Bayern München - Arsenal

Bajnokok Nemzetközi Kupája

bayern.jpg

Bayern München - Arsenal

arsenal-third-kit-2017-18_1lt8k4x2sr3zg1dtilijozczml.jpgHelyszín: Sanghaj Stadium (Sanghaj)

A nyári átigazolások közepette és a bajnokságok kezdete előtt ez a kupa a labdarúgást népszerűsíti világ szerte. Felkészülési és megmérettetési mérkőzéseket játszanak egymás ellen a "bajnokok". A csapatok ezen kupa alkalmával próbálják ki újonnan szerzett játékosaikat, valamint új formációkat, még a bajnokság kezdete előtt! Hiányzók alig lehetnek, a csapatoknál. Lehetnek azonban elhúzódó sérültek, vagy szabadság miatt távollevő játékos, akik nem lépnek a kupán pályára.

Bayern München

A német csapat nyári átigazolásai : 

A csapat egy-két posztján erősíteni kell, valamint ráfér a csapatra a fiatalitás. Ezt az olasz sztár edző Carlo Ancelotti is belátta. Akikért a vezetőség a zsebébe nyúlt: Corentin Tolisso ,22 éves középpályás Olympique Lyon futballistája volt. Kingsley Coman, 21 éves jobb oldalt hivatott erősíteni a támadásokban, őt a Juventus engedte el. Niklas Süle, 21 éves középhátvéd a TSG Hoffenheim csapatától szerezték meg. James Rodríguez, a 26 éves támadó középpályás. Sajnos a Real Madridnál nagyon kevés szerephez jutott, remélhetőleg a német csapatok ellen sok gólt fog szerezni a bajnokságban. Serge Gnabry, 21 éves bal oldalon Coman párjaként hozták a Werder Bremen csapatától. Sebastian Rudy, 27 éves védekező középpályás kölcsönbe jött a TSG Hoffenheim csapattól. A fiatal FC Bayern U19 csapatból, három játékost is a felnőtt keret tagjává léptették elő. Marco Friedl (19) középhátvéd, Felix Götze (19) középhátvéd, Christian Früchtl (17) kapust. Kölcsönbe volt három játékos, akiknek nyáron járt le a szerződése, Medhi Benatia (30) középhátvéd a Juventusba volt, Gianluca Gaudino (20) középpályás FC St. Gallen-tól jött vissza, valamint Holger Badstuber (28) középhátvéd a FC Schalke 04-t erősítette az előző idényben.

A bajnokság befejeztével a német bajnokság győztese nem pihent és teljes erőbedobással készülnek a következő szezonra. A Bayern  a Bajnokok Ligájából kiesett, a német kupát elbukták, a Dortmund ellen. A csapatnak egy magasabb fokozatba kell kapcsolnia, nem elég a német bajnokság "szintjén" maradni. Ez nemzetközi viszonylatban kevés. 

A bajnokságot "toronymagasan" nyerték meg. Az elmúlt időszakban két felkészítő, barátságos meccsen fölényes győzelmet arattak, igaz gyengébb ellenfél ellen, de a felkészülés szempontjából, teljesen megfelelő. Mind a taktikák elsajátításához, mind az új játékosok beilleszkedéséhez. Telecom Kupát a megnyerte a csapat ahol Bremen és a Hoffenheim volt az ellenfele. Ez a "mini" torna a nyári holt időszakban a labdarúgó rajongóknak lett kitalálva.

Arsenal

Az angol csapat nyári átigazolásai : 

A Bayern listája elég hosszú volt, ezzel szemben az Arsenal az átigazolási időszakban arra törekedett, hogy ne veszítsen el jó játékost. (Özil, Giroud, Sanchez). Az "ágyúsok" erősítésnek az Olympique Lyon csapatából Alexandre Lacazette 26 éves középcsatárt szerződtették. Egy biztos ezen a poszton a mostani szerzeménnyel már öt játékos lesz, valaki menni fog, vagy kölcsönbe fog menni. Öt középcsatár nem kell egy csapatba se. Sead Kolasinac 24 éves balhátvéd kölcsönbe érkezett a német FC Schalke 04 csapatától. Két játékosnak lejárt a kölcsön szerződése, így ha ideglenesen is de újra a keret tagja. Joel Campbell (25) jobb oldali gólvágó a Sporting CP csapattól és Wojciech Szczesny (27) kapus az AS  Roma csapatától. Viszont, Szczesny már ment is tovább. Az olasz Juventusnál van már orvosi vizsgálaton.

Az FA Kupa győztes csapat élén Wegner maradt az edző. Sok pletyka volt a távozásról és maga az edző is erre utaló magatartást tanúsított (beadta a felmondását). Az edzőnek most csapatépítés és a jelenlegi csapat tagok megtartása a célja. Erősebb és jobban védekező gárda kell, az új szezonra. Az 5. hely 2016/17 idényben az EL indulásra adott jogot. A Bajnokok Ligájáról lemaradtak.

Az új csatár beilleszkedett az új csapatába, erre jó példa, hogy a két felkészülési meccsen már gólt is rúgott. Az angol csapat Ausztráliában tréningezett, ahol két meccsen is győzött Wegner csapata. 

Összefoglaló :
A két csapat a Bajnok Ligájában találkozott idén. Mindkét alkalommal a Bayern szó szerint "beledöngölte" az Arsenált a földbe. Hazai pályán 5 - 1-re, idegenben szintén 5 - 1 nyertek a németek. A két csapat nyári átigazolásait nézve, valamint a felkészülési mérkőzéseket áttekintve, sok gólos és erősen hajtós mérkőzésre számítok. Véleményem szerint, ma is a Bayern München lesz jobb. Wegner biztos több taktikát is ki fog próbálni de kevés lesz a német "gépezet" ellen. Ancelotti rengeteg cserével de így is magabiztosan fogja hozni a mai találkozót. 

Tippem a mérkőzésre: Bayern München 3 - 2 Arsenal
 

Gólszám - Több, mint 2,5 @ Odds: /Később A' értékelésű tippem
Mindkét csapat szerez gólt @ Odds: /Később   B+' értékelés ű tippem

Bayern München győzelem (1X2) @ Odds: /Később   C' értékelésű tippem