Világbajnoki Ötletadó - Hétfő

Világbajnokság 2018 - Oroszország

tunisia-vs-england.jpg

Az adott nap "Világbajnoki csoportkör" mérkőzéseiből válogatott tippek, ötletek. Elemzések, összefoglalók, értékelések az összecsapásokról. 

vb_head_12.JPG

2018/06/18  14:00
Helyszín: Nyizsnyij Novgorod Stadion (Nizsnyij-Novgorod)

egy gondolat -  egy mondat

  • Dél-Korea háromszor találkozott a Svéd válogatottal, nem nyert egyszer sem (egy vereség, két döntetlen).
  • Svédország utolsó 5 mérkőzéséből csak egyet nyert meg (+ 2 vereség, 2 döntetlen).
  • A svédek a világbajnokságra az olaszok legyőzésével jutottak ki. 
  • Dél-Korea a hazai rendezésű világbajnokságon 2002-ben a 4. helyet szerezték meg.

Svédország & Dél-Korea - kulcsjátékosok:

Emil Forsberg # 10 - Svédország (RB Leipzig)
Emil Forsberg a 2017/18-as idénye a Bundesligában nem a legjobban sikerült az RB Leipzigben. Miután a Bundesligában a 2016/17-es szezonban segítette csapatát, addig 2017/18-as szezonban sérülésekkel küzdött. A Svéd válogatott támaszkodni fog a kreatív támadó középpályásra.

Heung-Min Son # 7 - Dél-Korea (Tottenham)
Heung-Min Son Dél-Korea legnagyobb csillaga. A Tottenham Hotspur támadó középpályása 12 gólt és hét gólpasszt szerzett 37 angol Premier League meccsen ebben a szezonban. Gyors és agilis gólszerző, Dél-Korea "legveszélyesebb" játékosa.
 

Svédország 

Marcus Berg volt Svédország legjobb játékosa a selejtezők alatt a kvalifikációban, nyolcszor volt eredményes annak bizonyítására, hogy Svédországban Zlatan  után is van élet. 57 nemzetközi meccsen 18 gólt, míg Ola Toivonen 13 gólt szerzett 59 mérkőzésen. Sebastian Larsson 100. nemzetközi mérkőzésén is túl, értékes és tapasztalat középpályása lesz a svédeknek.

Dél-Korea

A dél-koreai labdarúgó-válogatott edzője Shin Tae-Yong  aggodalmát fejezte ki a VB előtt. Sajnos a csapat az utolsó 3 felkészülési mérkőzésen nem tudott nyerni, Son Heung-Min a Tottenham Hotspur játékosa, egymaga kevés az ellenfelek ellen. Az egyik kulcsszereplő sérülés miatt nem tudott részt venni a VB-n (Lee Keun-Ho).Son Heung-Min a jelenlegi legnagyobb sztár és az egyik legjobb gólszerzője, a Spurs játékosaként 21 gólt szerzett a Premier League-ben az eddigi 68 góljából. Majdnem annyit szerzett Koo Ja-Cheol, aki  68-ból 19-et szerzett, igaz ő a Bundesligában. Ki Sung-Yueng  82 szeres válogatott, a Swansea játékosa.

Svédország lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Robin Olsen; Mikael Lustig, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claessen, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Ola Toivonen, Marcus Berg.

Szerbia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Kim Seung-gyu; Park Joo-ho, Kim Young-gwon, Kim Min-woo, Lee Yong; Ki Sung-yueng, Lee Jae-sung, Koo Ja-cheol, Jung Woo-young; Heung-min Son, Hwang Hee-chan.

Svédország legyőzte Hollandiát és Olaszországot a 2018-as világbajnokságra való kijutás érdekében. Nagyon nehéz csoportba kerültek a Svédek, Korea mellett Németország és Mexikó is az F csoportban van. "Papíron" a dél-koreai meccs lehet a legegyszerűbb. A koreaiak az utolsó hat felkészülési mérkőzésből négyet elvesztettek, és csak a TOP játékosokban bízhatnak. A Svédek ma győzniük kell, ha tovább akarnak jutni. (..bár a németek teljesítménye tegnap, hagy némi kívánni valót....)

Tippem a mérkőzésre: Svédország győzelme (Döntetlennél a tét visszajár)
Tippem a végeredményre: 1 - 0 
Speciális fogadás: Hazai győzelem 

vb_head_13.JPG

2018/06/18  17:00
Helyszín: Fist Olimpiai Stadion (Szocsi)

egy gondolat -  egy mondat

  • Belgium a legutóbbi 18 válogatott mérkőzésén veretlen maradt.
  • Panama az utolsó hét mérkőzéséből csak egyetlen egyet tudott megnyerni (négy vereség, két döntetlen).
  • Belgium az elmúlt öt mérkőzésből négyet megnyert és egy döntetlent játszott (Portugália ellen 0-0).
  • Romelu Lukaku hat alkalommal szerzett gólt Belgiumnak az utolsó öt mérkőzésén.

