Ötletadó - Bajnokok Ligája - Kedd

Play Off - Legjobb 8

manchester_city_liverpool_champions_league_2018-1600x900.jpg

A " Bajnokok Ligája - Negyeddöntők " mérkőzések rövid, szöveges elemzése, valamint a legoptimálisabb tipp kiválasztása az adott meccsre. 

Folytatódik  a labdarúgás egyik meghatározó sorozatának az egyenes kiesési szakasza. A Bajnokok Ligája az elit és top csapatok küzdőtere. 4 mérkőzést láthatnak a nézők a legjobb 8 csapat versengéséről. Heti bontás, napi két mérkőzés (kedd és szerda). 

Bajnokok Ligája - Legjobb 8 / Egyenes kiesés
- Visszavágó / első nap - kedd  &  - Visszavágó / második nap - szerda

bl96.JPG

2018/04/10  20:45
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma)

A múltheti Barcelona  győzelem mondhatni "papírforma" volt. Jócskán hozzájárult a katalán győzelemhez a vendég Roma két öngólja. Az így nyomás alá került Roma ma este mindent el fog követni a tisztes helytállásért. A Barcelona mint, mindig fegyelmezett, precíz, de felszabadultabb játékkal még ma este is meglephetik ellenfelét.

A hétvégi bajnokin 2 - 0-ra kikapott a Roma együttese a Fiorentina csapatától. Még a 4. helyen állnak a bajnokságban, biztosan küzdeni fognak a Bajnokok Ligáját erő helyért a Barcelona elleni esetleges kiesés után.  Sikerült kulcsjátékosokat pihentetni a hétvégén, de ez is kevés lehet a Barcelona ellen. A hétvégi bajnokin a Barcelona 3 - 1-re győzött hazai pályán, ezzel is közelebb kerülve a bajnoki címhez, továbbá beállította a Real Sociedad 38 meccses veretlenségi sorozatát amely 38 éve tartotta magát. Magabiztosan és eredményesen játszó katalánok ma se fognak meglepetést okozni. A hétvégi bajnokin Messi mesterhármast csinált, ha ma hasonló formában lesz a Romának nem lesz esélye sem.

A hazai csapatnak két játékosa biztosan nem lép pályára a visszavágón, Karsdorp és Under. Perotti is összeszedett egy kisebb sérülést, de estére már a kispadon foglalhat helyet. 
Phillipe Coutinho kénytelen kihagyni a mérkőzést, de mellette Digne és Arnaiz csak a lelátón foglalnak helyett. Sergio Busquets pedig estére kiderül hogy tudja e vállalni a meccset.

Roma lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Alisson; Bruno Peres, Manolas, Fazio, Kolarov; Strootman, De Rossi, Pellegrini; Florenzi (vagy Perotti), El Shaarawy, Dzeko.

Barcelona lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-4-2
Ter Stegen; Roberto (vagy Semedo), Pique, Umtiti, Alba; Paulinho, Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez.

Ez a mérkőzés sokak és az én szememben is eldőlt. A kérdés mennyire akar helyt állni az olasz csapat, és mennyire kapja el a "fonalat" a spanyol gárda. A döntetlen épp úgy benne van a mérkőzésbe, mint egy esetleges Barcelona győzelem. Én az utóbbi mellett voksolok, de természetesen a gólváltás a legjobb opció. Roma hazai pályán a közönségnek is játszani fog és egy gól legalább elvárható lesz a hazaiaktól.  

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt
Tippem a végeredményre: 1 - 2

bl97.JPG

2018/04/10  20:45
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester)

Egy héttel ezelőtt a Liverpool nagyon közel került a továbbjutáshoz. A rosszul felálló Manchester City az első félidőben nagy hátrányba került. A második félidőre már javítottak dolgokon, de a Liverpool már nem engedte ki a 3 - 0-ás győzelmet a kezükből. Kloppnak és csapatának nagyon nehéz feladata lesz ma este, hiszen 2017 szeptemberében a City otthonában 5 - 0-ra kapott ki csapata. 

