Chelsea - Bayern München

Bajnokok Nemzetközi Kupája

Chelsea - Bayern München

Dátum Mérkőzés Helyi / EU idő Helyszín
Július 25. Chelsea vs Bayern Münich 20:35 / 13:35 National Stadiom, Szingapúr

 

ÖSSZEFOGLALÓ

 

Chelsea

Chelsea lehetséges kezdő 11 és várható felállás: 3-4-3

Caballero; Luiz, Azpilicueta, Rudiger; Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Willian, Kenedy, Batshuayi

Antonio Conténak nélkülöznie kell a mai mérkőzésről Eden Hazardot és az új szerzeményt Tiemoue Bakayokot. Azonban az edzőnek maradt még bevethető játékosa: Fabregas, Kante és a Batshuayi is igen jó formában játszanak a tornán. Két játékosnak a jövő bizonytalan, így ők sem lépnek pályára név szerint Nemanja Maticnak és Diego Costa. Pedro sajnos agyrázkódást szenvedett, az elmúlt mérkőzésen az Arsenal kapusa rosszul jött ki a kapujából.
A torna első mérkőzésén az Arsenal csapatával csaptak össze. A Chelsea 3 - 0 -ra legyőzte riválisát, külhonban is! Az első félidőben a Chelsea már letámadott, két gól is született Willian és Batshuayi lőtték az Arsenal kapujába. A 2. félidőben már voltak próbálkozások az "ágyúsok" oldaláról, de a második játékrészben ismét betalált Batshuayi, ezzel beállítva a 3 - 0 -ás végeredményt. A nem teljes játékos kerettel felálló Chelsea, könnyedén verte az Arsenal csapatát. Fontos megjegyeznem, hogy pár hét múlva FA Community Shield döntőt fognak játszani. Az FA Kupa győztes és a Bajnokság győztese csap össze, a legjobbnak járó címért. 

Bayern München

Bayern München lehetséges kezdő 11 és várható felállás: 4-2-3-1

Starke; Rafinha, Hummels, Alaba, Bernat; Tolisso, Martinez; Ribery, James, Müller; Lewandowski

Carlos Ancelotti csapat igencsak tartalékos. Manuel Neuer, Arjen Robben és a fiatal Fabian Benko még mindig sérült, valamint Konföderációs kupán részt vett játékosok, még nem tértek vissza a keretbe. Ők szabadságukat töltik:  Arturo Vidal, Niklas Sule, Sebastian Rudy és Joshua Kimmich. Götze időközben a Dortmund játékosa lett. 

Bayern csapata a Bajnokok Nemzetközi Kupáján már két mérkőzésen túl van. Az első mérkőzésen az Arsenal csapatával játszottak. 1 - 1 -es döntetlen után, büntető párbajban bukták el a mérkőzést. A német gárda sokkal jobban játszott, végig támadtak. Az első félidőt uralta a Bayern és  1 - 0 -val mentek félidőre a csapatok. A második játékrészben az Arsenal játéka javult, bár nem volt gól a játékukban. A rendes játékidő hosszabbításában egyenlítettek az "ágyúsok". A második meccsen a Milan ellen lépett pályára a Bayern. A németek játéka  jó volt, letámadtak, többet birtokolták a labdát, de a védelem rendre hibázott. Az első félidőben már 3 - 0-ra vezetett a Milan. A németek alig cseréltek a meccs alatt, az olaszok majdnem a teljes kezdő  11 lehozták. A 85' percben lőt gól, a 4 - 0 -ás végeredményt eredményezett.

Tippem a mérkőzésre: Mind a két csapat nagyon tartalékos, mind a két csapat ésszel játszik ezért is vigyáznak egymásra - tanulva Pedro esetből, aki még mindig kórházban van - tudják a bajnokságra ép és egészséges játékos kellenek. Mindezek mellett két támadó jellegű csapat csap össze. 

Gólszám - Több, mint 2,5 @ Odds: / később B' értékelésű tippem
Mind a két csapat szerez gólt @ Odds: / később   B' értékelésű tippem

Chlesea győzelem @ Odds: / később B' értékelésű tippem  

 igaz én elfogult vagyok a "kékkel" :)