Belgium & Panama - kulcsjátékosok:

Kevin de Bruyne # 7 - Belgium (Manchester City)
Kevin de Bruyne az előző szezonban az egyik legjobb játékos a Premier League-ben. A támadó középpályás nyolc gólt szerzett, és 16 gólpasszt adott a 37 Premier League mérkőzésen, amely jelentősen hozzájárult a City sikeres bajnoki cím megszerzéséhez. A világbajnokságon, a technikás de Bruyne kulcsszereplő a támadások előkészítésénél, ezzel segítve Eden Hazard és Romelu Lukaku játékát.

Roman Torres # 5 - Panama (Seattle Sounders)
Roman Torres "nemzeti hős" volt Panamában, a világbajnokság kvalifikációjánál.Az idei világbajnokság legsúlyosabb játékosa, Torres súlya 99 kg, tiszta izom és elszántság. Az "acél ember" kulcsfontosságú lesz a Belgium elleni találkozón. 

Belgium

Eden Hazard a Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésen sérülést szenvedett, de nem túl súlyos. Vincent Kompany nem ilyen szerencsés az ágyék sérülése miatt, ő kimaradt a keretből. Kompany helyére a korábbi Manchester City játékos Dedryck Boyata került. Michy Batshuayi és Nacer Chadli egyaránt ki fogja venni a részét a győzelmekből a nagy sztárok mellett. Eden Hazard a Chelsea egyik legjobb játékosa és Romelu Lukaku a Manchester United csatára félelmetes duót fognak alkotni, kiegészítve Kevin de Bruynevel.

Panama 

Panama csapata általában 4-1-4-1-es felállással játszik. Meghatározó Luis Tejeda, Gabriel Torres és Blas Perez ott lesznek a VB keretben. A két veterán mellett Torres-re is nagy teher fog majd hárulni. Luis Tejada és Blas Perez 43 gólt szereztek együtt a válogatott színeiben, ami nemzeti rekord, bár az utóbbi 12 mérkőzésből keveset játszottak. Gabriel Torres lövése továbbjutást ért, Panama legyőzte Costa Rica-t, a mindent eldöntő mérkőzésen.

Belgium lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-4-3
Thibaut Courtois; Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Jan Vertonghen; Thomas Meunier, Kevin de Bruyne, Axel Witsel, Yannick Carrasco; Dries Mertens, Romelu Lukaku, Eden Hazard. 

Panama lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-1-4-1
Jaime Penedo; Adolfo Machado, Roman Torres, Fidel Escobar, Eric Davis; Gabriel Gomez; Joel Barcenas, Anibal Godoy, Armando Cooper, Jose Rodriguez; Blas Perez.

Belgium és Panama először találkozik egymással. Ez az első alkalom, hogy Panama kvalifikálta magát a világbajnokságra. Belgium, Németországgal együtt a legtöbb gólt szereztte a világbajnokság kvalifikációjában (43).
A belgák az egyik legesélyesebb csapat az idei VB megnyerésére. Ez  a mérkőzés a legegyértelműbb sokak szerint, Több gólos győzelmet várnak Belgiumtól. 

Tippem a mérkőzésre: Hazai győzelem és a gólszám több, mint 2,5
Tippem a végeredményre: 3 - 0 
Speciális fogadás: Hazai csapat  gólszám több, mint 2,5 

vb_head_14.JPG

2018/06/17  20:00
Helyszín: Volgográd Aréna (Volgográd)

egy gondolat -  egy mondat

  • Anglia legyőzhetetlennek bizonyult az elmúlt tíz mérkőzésen, melyek során mindössze három gólt kaptak.
  • Anglia soha nem vesztett el mérkőzést afrikai ellenfelekkel szemben, beleértve az 1998-as korábbi, Tunéziával szembeni világbajnoki mérkőzésüket is.
  • Tunézia 1978-ban megnyerte első világbajnoki mérkőzését, de azóta nem tudott diadalmaskodni az elmúlt 11 mérkőzésen. 

Tunézia vs Anglia - A játékosok, akikre figyelni kell

Naïm Sliti # 23 - Tunézia (Dijon)
Naïm Sliti lesz Tunézia legfontosabb játékosa, amikor elindulnak Angliával szemben. A Lille-től a Dijon-nál kölcsönben játszó játékos az előző szezonban hét góllal és hat gólpasszal segített a 31 Ligue 1 meccsen aktuális csapatát. Nagyban hozzájárult, hogy a Dijon a középmezőnyben végezzen a francia bajnokságban. Sliti júliusban tér vissza Lille-be, de egy erős világbajnokság jó lehetőséget biztosítana egy esetleges erősebb csapatba való igazolásra.

