Világbajnoki Ötletelő - Csütörtök

Világbajnokság 2018 - Oroszország

argentina_croatia_world_cup_2018-1600x900.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. 

vb_head_21.JPG

2018/06/21  14:00
Helyszín: Szamara Aréna (Szamara)

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz az negyedik találkozó Dánia és Ausztrália válogatottja között, világbajnokságon pedig az első. Az eddigi találkozók mind barátságos mérkőzések voltak, és egyik sem végződött döntetlennel (2-szer Dánia, 1-szer Ausztrália győzött).
  • Ausztrália az európai csapatok ellenében játszott kilenc világbajnoki mérkőzése közül hetet elvesztett (1 győzelem és 1 döntetlen mellett), az egyetlen győzelmét Szerbia ellen aratta 2010-ben (akkor 2–1 lett a végeredmény).
  • Ausztrália a négy legutóbbi VB meccse mindegyikén vereséget szenvedett, és meccsenként legalább két gólt kapott.
  • Ausztrália az utolsó 14 VB meccse közül csak egyet tudott kapott gól nélkül befejezni: az 1974-es, Chile elleni találkozót, amely 0–0-s döntetlennel ért véget.
  • A világbajnoki tornák során csak egyszer fordult elő, hogy Dánia az első és a második mérkőzését is megnyerte: még az ország bemutatkozó, 1986-os szereplése alkalmával.

Dánia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Kasper Schmeichel; Henrik Dalsgaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Larsen; Lasse Schone, Thomas Delaney; Yussuf Poulsen, Christian Eriksen, Pione Sisto; Nicolai Jorgensen.

Asztrália lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-1-1
Matthew Ryan; Joshua Risdon, Trent Sainsbury, Mark Milligan, Aziz Behich; Mathew Leckie, Aaron Mooy, Mile Jedinak, Robbie Kruse; Tom Rogic; Andrew Nabbout.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 1 
Speciális fogadás: Ausztrália Döntetlennél a tét visszajár 

vb_head_22.JPG

2018/06/21  17:00
Helyszín: Központi Stadion (Jekatyerinburg)

egy gondolat -  egy mondat

  • Franciaország és Peru válogatottja eddig csak egyszer, egy 1982. áprilisi barátságos mérkőzésen találkozott egymással. Akkor a dél-amerikaiak győztek 1–0-ra a Parc des Princes stadionban.
  • Az utolsó dél-amerikai csapat, amely világbajnoki mérkőzésen le tudta győzni Franciaországot, Argentína volt 1978-ban. Azóta Franciaország – legalábbis a világbajnokságokon – őrzi a veretlenségét a a CONMEBOL-hoz, vagyis a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetséghez tartozó válogatottak ellen: hét mérkőzéséből 3-at megnyert, és 4-en döntetlent ért el.
  • Franciaország nem kapott gólt a dél-amerikai csapatokkal szemben vívott hat legutóbbi mérkőzése során. A brazil Careca volt az utolsó CONMEBOL-játékos, aki a tornán gólt tudott lőni a franciáknak: ez még az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében történt.
  • Peru öt mérkőzés óta nyeretlen a világbajnokságokon európai ellenfelekkel szemben (2- szer döntetlent játszott, 3-szor pedig kikapott). Utoljára Skócia válogatottját tudta legyőzni 1978-ban.
  • Peru a legutóbbi hét világbajnoki meccsén egyszer sem hagyta el győztesen a pályát: 5 vereség mellett mindössze 2 döntetlent tudott kiharcolni.

Franciaország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez; Paul Pogba, Ngolo Kante, Corentin Tolisso; Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele.

Peru lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Pedro Gallese; Luis Advincula, Christian Ramos, Alberto Rodriguez, Miguel Trauco; Renato Tapia, Yoshimar Yotun; Andre Carrillo, Jefferson Farfan, Edison Flores; Paolo Guerrero.

Tippem a mérkőzésre: Hazai csapat  gólszám több, mint 1,5
Tippem a végeredményre: 2 - 1 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt + gólszám több, mint 2,5

vb_head_23.JPG

2018/06/21  20:00
Helyszín: Nyizsnyij Novgorod Stadion (Nizsnyij-Novgorod)

egy gondolat -  egy mondat

  • Ez lesz az ötödik találkozó Argentína és Horvátország válogatottja között. Az eddigi mérkőzéseken a dél-amerikaiak kétszer nyertek Horvátország egy győzelmével szemben, és egy döntetlen született.
  • A négy korábbi argentin–horvát összecsapás közül csak egy zajlott világbajnokságon: egy 1998-as csoportmérkőzés, amelyet Argentína nyert 1–0 arányban Mauricio Pineda góljának köszönhetően.
  • Horvátország a dél-amerikai csapatokkal vívott négy világbajnoki mérkőzése közül mindegyiket elvesztette: egyet-egyet mind a négy tornán, amelyen részt vett.
  • Lionel Messi mindkét eddigi, Horvátország elleni mérkőzésén betalált a horvátok hálójába. Az egyik találata éppen az argentin válogatott mezében lőtt első, 2006. márciusi gólja volt.
  • Az argentin válogatott csatára, Lionel Messi 11 kapura lövést kísérelt meg a 2018-as világbajnokságon játszott első mérkőzésén. Ennyiszer még egyetlen VB meccsen sem próbálkozott, mégsem tudott eredményes lenni.

Argentína lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Willy Caballero; Eduardo Salvio, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo, Nicolas Tagliafico; Angel di Maria, Ever Banega, Javier Mascherano, Maximiliano Meza; Sergio Aguero, Lionel Messi.

Horvátország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Danijel Subasic; Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic; Luka Modric, Ivan Rakitic; Ante Rebic, Andrej Kramaric, Ivan Perisic; Mario Mandzukic.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 2 - 1 
Speciális fogadás: Mindkét csapat szerez gólt és gólszám több, mint 2,5

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior