Ötletadó - Bajnokok Ligája - Szerda

Play Off - Legjobb 8

real_madrid_juventus_champions_league_2018-1600x900.jpg

A " Bajnokok Ligája - Negyeddöntők " mérkőzések rövid, szöveges elemzése, valamint a legoptimálisabb tipp kiválasztása az adott meccsre. 

Folytatódik  a labdarúgás egyik meghatározó sorozatának az egyenes kiesési szakasza. A Bajnokok Ligája az elit és top csapatok küzdőtere. 4 mérkőzést láthatnak a nézők a legjobb 8 csapat versengéséről. Heti bontás, napi két mérkőzés (kedd és szerda). 

Pár szó a tegnapi napról. - a Barcelona csapatán teljesen meglepődtem, Messi a hétvégi mesterhármas után nem tudta tovább jutatni csapatát ... nekem ez rejtély marad. A Roma  csapata tisztesen helyt állt és focizott megérdemelten nyertek és jutottak tovább. - a City esetében szerintem valami kisiklott múlt héten, ez nem az a csapat amit láthattunk előző év szeptemberében hazai pályán ahol 5 - 0-ra legyőzte a Liverpoolt. Magam részéről őrölük a Pool továbbjutásnak.

Bajnokok Ligája - Legjobb 8 / Egyenes kiesés
- Visszavágó / első nap - kedd  &  - Visszavágó / második nap - szerda

bl98.JPG

2018/04/11  20:45
Helyszín: Allianz Arena (München)

Az első mérkőzésen a Sevilla megszerzett vezető gólja után egy szerencsés öngóllal a csapatok 1 - 1-el fordultak. A szünet után a Bayern jobban jött ki és a második félidőben szerzett góljával beállították a 2 - 1-es végeredményt. Az idegenben lőtt két gól a Bayern csapatának sokat ér a visszavágón, de a Sevilla az előző körben idegenben búcsúztatta a "nagy múltú" Manchester United csapatát. A "szívós" Sevilla nem fogja feladni ma este a továbbjutás reményét. 

Múlthéten azt írtam a Bayernről, hogy egy kis szerencsével már bajnokok lehetnek 1 talán 2 mérkőzést követően. A múlt hétvégi bajnoki forduló alkalmával 4 - 1-re legyőzték a Augsburg együttesét. A Bayern München 5 mérkőzéssel a vége előtt NÉMET bajnok. A csapat még több "erőt" tud összpontosítani a Bajnokok Ligájára. Ezzel szemben a Sevilla egy 4 - 0-ás pofonba szaladt bele a múlt hétvégén. A Celta Vigo hazai pályán verte meg a Sevilla együttesét, akik még mindig a 7. helyen állnak a bajnokságban se BL-t, se EL-t érő helyen. Természetesen volt pihentetés mind a két oldalon, nem veszi félvállról egyik csapat sem a visszavágót. Az előny a hazai gárdánál van és talán nem a már látott 4-1-4-1 felállást, hanem egy zártabb 4-3-3 felállást láthatunk tőlük, de biztosat majd csak a mérkőzés előtt tudhatunk. A Sevilla a United elleni játékkal lép pályára, amivel elégé megszorongathatják ellenfelüket ma este. Ever Banega visszatért és a kezdőben helyt is kap a visszavágón.

A hazai csapatnál nem lép pályára Coman és Neuer. Kétséges a játéka Vidalnak és Alabanak. A Sevilla csapatánál a ma estét ki kell hagynia Corchia, Correa és Kjaernek. Miguel Layun nem játszhat hiszen más csapattal már szerepelt a nemzetközi mérkőzésen. Remélhetőleg ma már játszik James Rodriguez.

Bayern München lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3  /  4-1-4-1
Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba(Bernat) ; James, Martinez, Thiago; Müller, Ribery, Lewandowski.

Sevilla lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Soria (Rico); Navas, Mercado (Carrico), Lenglet, Banega (Escudero); Pizarro, N Zonzi; Sarabia, Vazquez, Correa; Ben Yedder (Muriel). 

