérkőzéseit megnyerte, kivéve a Barcelona elleni meccset. Az UEFA Szuperkupát sajnos elveszették a Real ellen.  Az első félidőben a Madrid megszerezte a vezetés, a második félidőben mind a két csapat betalál, de a Real tartotta az eredményt így megnyerték a kupát 2 - 1-re Macedóniában. A szezont 4 - 0-ás hazai győzelemmel kezdte a United. A West Ham csapata már az első félidőben hátrányba került, Lukaku az első félidőben betalált. A második játékrészben még három gólt rúgtak a hazaiak, ezzel beállítva a 4 - 0-ás végeredményt. Az egész mérkőzés alatt végig a United irányított, a Swansea ellen szintén hasonló felállással fognak pályára lépni. 

Az előző idényben kétszer találkozott egymással bajnokin a két csapat. 1 - 1-es döntetlen hazai pályán a Swansea ellen, majd idegenben 1 - 3-as győzelem a Swansea otthonában. Viszont a csapatok már sokat változtak, a nyári igazolások után. A United sokkal összeszedettebb és jobb formát mutat, a támadó sora lehengerlő. A "hattyúk" a múltheti döntetlen után, nem hiszem, hogy megállítják a "vörös ördögök" rohamait!

> Manchester United győzelem (Hendikep 1:0) @ Odds: 1,90 B'

Bónusz: Romelu Lukaku gól szerez a meccsen