Világbajnoki Ötletelő - Hétfő

Világbajnokság 2018 - Oroszország

iran_portugal_world_cup_russia_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. 

vb_csoport_a.JPGtabella - m4sport

vb_head_33.JPG

2018/06/25  16:00
Helyszín: Volgográd Aréna (Volgográd)

Mind a két csapat kiesett a VB-ről, céljuk a csapatoknak a tisztes helytállás.

egy gondolat -  egy mondat

  • Szaúd-Arábia és Egyiptom válogatottja az 1999-es konföderációs kupa óta nem találkozott egymással nemzetközi tornán. Azon a mérkőzésen a szaúdiak 5–1-re győztek, többek között Marzouk Al-Otaibi négy góljának és az egyiptomiak által beszedett három piros lapnak köszönhetően.
  • Szaúd-Arábia a négy korábbi világbajnoki részvételének mindegyikén megmérkőzött egy-egy afrikai csapattal, de mindig másikkal. Az afrikai válogatottakkal szembeni mérlege 1 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség; az egyetlen győzelmét 1994-ben, Marokkó ellen aratta, és egyben az volt az első győzelme a világbajnokságok történetében.
  • Egyiptom a világbajnokságokon most először néz szembe ázsiai ellenféllel: eddig csak európai és dél-amerikai csapatok ellen lépett pályára.
  • Egyiptom a legutóbbi nyolc gólját a második félidőben kapta világbajnoki mérkőzéseken.
  • Egyiptom a hat VB meccsén még nem tudott győzelmet aratni (2 döntetlenje mellett 4-szer kikapott). Csak Honduras válogatottja játszott több világbajnoki mérkőzést (szám szerint 9-et) úgy, hogy egyet sem nyert meg.

Szaúd-Arábia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Yasser Al-Mosailem; Mohammed Al-Burayk, Osama Hawsawi, Ali Albulayhi, Yasir Al-Shahrani; Abdullah Otayf, Salman Al-Faraj; Yahya Al-Shehri, Mohammed Kanoo, Salem Al-Dawsari; Fahad Al-Muwallad.

Egyiptom lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Essam El Hadary; Ahmed Fathy, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Mohamed Abdel Shafy; Mohamed Elneny, Tarek Hamed; Trezeguet, Abdalla El Said, Ramadan Sobhi; Marwan Mohsen.

 Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 2 / 2 - 1 / 1 - 3 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt + gólszám több, mint 2,5

vb_head_34.JPG

2018/06/25  16:00
Helyszín: Szamara Aréna (Szamara)

Mind a két csapat továbbjutott, a kérdés az ki lesz a csoport első, kettejük közül!

egy gondolat -  egy mondat

  • Oroszország hatot megnyert az Uruguay elleni nyolc mérkőzéséből (1 döntetlen és 1 vereség mellett; ebbe a Szovjetunióként játszott mérkőzéseket is beleszámoltuk). A világbajnokságokon azonban mindkét csapat egy győzelmet könyvelhetett el a másik ellen.
  • Uruguay az 1970-es VB-n aratta az egyetlen győzelmét Oroszország ellen, Víctor Espárrago 117. percben lőtt góljának köszönhetően.
  • Oroszország a legutóbbi négy, dél-amerikai csapattal vívott világbajnoki mérkőzésének mindegyikén vesztesként hagyta el a pályát, összesen csupán egy gólig jutva; ebbe a sorba tartozik az 1970-es, Uruguaytól elszenvedett VB veresége is.
  • Uruguay megnyerte az utolsó kettő, európai ellenféllel (Angilával és Olaszországgal) játszott világbajnoki mérkőzését; ezt megelőzően 15 mérkőzésen keresztül nem tudott győzni európai csapat ellen (0 győzelem, 6 döntetlen és 9 vereség volt a mérlege).
  • Oroszország ezen a világbajnokságon több gólt lőtt (szám szerint 8-at), mint az előző két világbajnoki tornáján együttvéve (a 2002-es és a 2014-es részvétele során összesen 6-szor volt eredményes.

Uruguay lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Fernando Muslera; Guillermo Varela, Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Martin Caceres; Carlos Sanchez, Matias Vecino, Rodrigo Betancur, Cristian Rodriguez; Luis Suarez, Edinson Cavani.

Oroszország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Igor Akinfeev; Manuel Fernandes, Ilya Kutepov, Sergei Ignashevich, Yuri Zhirkov; Yury Gazinsky, Roman Zobnin; Alexander Samedov, Denis Cheryshev, Aleksandr Golovin; Fyodor Smolov.