A Bayern München egy felszabadultabb és koncentráltabb mérkőzést vívhat ma este. Német bajnokként egy dolog már teljesítve van az idényben. Pihentetések mind a két oldalon voltak, így a két csapat a végsőkig küzdeni fog, hiszen a 2 - 1-es Bayern előny hamar elolvadhat. A Sevilla küzdeni akarását az United ellen megmutatta és ma este se fog meghunyászkodni ellenfele előtt. Taktikus játékot fogunk mind a két oldalon látni és a nagyon egymásfeszülő erőket. Aki a másik fölé tud kerekedni, az lesz a győztes. A gólváltás a két csapattól elvárt és talán a 2 gólnál több is fog esni a mérkőzésen.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 2 - 1

bl99.JPG

2018/04/11  20:45
Helyszín: Santiago Bernabéu (Madrid)

 Az első mérkőzésen ezt a nagyarányú Real Madrid fölényt nem mondtam volna meg előtte. Írtam akkor, hogy nagy esélye van a győzelemre a spanyol gárdának, de a 3 - 0-ás kiütésre nem számítottam. Az első félidőben még próbálkozott a Juventus, de Ronaldo 3' percben szerzett gólját a második félidőben még kettő követte, ezzel megpecsételve az olasz csapat sorsát.

A hétvégi bajnoki rangadón a Real Madrid 1 - 1-es döntetlen játszott az Atletico Madriddal. A bajnoki cím a tegnap Bajnokok Ligájából kiesett Barcelona csapata biztos várományosa. A Real Madrid a bajnokságban a BL-t érő helyek egyikén fog végezni. Minden erejét a Bajnokok Ligája trófea ismételt megszerzésére irányítja. A Juventus a hétvégi bajnokin 4 - 2-re győzött, ezzel 4 ponttal vezeti a bajnokságot. Sajnos az első találkozón Dybala piros lapja ma visszaüthet. Nem fog ma játszani, ezzel nehéz helyzetbe hozva csapatát.

A hazai csapatnál két embert kell csak nélkülöznie Zidanenak Nacho és Ramos. A Juventus legfontosabb hiányzója a már említett Dybala, mellette nem lép pályára Bentancur és Bernanrdeschi, valamint kérdéses Barzagli játéka is.

A Real Madridnak a jól bevált felállás mellett bőven van miből meríteni a visszavágóra. A Juventus csapatának nincs veszteni valója, kíváncsian várom miként állnak fel, a 4-2-3-1-es felállás az első meccsen katasztrófa volt. 

Real Madrid lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3 / 4-4-2
Navas; Carvajal, Varane, Casemiro, Marcelo; Kovacic, Kroos, Modric; Isco, Ronaldo, Benzemema. 

Nyíltabb Juventus lehetséges kezdő 11 és felállás: 3-4-3
Buffon; Barzagli, Chiellini, Benatia; Lichsteiner, Khedira, Matuidi, Sandro; Costa, Mandzukic, Higuain. 

Zártabb Juventus lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3 
Buffon – Sandro, Chiellini, Benatia, Sciglio, Matuidi, Khedira, Pjanic – Costa, Higuain, Mandzukic.

Az idegenben lehengerlő játékkal játszó Real Madrid, nagyon könnyű helyzetben van. A Juventus idegenben ebben az idényben Bajnokok Ligája mérkőzésen a két gól volt a legtöbb, amit rúgni tudott ellenfelének. Ez ma kevés, teszem hozzá Dybala sincs. A Madrid jó formában és győzelemre éhesen fog pályára lépni saját közönsége előtt. Ronaldo ma is célba veszi a Juventus kapuját. Tisztes helytállást várok a Juventustól, legalább egy szépítő gólt, de talán még kettőt is "verhetnek" a Madridnak. Zidane a csapatát a döntőig fogja vezetni, ma este pedig a cél a Juventus megsemmisítése. Több gólra számítok, gólváltással "megfűszerezve"!

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 2 - 1

bl_otlet_37.JPG

Single BTS & OVER' tippek / C & C+' értékelésű tippjeim (kombiba is ajánlott) 

  • Basel - FC Zürich Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,60
  • Wolverhampton - Derby County Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,95
  • Real Madrid - Juventus Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,50
  • Bayern München - Sevilla Igen (Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 1,60
  • New York City FC - Salt Lake Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,55
  • Tromsö - Strömsgodset Igen (Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 1,55

#Párszázas (lehet kombizva) 

  • Bayern München - Sevilla Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 2,15
  • Real Madrid - Juventus Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 2,80
  • Wolverhampton - Derby County Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 3,75
  • New York City FC - Salt Lake Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 2,75
  • Basel - FC Zürich Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 3,00

#X2Dupla_Rebels - Trixie /Tét: 1,5 egység


A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon : Bocijunior

+ ötletek, tippek a twitteren ;)