Francia meglepetés - talán német siker?

Bajnokok Ligája - Negyeddöntők

Elérkeztünk a negyeddöntőkig a Bajnokok Ligája 2016/17-es kiírásában. A legjobbnak járó "trófeáért" nyolc csapat küzd már csak. Ma (kedd) és holnap (szerda) játsszák az első fordulókat.

Borussia Dortmund  -  Monaco

dortmund-monaco-champions-league-quarterfinals.jpg

A Dortmund otthon fogadja a francia Monacot az első mérkőzésükön. A német csapat odahaza nagyon erős. Ezt láthattuk az ezt megelőző meccsen. Összesítésben: 4-1-re győzte le a Benfica csapatát. Idegenben 1-0-ra kikaptak. De otthon 4-0-ra győzedelmeskedtek és ezzel az eredménnyel tovább is jutottak. 

A német edző Tuchel-nek a Monaco csatársorára kell valami megoldást találnia. A francia csapat erőssége a "gólvágás". Az egyik leggólerősebb európai csapat. A hétvégi bajnoki mérkőzésen a Dortmund nagyon kikapott a címvédő Bayern Münchentől. A 4-1-es vereség mögött, talán közrejátszott a mai nap is.Viszont a német kupában ebben a hónapban még találkozik a két csapat. Az elődöntő április 26.-án lesz. A Dortmund viszont a BL-re koncentrál a mai nap!

A csoport meccsek alatt első helyen végzett, 2 győzelemmel és egy döntetlennel volt a hazai mérlegük és ehhez jött a 4-0-ás Benfica győzelem. A bajnokságban 5 hazai meccsüket nézve, veretlenek. Mind az 5 mérkőzést megnyerték. Viszont 50 ponttal csak a 4. helyen állnak a bajnokságban.

Dortmund

Hiányzók, nem lépnek pályára: Durm E.(Izomsérülés), Larsen J-B.(Lábtörés), M. Götze(Betegség), Schürrle A. (Bokasérülés)

Valószínűleg nem lép pályára: Castro G.(Ágyéksérülés), Reus M.(Combsérülés)

Monaco

Hiányzók, nem lépnek pályára: Bakayoko T.(Sárga lap), Boschilia G.(Térdsérülés), Carrillo G.(Ágyéksérülés)

Valószínűleg nem lép pályára: Sidibe D.(Betegség)

Daniele Orsato olasz játékvezető fogja a mérkőzést vezetni.
c7heswcx4aacnd6.jpg

Monaco a francia bajnokság "bajnok" esélyese. Az egyik leggólerősebb csapat az európai labdarúgás terén az idén. 74 ponttal vezeti a francia tabellát. A PSG 3 ponttal van lemaradva mögöttük. Minden esély megvan idén, hogy a Monaco bajnok legyen.

A Bajnokok Ligája csoportmeccsei után elsőként jutott tovább a csoportjából. Viszont ami ezután következett a csapat életében az "mesébe" illő. A sorsolás után a Manchester City-t kapta a csapat. Az első meccs Angliában nagy harcban, de a City győzelmével zárult. Az 5-3 vereség után, nagyon kevesen gondoltak a Monaco továbbjutására. Ami ezután jött - a visszavágón a City elfelejtett játszani. A Monaco minden erejével és "szívével" a továbbjutásra összpontosított. Azon az estén 3-1 győztek és összesítésben továbbjutottak. 

Hétvégén az Angers-t verték meg idegenben 1-0-ra. Ezzel a győzelemmel is erősítve vezető helyüket a tabellán. 

A felállás a két csapatnál:  (A védekezés miatt a 4 védős felállás a legbiztosabb, de a németek a 3 védős rendszert fogják talán a mai nap erőltetni.)
 Borussia Dortmund logo3-1-4-2Monaco logo4-4-2

Borussia Dortmund valószínű kezdő XI

  • Kapus: Burki

  • Védők: Sokratis, Bartra, Bender

  • Középpályások: Piszczek, Rode, Guerreiro, Schmelzer, Dembele

  • Csatárok: Pulisic, Aubameyang

Monaco valószínű kezdő XI

  • Kapus: Subasic

  • Védől: Sidibe, Raggi, Glik, Mendy

  • Középpályások: Moutinho, Fabinho, Silva, Lemar

  • Csatárok: Mbappe, Falcao

Monaco csapat hírek

Leonardo Jardim (Monaco edzője) az egyik legjobb védekező középpályását kénytelen kihagyni a kezdőből! - Tiemoue Bakayoko-t, Dortmund ellen.Szintén kimaradnak a csapatból Guido Carrillo és bal szélső Gabriel Boschilla.

Kulcsember

Bakayoko távollétében valószínűleg a veterán portugál középpályás Joao Moutinho fog nagy szerepet kapni.

Dortmund csapat hírek

Thomas Tuchel nagyon nehéz feladat lesz a Monacot támadó játékát megállítani. Csapata több "kulcs" embere hiányzni kényszerül a mai mérkőzésről. Marco Reus, Mario Götze, Shinji Kagawa, Julian Weigl, André Schürrle és Dzenis Burnic.

Kulcsember

Pierre-Emerick Aubameyang a kulcsot ember, lehet a Monaco ellen. A Benfica elleni 4-0-ás győzelemből - ő maga 3 góllal járult a sikerhez. Ha a mai nap is ennyire sikeres lesz, a Monaconak esélye se lesz a győzelemre.

Összegzés 

A két csapat ismeri a másikat, de egymás ellen még nem játszottak. A németek tudják - ma nyerniük kell, mert a visszavágón bármi lehet. " Gondoljuk csak bele, mi történt a City-vel! " 

Nagyon pörgős, nagyon hajtós mérkőzésre számítok. A két csapat az első perctől egymásnak fog "esni". A mérkőzés alatt több szabálytalanság is lehet, ezért a sárga lapokra is érdemes fogadni.

Ha a számokat nézem a Dortmund nyerhet odahaza / Tippem : 2 - 1 

De ha az eszemre hallgatok, a Monacot nem szabad leírni. Idegenben a 3 gól Angliában - nem a madár rúgta..... Ezért a DÖNTETLEN - végeredményre elég nagy az esély. Talán még egy Monaco győzelem is lehetséges. / Tippem : 1 - 1 vagy 2 - 2

Fogadásaim a mérkőzésre:

Esemény Az esemény kezdési időpontja Kimenetel Odds
Dortmund - Monaco
R. Falcao szerez gólt?
2017.04.11. 20:45 Igen 2,45
Dortmund - Monaco
P-E. Aubameyang szerez gólt?
2017.04.11. 20:45 Igen 1,60
Dortmund - Monaco
Sárgalap-szám 4,5
2017.04.11. 20:45 Több, mint 4,5 1,85
Dortmund - Monaco
Hendikep 0:2
2017.04.11. 20:45 Monaco 1,55
Dortmund - Monaco
Mindkét csapat szerez gólt
2017.04.11. 20:45 Igen 1,45

 

Köszönöm a figyelmet!