Harry Kane # 9 - Anglia (Tottenham)
Harry Kane Anglia legnagyobb sztárja a világbajnokságon. A Tottenham csatára 30 gólt ért el 37 angol Premier League mérkőzésen ebben a szezonban, és hét gólt szerzett hét Bajnokok Ligája mérkőzésén. Angliában Kane ugyanolyan hatásos volt a 13 lóversenyes játékban, mint 24 meccsen. Nem meglepő tehát, hogy a 24 éves lesz az ország vezére az egész orosz világbajnokságon.

Tunézia

Úgy tűnik, hogy Tunézia a megnyitó világbajnoki mérkőzésre készült a felkészülési mérkőzéseken, de miközben a játékosok a pályán ugyanazok maradtak, különböző felállásokat gyakoroltak a mérkőzéseken. Utoljára Spanyolország ellen játszottak, ahol 1-0-ra kaptak ki, és a 4-5-1-es felállást gyakorolták. Ellyes Skhiri a középpályán ha kell védekezik, ezzel elősegítve a két szélső hátvéd Dylan Bronn és Ali Maaloul előre töréseit. A szélső támadásokat erősíti a két szélső középpályás is Fakhereedine Ben Youssef és Anice Badri. Tekintettel arra, hogy a korábbi világbajnok legyőzése volt az elsődleges cél, ami nem sokon múlott, ezt a felállást küldheti pályára Nabil Maaloul Anglia ellen is. Wahbi Khazri a csapat második számú kapitánya a szezon végén 3 meccsen nem játszhatott combizom húzódás miatt, ami a csapatban betöltött helyét is veszélyezteti.

Wahbi Khazri, több célt tűzött ki, mint bármelyik másik játékos a tunéziai csapatnál, de nem szerepelt a világbajnokság előtti felkészülési mérkőzéseken. Defenzív módon Syam Ben Youssef és Yassine Meriah lesznek azok, akiknek a labdaszerzés lesz a feladata Anglia ellen. Anice Badri Tunézia első két felkészülési mérkőzésén gólt tudott szerezni, amit akár ma is megtehet.

Anglia

Úgy nézett ki, hogy Marcus Rashford megelőzte Raheem Sterlingt a Harry Kane partneréért tartó versenyfutásban, a Costa Rica ellen szerzett góljával. A Manchester United játékosa ugyanakkor kisebb térsérüléssel bajlódik. Jordan Pickford lehet az első számú kapusa az angol válogatottnak, ezzel megelőzve Jack Butlandet és Nick Pope-t. Gareth Southgate azt is kijelentette, hogy csak két védekező középpályással – Eric Dier és Jordan Henderson – játszik, ami megnyitja a lehetőséget Dele Alli és Jesse Lindgard előtt, hogy együtt bontsák meg a védelmeket. Harry Kane kapitány gólja a Nigéria elleni felkészülési mérkőzésen a 13. válogatottbeli gólja volt, és az ötödik a 2017/18-as szezon kezdete óta, annak ellenére, hogy sérülések hátráltatták. Úgy tűnik, hogy a címvédő Manchester City játékosa, Raheem Sterling, lesz a párja, aki a legsikeresebb gólszerző volt a szezon végén.

Tunézia lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-5-1
Aymen Mathlouthi; Dylan Bronn, Syam Ben Youssef, Yassine Meriah, Ali Maaloul; Fakhereedine Ben Yousseff, Saif Khaoui, Ellyes Skhiri, Ferjani Sassi, Anice Badri; Naim Sliti. 

Anglia lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-1-4-2
Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Jordan Henderson; Kieran Trippier, Jesse Lingard, Dele Alli, Danny Rose; Harry Kane, Raheem Sterling.

Anglia a mindössze négy csapat egyike, Belgium Spanyolország és Németország mellett, akik a világbajnoki kvalifikációt veretlenül fejezték be. A két fél korábban az 1998-as Franciaországi világbajnokságon találkozott egymással, ahol Anglia 2-0-s győzelmet ért el. Tunézia az ötödik világbajnokságára készülhet, 2006 óta az elsőre, de eddig még nem sikerült továbbjutnia a csoportjából.

 

Tippem a mérkőzésre: Vendég győzelem és a gólszám több, mint 1,5 
Tippem a végeredményre: 0 - 2 
Speciális fogadás: Vendég győzelem és a gólszám kevesebb, mint 4,5 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon: Bocijunior