A Manchester City idei teljesítménye remek, viszont a múltheti Liverpoolban elszenvedett vereség és az elmúlt hétvégi bajnokin elszenvedett vereség intő jel lehet. Fárad a csapat, vagy csak egy pillanatnyi megingás volt? A Manchester City szombat kora este a bajnoki címért lépett pályára a városi rivális Manchester United ellen. Az első félidőben már vezető City úgy ment az öltözőbe, hogy ma ünnepelnek, de nem így történt. A második félidőre a rosszul felálló és dekoncentráltan játszó United egy másik arcával jött ki a pályára. A 2 - 0-ás City vezetést Pogba pár perc alatt  2 - 2-re módosította. Smalling találatával a kegyelem döfést megadták a Citynek. A vége 3 - 2 lett a Manchester Unitednak, a bajnokavatás még várat magára. A Liverpool idegenben játszott a múltheti bajnokin, nem is volt meglepő a pihentetés. A 0 - 0-ás döntetlen is azt mutatja, hogy a ma estére koncentrált Klopp és csapata. Tisztába vannak vele, a City nagyon jó csapat és már egyszer nagyon kikaptak tőlük. 

Benjamin Mendy az egyetlen aki a sérültek közül kénytelen, lehet kihagyja a mérkőzést. Danilo és Stones valószínűleg a padon foglalnak majd helyet a visszavágón.
A Liverpoolnak az eltiltott Jordan Hendersont nélkülöznie kell, míg Emre Can, Joe Gomez, Adam Lallana és Joel Matip még mindig sérültek és nem is állnak rendelkezésre Klopp számára. Andrew Robertson, Kétséges a játéka Andrew Robertsonnak, Mohamed Salahnak és Alberto Morenonak. Salaht idő előtt kellett lecserélni a hétvégi bajnokin, de estére remélhetőleg bevethető állapotban lesz. A visszavágó nagyon fontos mindenki számára.

Manchester City lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-3-3
Ederson; Walker, Kompany, Otamendi, Delph; Fernandinho, De Bruyne, David Silva; Sterling, Sane, Agüero.

Liverpool lehetséges kezdő 11 és felállás:4-3-3
Karius; Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Milner; Salah, Mane, Firmino.

Számomra ez a mérkőzés a legjobban várt a 4 Bajnokok Ligája mérkőzésből. Ezen a mérkőzésen rengeteg indulat és elszántság lesz mind a két oldalon. Aki "hadra fogható"  az ma játszani fog. Több gólos mérkőzést várok, gólváltással megspékelve. Az eddigi mérkőzéseket számításba véve, egy City győzelem nagyon reális, de a továbbjutás már nagyon kétesélyes. Nem lennék meglepve, ha a Liverpool meglepné újfent ellenfelét és egy döntetlent esetleg győzelmet érnének el Manchesterben. Igaz a legvalószínűbb egy több gólos City adok- kapok meccs, ahol a továbbjutó bárki lehet még. 

Tippem a mérkőzésre: Gólszám több,mint 3,5
Tippem a végeredményre: 3 - 1

bl_otlet_36.JPG

Single BTS & OVER' tippek / C & C+' értékelésű tippjeim (kombiba is ajánlott) 

  • Manchester City - Liverpool Több, mint 3,5 (Gólszám 3,5) Odds: 2,00
  • Roma - Barcelona Igen és több, mint 2,5 (Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2,5) Odds: 1,80
  • Aston Villa - Cardiff Igen (Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 1,75
  • QPR - Sheffield Wed. Igen (Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 1,70
  • Bristol City - Birmingham Igen (Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 1,80
  • Burton - Hull City Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 2,05

#Párszázas (lehet kombizva) 

  • Burton - Hull City Hull City (1X2) Odds: 1,90
  • Bolton - Millwall Millwall (1X2) Odds: 1,90
  • Nottingham - Brentford Brentford (1X2) Odds: 2,10
  • Roma - Barcelona Igen (2. félidő - Mindkét csapat szerez gólt?) Odds: 2,60
  • Manchester City - Liverpool Igen (Mindkét félidőben több, mint 1,5 gól lesz?) Odds: 3,20
  • Rochdale - Wigan Wigan (1X2)Odds: 1,86 

#X2Dupla_Rebels - Canadian /Tét: 1,5 egység

+ angol tippek, ötletek a twitteren

 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon : Bocijunior

+ ötletek, tippek a twitteren ;)