Lyon - Strasbourg

X2dupla

lyon.jpg

Lyon - Strasbourg

Franciaország: Ligue 1 | 20:00 | SZOMBAT 08/05

Francia élvonal egyik kimagasló csapata az Olympique Lyon otthon fogadja az újonc Strasbourg-t. Annak ellenére, hogy jó pár játékos távozott a nyári átigazolás során, több kulcsfontosságú focista is maradt a gárdánál. Néhány fontosabb játékos aki távozott a csapattól Alexandre Lacazette (Arsenal), Corentin Tolisso (Bayern München), Emanuel Mammana (Zenit), Maxime Gonalons (AS Roma). Lyon vezetése nem tétlenkedett és minden fontosabb posztra vettek új játékosokat. Lyon csapatát erősítik az új idénytől,  Bertrand Traoré (Chelsea), Mariano Díaz (Real Madrid), Marcelo (Besiktas), Ferland Mendy (AC Le Havre), Marçal (Benfica) Kenny Tete (FC Ajax). Nem valószínű, hogy Lyon a PSG-vel és az AS Monaco-val együtt versenyezhet a bajnoki címért, viszont célja a harmadik helyezés megszerzése. Amely az UEFA Bajnokok Ligája kvalifikációjához vezet. Ebben az idényben az Európa Ligában fog szerepelni, az elmúlt idény negyedik helyezése miatt. 

 

Ligue 2 bajnoka Strasbourg, 2017/18 idényben a "nagyok" közt fogja magát megmérettetni. Győztesként egypontos előnnyel végzett az Amiens csapatával szemben. A vendégek az előszezonban két svájci csapat Zürich és Lucer ellen döntetlen játszottak. A Francia másodosztályú Sochaux-ot és Nancy-t legyőzte, az első élvonalbeli Dijon ellen csak a döntetlen sikerült. Strasbourg a nyári időszakban megpróbált erősíteni. Nem nagy kerettel rendelkező kis csapat egy - két játékost ingyen megszerzett, viszont jó pár focistáért fizettek. AZ új játékosok: Idriss Saadi (Cardiff), Jonas Martin (Real Betis), Bingourou Kamara (Tours FC), Benjamin Corgnet (Saint-Étienne), Kenny Lala (Lens). 


A strasbourgi csapat az előző szezonban, vendégként közepes teljesítményt nyújtott. A nagy csapatok között az első pár mérkőzés puhatolódzás lesz számára. A vendég csapat legalább egy szépítő gólt biztos megpróbál a Lyon kapujába rúgni. Hiányzó sem a vendég sem a hazai oldalon nem lesz. Hazai pályán nagyon erős a Lyon. A három pont begyűjtése egy "feljutó" csapat ellen, elvárható. A jobban erősített és "papíron" is erősebb Lyon ma legyőzi a Strasbourg csapatát!

 

> Hazai győzelem és Gólszám több, mint 2,5 @ Odds: 1,75  B'