AC Milan - Borussia Dortmund

Bajnokok Nemzetközi Kupája

Helyszín: Guangzhou Higher Education Mega Center Central Stadion (Guangzhou)
Kedd: 13:20 (európai idő szerint)

AC Milan - Borussia Dortmund

Kapcsolódó kép

A nyári átigazolások közepette és a bajnokságok kezdete előtt ez a kupa a labdarúgást népszerűsíti világ szerte. Felkészülési és megmérettetési mérkőzéseket játszanak egymás ellen a "bajnokok". A csapatok ezen kupa alkalmával próbálják ki újonnan szerzett játékosaikat, valamint új formációkat, még a bajnokság kezdete előtt! Hiányzók alig lehetnek, a csapatoknál. Lehetnek azonban elhúzódó sérültek, vagy szabadság miatt távollevő játékos, akik nem lépnek a kupán pályára.

AC Milan

Az Olasz csapat eddigi nyári igazolásai:  

milan_trans.jpg

Borussia Dortmund

A német csapat 2017 június óta megszerzett játékosai:

dortmund_trans.jpg

AC Milan lehetséges kezdő 11 és felállás : 4-3-3
Kapus: A.Donnarumma; Védők: De Sciglio, Zapata, Paletta, Rodriguez; Középpályások: Kessie, Montolivo, Zanellato; Csatárok: Borini, Bacca, Niang

Borussia Dortmund lehetséges kezdő 11 és felállás : 4-1-4-1
Kapus: Weidenfeller; Védők: Piszczek, Subotic, Papastathopoulos, Schmelzer; Középpályások: Pulisic, Mor, Kagawa, Schürrle, Sahin; Csatár: Aubameyang

AC Milan 

A legújabb szerzemény Leonardo Bonucci nem valószínű, hogy a Dortmund ellen pályára lép. Ezzel szemben a másik nyolc játékos, akiket a Milán vásárolt az elmúlt időszakban és ott lehetnek a mérkőzésen. A vásárolt és a kölcsönbe kapott játékosoknak ez a kupa remek alkalmat ad a felkészülésre. A csapat tagok jobb megismerésére.  A védő Andrea Conti, csatárok Fabio Borini és Andre Silva, mind jó formát mutatnak már most. Silva - miután szerepelt a Konföderációs Kupán - kevésbé valószínű, hogy játszani fog. Egyik nagy talány, hogy ki lesz a kezdő kapus.Az edző szereti váltogatni, a kapusokat a felkészülési meccseken.Az előző szezon gólkirályi címéről igencsak lemaradt Carlos Bacca. Be kell bizonyítania, hogy érdemes a Milán csapatának számolnia vele. Eddig egy barátságos meccset játszottak melyen 4-0-ra nyert a  svájci Lugano ellen.

Borussia Dortmund

Mario Götze végre újra játszhat. Elég nagy kihagyás után visszatért, a barátságos Urawa Red Diamonds elleni mérkőzésen, ahol a Dortmund 3-2 -re nyert Japánban, a múlt héten - a középpályás már tübb, mint három hónapot hagyott ki. Az új "védő" Omer Toprak szintén a kezdőben lehet a Milán ellen. Az ezt megelőző két barátságos felkészülési mérkőzésen kezdő volt eddig. FONTOS - Pierre-Emerick Aubameyang nem megy sehova - ezt a Dortmund vezetősége nyilatkozta. (majd meglátjuk) A legjobb játékosuk elvesztése elég nagy érvágás lenne a csapatnak. Borussia Dortmund két felkészülési meccset játszott. Mind a két meccsen sok gól esett.Az egyiket elvesztette 3-2 Rot Weiss Essen ellen, a másik megnyerte 3-2 Urawa Red Diamonds ellen.

Összefoglaló

A Milán rengeteg pénzt költött az új játékosokra. Biztos be fognak találni az ellenfél kapujába, de még nincsenek összeszokva. A Dortmund ezzel szemben, kevés játékost vett. A "gerince" a csapatnak a régi. A Dortmund sokkal esélyesebb a győzelemre ezen a találkozón. 

Tippem a mérkőzésre: AC Milan 2-3 Borussia Dortmund

 

Gólszám - Több, mint 2,5 @ Odds: 1,55  A' értékelésű tippem
Mindkét csapat szerez gólt @ Odds: /Később   B+' értékelésű tippem

Dortmund győzelem (1X2) @ Odds: 2,05    C' értékelésű tippem