Arsenal - Chelsea

X2Dupla

 fa.jpg

FA Community Shield 2017

Az FA Community Shield (korábban Charity Shield) az Angol labdarúgó-szövetség trófeája, amit évenkénti mérkőzésen rendeznek meg az FA Premier League bajnoka és az FA-kupa győztese között. Ez egyenértékű sok ország Szuperkupájával. Ha egy csapat duplázik (megnyeri a Premier League-et és az FA-kupát), akkor a duplázó a Premier League második helyezettjével játszik. A mérkőzés a következő szezon kezdő küzdelme, és hagyományosan a Wembley Stadionban játsszák, habár az elmúlt néhány szezonban a Millennium Stadionban játszották, a walesi Cardiffban, amíg a Wembleyt átépítették. Az újjáépített Wembleyben tartották a 2007-es döntőt, ami az első alkalom volt 2000 óta.

A 2017-es angol labdarúgó-szuperkupa, más néven FA Community Shield a 95. kiírás; egy labdarúgó mérkőzés a 2016–17-es angol bajnokság és a 2016–17-es FA-Kupa győztese között. A mérkőzést a londoni Wembley Stadionban rendezik 2017. augusztus 6-án, a két résztvevő a 2016-17-es Premier League bajnoka, a Chelsea, és a 2016-17-os FA-Kupa győztese, az Arsenal lesz.

 

Arsene Wengernek nem lesz könnyű dolga a mai napon, számos sérülttel kell számolnia. A középpályáról Santi Cazorla sérült, míg Gabriel, Jack Wilshere és Joel Campbell szintén nem lépnek ma pályára a sérülésük elhúzódása miatt. Alexis Sanchez a Konföderációs kupa utáni pihenőt követően influenzás lett. Az elmúlt napokban már jobban van és részt vette az edzéseken. Az edző minden bizonnyal pályára fogja küldeni. A két új szerzemény Laurent Koscielny és Alexandre Lacazette játszani fog a Chelsea ellen.

Az ágyúsok kerete a Chelsea ellen: Cech, Ospina, Gibbs, Mertesacker, Koscielny, Holding, Monreal, Mustafi, Bellerin, Nelson, Kolasinac, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Elneny, Özil, Sanchez, Perez, Giroud, Walcott, Iwobi, Welbeck, Lacazette.

Egyes angol források szerint, Mesut Özil és Aaron Ramsey kihagyhatják kisebb sérülésük miatt, a vasárnapi mérkőzést. Míg Shkodran Mustafi játéka is kétséges lehet. Wenger reménye nem más mint, a támadó erő az Arsenal játékában. Alexis, Giroud, Walcott, Iwobi, Welbeck, Lacazette mind mind kimagasló játékos, gólerős és bármikor képes megvillanni a fontosabb pillanatokban.

Nyári felkészülési időszakban az ágyúsok több felkészülési kupán is részt vettek. Az Arsenal Ausztráliában 2 győzelmet ért el, majd a Bajnokok Nemzetközi Kupáján 1 - 1-es döntetlen után büntetőkkel megverte a Bayern München csapatát. Ezután következett a Chelsea elleni mérkőzés, 0 - 3-as vereséget szenvedtek az ágyúsok a Chelsea ellen. Emirates kupában 5 - 2-re legyőzték a Benfica együttesét, majd a döntőben kikaptak a spanyol Sevilla-tól 2 - 1-re.

 

Antonio Conte az előző idényben a Chelseaből a premier liga bajnokát "faragta". A nyári átigazolások alatt a csapat megerősítésén fáradozik, hiszen a ebben az évben már a Bajnokok Ligájában is helyt kell állnia a csapatának. Pár nappal ezelőtt Nemanja Matictól vált meg, aki a rivális Manchester Unitednál folytatja a következő idényben.  Helyére viszont, már korábban szerződtették Tiemoue Bakayokot.

Az oroszlánok kerete az Arsenal ellen: Courtois, Caballero, Rudiger, Alonso, Fabregas, Kante, Moses, Willian, Batshuayi, Cahill, Azpilicueta, Luiz, Eduardo, Christiansen, Tomori, Musonda, Boga, Remy, Baker, Morata.

Sajnos térd műtétéből még mindig nem épült fel Eden Hazard, így ő biztos nem játszhat ma délután. Diego Costa a kegyvesztett ebben az idényben már biztos nem a Chelsea színeiben fog a pályára lépni. Az új szerzemény az ő helyettesítésére lett szerződtetve a Real Madrid volt játékosa, Alvaro Morata. Hazard mellett Bakayoko és Pedro se fog az Arsenal ellen a pályára lépni. Wembleyben játszott mérkőzéseknek a hangulata teljesen más, nem lehet semmihez fogni. Az egyik fontos szereplője lehet, a Chelseanél Willian. Ő volt az, aki az elődöntő során két gólt is rúgott a Spursnek. Az új szerzemények közül is fontos szerephez juthat Alvaro Morata és Antonio Rudiger. Morata első tétmérkőzése lesz a mai.

A Chelsea három felkészülési mérkőzéséből kettőt elvesztett és egy mérkőzést megnyert. A Bayerntől 3 - 2 -re kapott ki, míg az Intertől 2 - 1 -re. Győzelmet az Arsenal ellen értek el, 3 - 0 -ra győzték le az ágyúsokat.

Lehetséges kezdők:

Arsenal XI: Cech; Holding, Mertesacker, Koscielny; Bellerin, Xhaka, Ramsey, Kolasinac; Özil, Welbeck, Lacazette

Chelsea XI: Courtois; Azpilicueta, Luiz, Cahill; Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Willian, Batshuayi, Morata

A két csapat kezdőjét elnézve, igen valószínű a gólváltás a két csapat között. Hiányzók mind a két oldalon vannak. Ha Alexis kezdőként, vagy csereként megvillan ma, eldöntheti a meccset. Igaz ez a Chelsea-s Willianre is. Pár hete a Chelsea 3 - 0-ra legyőzte az Arsenal-t, külföldi felkészülési mérkőzésen. De ma nem hazai pályán játszik egyik fél sem, ezért remélem izgalmas és gólerős mérkőzést látunk. Én, biztos a Chelseanek drukkolok és saját meglátásként egy Chelsea győzelmet is megjátszok! Arsenal támadói nagyon sok borsót fognak a Chelsea védelem orra alá törni! 

> Mindkét csapat szerez gólt @ 1,55 B'

Bónusz: Gólszám több, mint 2,5 @ Odds: 1,70  B'