Audi kupa 2017

Felkészülési torna


audi-cup-teaser.png

Az Audi-kupa a Bayern München által két évenként megrendezett kétnapos nyári labdarúgótorna, melyet a Bundesliga kezdete előtt játszanak a müncheni Allianz Arenában. A torna 2009-ben került első alkalommal megrendezésre.

audicup2_2017_2.JPG

Az első kupát 2009-ben rendezték és szervezte meg az Audi a márka 100 éves fordulójának alkalmával, amit a házigazda Bayern München nyert meg. A Franz-Beckenbauer-kupával felváltva kerül megrendezésre. A 2011-ben megrendezett kupát a spanyol Barcelona nyerte meg. A kupa történetének első duplázó csapata a Bayern München volt, miután a 2013-as kiírás döntőjében az angol Manchester City csapatát 2-1-re győzték le. Az Audi-kupa házigazdái a Bayern München mellett a Milan ez egyetlen olyan klub amely az összes megrendezésre kerülő kupán részt vett. A Barcelona meghívást kapott 2011-ben és meg is nyerte első részvételük során. 

Audi kupa 2017

A 2017-es Audi Cup az ötödik a sorban. A torna maga, kétnapos rendezvény és a négy európai bajnokságból négy labdarúgó csapat alkotja. A Bayern München a három meghívott csapattal játszik az Allianz arénában, Münchenben. A tornán ebben az évben részt vesz a 2015-ös nyertes  Bayern München, a spanyol Atletico Madrid, az angol Liverpool és az olasz SSC Napoli. 2017-ben a Milan együttesét felváltotta az olasz Napoli csapata.

Bayern München; Atletico Madrid; Liverpool; Napoli

20:30
 Bayern München - Liverpool

Bayern München felkészülési időszakát megtekintve, jogosan vetődik fel a kérdés, a csapat felkészült az új idényre? A felkészülési időszak még nem ért véget, és az AUDI KUPA kiváló helyszíne lesz a csapat "bajnoki üzemmódba" kapcsolásához. A németországi Audi Kupa bajnoka lehet, 2015 után ismét. 2015 -ben a kupa győzelmével a bajnoki idényt is megnyerték. Carlo Ancelotti embereivel várhatóan ebben a bajnoki idényben ismét uralni fogják a hazai bajnokságot, ha nem így lenne az elég kiábrándító lenne a vezetőségnek. Igaz a felkészülés alatt, néhány kiábrándító vereséget szenvedtek el az Arsenal, az AC Milan és az Inter Milan csapata ellen a Nemzetközi Bajnokok Kupájában. 

Liverpool a 2017/18-as szezon előtti felkészülési idényben sokat utazott. Elsőként kisebb angol csapatokkal játszott és verte meg őket, majd megnyerte a Premier League Ázsia Trophy-t. Ázsiában a Leicester és a Crystal Palace ellen léptek pályára és arattak győzelmet. Végül barátságos meccsen a Hertha Berlin csapatát győzték le az Olimpiai stadionban. A nemsokára kezdődő bajnoki idény előtt az Audi Kupa nagyon jó megmérettetés lehet, a csapat számára.Az új játékosok, Mohamed Salah és Andrew Robertson, nagyon jól beilleszkedtek már a csapatba. A csapat mérkőzésről mérkőzésre jobb, a felkészülési meccsek alatt. Jurgen Klopp tudatosan építi csapatát az előző szezont követően. A idény előtti mérkőzéseken jól látszik a sok munka, valamint le akarja nyűgözni a rajongókat , a vezetőséget. Az "előszezon" legnagyobb kihívása az Audi Kupa, itt kell megmutatni mindenkinek, hogy a csapat felkészült e az előtte álló feladatokra. Klopp minden egyes sikere német földön plusz örömet szerez neki.

Liverpool a nyári átigazolások közepette továbbra is a védekezés megerősítésén fáradozik. A "vörösök" támadó egysége már már összeállt. Roberto Firmino, Mohamed Salah és Philippe Coutinho kétségkívül problémát fog jelenteni a Bayernek. A Bayern védelme igencsak meggyengült és a visszavonult rutinos Philip Lahm se tud segíteni a csapatnak. 

A Bayern törekedni fog, hogy a legjobbat kihozza magából, negyedik alkalommal is el akarja nyerni a kupát. Minden esélye meglehet hiszen Robert Lewandowski, Thomas Müller és James Rodriguez biztos ott lesz a kezdők között új játékos, valamint Corentin Tolisso is a pályára léphet. Miután a Nemzetközi Bajnokok Ligáját kihagyták ma szerephez juthatnak: Niklas Sule, Serge Gnabry és Sebastian Rudy. Franck Ribery valószínűleg még nem lép pályára, mit ahogy Arjen Robben se fog. Az előző 3 - 4 felkészülési meccsen a védekezés nagyon rosszul szerepelt, remélhetőleg ezekre most már jobban odafigyel az edző.

Tippem:  Bayern München 2 - 2 Liverpool & Bayern München 2 - 1 Liverpool 

17:45
 Atletico Madrid - Napoli

Az Atletico Madrid nagyjából ugyanabban formában utazik Németországba, mint ahogy a bajnokság véget ért. Nyáron a vezetésnek egyetlen dolga volt, hogy a jelenlegi csapatot egyben tartsa, de 3 komolyabb játékos elhagyta a klubot. Oliver Torres, Theo Hernandez és Javier Manquillo, már más csapatoknál folytatják. Az átigazolási tiltás az Atletico számára "nagy érvágás" volt a bajnokság után. Antoine Griezmann a tavalyi 53 mérkőzésen 26 alkalommal talált be az ellenfél kapujába. A francia csatár megtartása mindennél fontosabb volt a klubnak, mint bármi a csapat eddigi "életében". Ezen a nyáron nem igazolhatott a csapat, így Griezmann esetleges távozása padlóra küldte volna a csapatot.Az Atletico Madrid csak egy előszezonos mérkőzésen játszott Mexikóban, ami egy 0 -0 -ás döntetlennel zárult.  

A Napoli majdnem a teljes keretével utazott Németországba, az Audi Kupára. Nyáron két középpályást eladott a csapat, Eddy Gnahoré és Raffaele Maiello játékosokat. Az olasz gárda erősített ezzel szemben. Nikola Maksimovic Torino csapatától vették meg, Marko Rog Dinamo Zagrebtól hozták el, Adam Ounas a francia Bordeaux-tól vették meg. Az újonc Adam Ounas a legutóbbi két felkészülési meccsen be is talált az ellenfél kapujába. Eddig négy szezon előtti barátságos mérkőzést játszott a Napoli, 17-et rúgtak az Anaunia olasz kis csapatnak. Megverték a Trento-t, és a Carpi-t majd 1 - 1-es döntetlent játszottak a  Chievoval. 

Tippem: Atletico Madrid 1 - 1 Napoli & Atletico Madrid 1 - 2 Napoli