Monaco - PSG

Szuperkupa

asm-le-groupe-de-monaco-contre-le-psg-1314_generique_tdc_logo_187785.jpg

b7e3c67e79f6c9f129d9f0fc022a62e6.png

2016/2017 Francia Kupa 
PSG 5 - 0 MONACO 
2016/2017 Bajnokság
PSG 1 - 1 MONACO
MONACO 3 - 1 PSG
2016/2017 Liga Kupa
MONACO 1 - 4 PSG

 

Monaco


Az elmúlt szezonban Monaco nagy sikert aratott , nem csak azért, mert megnyerte a Ligue 1 trófeát, és eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, hanem annak is köszönhető, hogy a csapat egyes játékosa kiemelkedő teljesítményt nyújtottak egész idény alatt. A Monaco már több mint ,150 millió eurót keresett ebben az átigazolási szezonban, mivel Bernardo Silva, Tiemoue Bakayoko, Benjamin Mendy, Valere Germain, Nabil Dirar és Abdou Diallo eladták őket más csapatoknak. Komoly "csatában" vannak, hogy megtartsák a Mbappe-t, Fabinho-t. Az új filozófiájukhoz igazodva - ami eddig is nyereséges volt számukra, a tehetségek felkutatásáról nem is beszélve - Monaco továbbra is fiatal és tehetséges labdarúgókat vásárolt. Az új szerzemények, Youri Tielemans, a Jordi Mboula, a Terrence Kongolo és a Soualiho Meite, valamint a tapasztalt Diego Benaglio csatlakozott a Monacohoz. Miután sok kulcsjátékos elhagyta az együttest világos, hogy Leonardo Jardimnek szüksége némi időre a csapat újjáépítésére. Hat barátságos, felkészülési mérkőzésen vannak túl. A legutóbbi mérkőzésen Monaco 2-1-es vereséget szenvedett a Sporting Lisszabontól.  a Tanger-i összecsapás végső bemelegítő játékában, a Lions klinikai befejezése pedig bizonyította a különbséget. Döntetlent játszottak, a PSV, Rapid Wien, és a Fenerbahce ellen. St. Pölten és a Stoke ellen győzni tudott a nagyon átszervezett alakulat.

 

PSG


Paris Saint-Germainnek nem volt oka, a legutóbbi idényben ünnepelni. Hiszen nemcsak a bajnoki címet vesztették el, hanem a Bajnokok Ligája végső szakaszában elért dicsőséges lehetőséget is elbukták. Hazai pályán 4 - 0 -ra legyőzték a Barcelonát, majd a Camp Nouban 6 - 1-es vereség nagyon megviselte a játékosokat. A Monaco ellen a  két hazai kupagyőzelem, a Ligakupa és a Francia Kupa sem vigasztalta a csapatot. A PSG vezetősége a csapatot a nyáron egybetartotta és inkább próbálták tovább erősíteni a csapatot. Eddig egyetlen kulcsember sem hagyta el a csapatot. Mindemellett a "szenteknél" két új érkező is erősítheti a csapatot,  Jurij és Dani Alves. Rengeteg sajtós pletyka van most a hírekben Neymarról. De amíg hivatalosan nem jelenti be a PSG, addig minden hír ezzel kapcsolatban "kacsa". A csapat teljes kerettel áll fel, egyedül Draxler Julian-t nem láttam a csapat edzésén. Négy felkészülési meccset játszottak. Az utolsó kettőt elbukták, a Juventus (2-3) ellen és a Tottenham (2-4) ellen. A Roma ellen döntetlen után, büntetőkkel nyertek, a Paris Fc ellen pedig döntetlent játszottak. 

 

Tippem a mérkőzésre: Monaco 1 - 2 PSG vagy Monaco 2 - 1 PSG

- én 2016/17 -es idényben a Monaco mellett tettem le a voksom, ma is őket választom , de a PSG győzelme elég papírforma a fogadó irodák szerint - ezt kérlek vegyétek számításba

Gólszám - Több, mint 2,5  B' értékelésű tippem
Mindkét csapat szerez gólt   B' értékelésű tippem