Dijon - Monaco

X2dupla

falcao_previo_efe.jpg

Dijon - Monaco

Franciaország: Ligue 1 | 17:00 | VASÁRNAP 08/12

 

Dall'Oglio Olivier, a Dijon edzőjének nincs könnyű dolga az első bajnokin középső védője 10 perc után lesérült. A sérülése elég komoly, így Lautoa Wesley az idény jórészt kénytelen lesz kihagyni. Az egyik legdrágább igazolás volt Wesley Lautoa a Dijonnak, az FC Lorient csapatától jött, ezért is érinti a csapatot érzékenyen a Lautoa sérülése. Hasonló összegért jött a Dijonhoz, Wesley Saïd a Stade Rennais csapatától és Cédric Yambéré a Bordeauxtól egy kisebb összegért. Két igen jó játékosától vált meg a csapat a nyáron, Loïs Diony, aki a Saint-Étienne-be ment és Pierre Lees Melou, aki a Nice csapatát erősíti az új idényben. Naim Sliti kölcsönbe érkezett a Lilletől, a fiatal csatártól úgy tűnik kulcsszerepet várnak, a Dijonban. Nem volt sose kimagasló gólszerző, de talán az új csapatánál előjönnek a képességei.

Dijon lehetséges kezdő 11 és felállás: (4-2-3-1) Reynet; Rosier, Yambere, Lautoa, Haddadi; Amalfitano, Marie; Kwon, Said, Sliti; Jeannot

Dijon az előző bajnoki idényben éppen bent maradt a legjobbak között. A felkészülési meccsek felemás eredményeket hoztak a csapat számára. Az első bajnoki mérkőzésüket a Marseilleben játszották idegenben. Olympique de Marseille 3 - 0 Dijon, az első félidőben még a Dijon többet próbálkozott a hazai kapu bevételére, ám a második félidőben a Marseille 51' és 54' perceben gólt szerzett és megtörte a Dijont. A 72' percben N'Jie találatával a végeredmény is megszületett. 

Leonardo Jardim a Monaco edzőjének, a bal szélső Gabriel Boschilia után lehetséges, hogy a jobb szélső Jordi Mboula-t is nélkülöznie kell a második bajnoki mérkőzésről. A Dijon ellen a szabadon igazolt Rachid Ghezzal újonc áll a csapat rendelkezésére, bár nem valószínű, mert Fabinho-val azonos területen játszik, így talán egy másik poszton bevethető lesz majd az új szerzemény.  

A legnagyobb gond talán Kylian Mbappe, aki 75. percben megsérült az első mérkőzésen, le is cserélték, viszont nincs a sérültek listáján, talán a "hírhedt hátfájás" sérülést állapították meg nála. A sajtó cikkez a PSG-hez való szerződéséről, viszont Neymar már ott van. A csatárok és támadó játékosok közül a PSG-ben van egy két igen meghatározó és Neymar jöttével már egy - egy igen csak háttérbe fog szorulni.  Neymar azért jött el Messi mellől, hogy kiteljesedjen - ha Mbappe is feltűnne mellette sokkal kevesebb gól és rivalda fény jutna a brazilnak.

A mai sajtóértesülések után, Mbappe túl sokat kért a Real Madridtól, így a 12 milliós fizetést ők elutasították a fiatal csatár részére.  A PSG ennek ellenére ekkora fizetésért és 165 millió eurós kivásárlásban is benne lenne. Egy biztos, még semmi nem zárult le, de ha felek megegyeznek a fiatal csatár Párizsban köthet ki, bár szerintem Neymar mellett árnyékban maradna....

Monaco lehetséges kezdő 11 és felállás : (4-4-2) Subasic; Sidibe, Jemerson, Glik, Jorge; Moutinho, Fabinho, Rony Lopes, Lemar; Falcao, Carrillo

Monaco a felkészülési időszakban elég jó formát mutatott az idényre, ezek után a  Francia Szuperkupa döntőt elvesztették Paris Saint-Germain FC ellen. A vezetést a Monaco szerezte meg Sidibe találatával, ezzel a félidőt meg is nyerték 1 - 0-ra. A második félidőben a PSG "megrázta" magát és gyorsa berámoltak két gólt a Monaco kapujába, így beállítva a 2 - 1 -es végeredményt. Az első bajnoki forduló meccsét a Toulouse ellen otthon játszották. Elég sok hibával, de végül mégis nyertek 3 - 2-re a Ligue 1 bajnokság nyitó mérkőzésén.

A két csapat között elég nagy különbségek vannak. Még ha nem is játszik Mbappe, a Monaconak ezzel a kerettel a Dijon ellen is győzedelmeskednie kell. A hazai csapat még nem áll készen, még a múltheti vereség és a távozott fontosabb emberek után, az újonnan vásárolt játékosok is kidőlt. A Monaco sok jó játékot igazolt a nyáron, a régebbi kerettel jól kiegészítve egymást. Monaco győzelmet várok és egy hazai kontrából még szépítő gól is lehetséges. Végeredményként : 1 - 3, 1 - 2 - mondanék. 

> Vendég győzelem és Gólszám több, mint 2,5 @ Odds: 2,00  B'