 Tippem a mérkőzésre: Uruguay, Döntetlennél a tét visszajár 
Tippem a végeredményre: 1 - 0 / 1 - 1 / 2 - 2
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt


Az A' és B' csoport első két helyezett csapatának, egymás elleni felállása a nyolcaddöntőben!
vb_csoport_b.JPG tabella - m4sport
vb_head_35.JPG

2018/06/25  20:00
Helyszín: Mordóvia Aréna (Szaranszk)

Legalább egy döntetlent kell Portugáliának, ha tovább akar jutni. Irán csak győzelemmel juthatna tovább!

egy gondolat -  egy mondat

  • Irán és Portugália válogatottja most találkozik össze másodjára a világbajnokságok történetében. Az első mérkőzésüket a 2006-os tornán játszották, és Portugália 2–0-ra megnyerte Deco és Cristiano Ronaldo találatával. Ronaldónak az volt az első gólja a világbajnokságokon.
  • Portugália az ázsiai csapatokkal játszott négy világbajnoki mérkőzése közül hármat megnyert, és csak 2002-ben kapott ki a házigazda Dél-Koreától.
  • Irán a világbajnokságokon még nyeretlen az európai válogatottakkal szemben: 1 döntetlen mellett 6-szor vereséget szenvedett. Döntetlenjét még 1978-ban, Skócia ellen érte el.
  • Irán jelenlegi szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz kétszer is irányította Portugália válogatottját: 1991 és 1993, illetve 2008 és 2010 között. Ő ült a portugálok kispadján a 2010-es világbajnokságon is, amikor a VB történelmük legnagyobb arányú győzelmét aratták (7–0-ra legázolva Észak-Koreát).
  • Portugália 1–0-ra győzött Marokkó ellen az előző fordulóban. Ezzel egy ötmeccses negatív sorozatot zárt le: a 2010-ben, Brazília ellen született gól nélküli döntetlenje óta minden korábbi világbajnoki mérkőzésén kapott gólt.

Irán lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-5-1
Alireza Beiranvand; Ramin Rezaeian, Majid Hosseini, Morteza Pouraliganji, Ehsan Hajsafi; Alireza Jahanbakhsh, Masoud Shojaei, Omid Ebrahimi, Vahid Amiri, Karim Ansarifard; Sardar Azmoun.

Portugália lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Rui Patricio; Cedric Soares, Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro; Bernardo Silva, Joao Moutinho, William Carvalho, Bruno Fernandes; Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo.

 Tippem a mérkőzésre: Portugália (1X2) - Vendég győzelem
Tippem a végeredményre: 0 - 1 / 0 - 2 / 1 - 1 
Speciális fogadás: Vendég csapat győzelem és a gólszám kevesebb, mint 3,5 

vb_head_36.JPG

2018/06/25  20:00
Helyszín: Kalinyingrád Stadion (Kalinyingrád)

Spanyolországnak egy döntetlen esetén is továbbjut a csoportjából, egy győzelemmel még a csoport elsőség is meglehet. Marokkó a tisztes helytállásért játszhat csak.

egy gondolat -  egy mondat

  • Spanyolország és Marokkó válogatottja eddig csupán két mérkőzésen találkozott egymással: az 1962-es világbajnokság kétfordulós pótselejtezőjén, amelyen idegenben 1–0-ra, hazai pályán pedig 3–2-re nyert Spanyolország.
  • Spanyolország az afrikai ellenfelekkel játszott négy világbajnoki mérkőzéséből hármat megnyert (1 vereség mellett), és az összecsapások során 11 gólt szerzett, mérkőzésenként legalább kettőt.
  • Marokkó a négy legutóbbi záró csoportmérkőzéséből csak egyet vesztett el (2 győzelem és 1 döntetlen mellett). Az utolsó ilyen mérkőzését 3–0-ra megnyerte, mégpedig 1998-ban, Skócia ellen (az volt a legutóbbi világbajnokság, amelyen részt vett).
  • Marokkó már biztos kieső a 2018-as világbajnokságon. Az öt világbajnoki szereplése közül az idei a negyedik, amelytől már a csoportkörben búcsúzni kényszerül; csak az 1986-os tornán jutott tovább.
  • Marokkó az utolsó hat, európai ellenfelekkel játszott világbajnoki mérkőzése közül négyet elvesztett (1 győzelem és 1 döntetlen mellett). Legutóbb Portugáliával szemben maradt alul (1–0 arányban az idei második csoportmeccsén).

Spanyolország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
David de Gea; Dani Carvajal, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba; Koke, Sergio Busquets; David Silva, Isco, Andres Iniesta; Diego Costa.

Marokkó lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Munir; Achraf Hakimi, Medhi Benatia, Manuel da Costa, Hamza Mendyl; Karim El-Ahmadi, Mbark Boussoufa; Nordin Amrabat, Younes Belhanda, Hakim Ziyech; Khalid Boutaib.

 Tippem a mérkőzésre: Hazai győzelem és a gólszám több, mint 1,5
Tippem a végeredményre: 2 - 1 / 3 - 1  
Speciális fogadás: Gólszám több, mint 2,5 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior