Ötletadó - Bajnokok Ligája - Kedd

Play Off - Legjobb 16

manchester_united_sevilla-1600x900.jpg

A " Bajnokok Ligája - 1/8 döntő " mérkőzések rövid, szöveges elemzése, valamint a legoptimálisabb tipp kiválasztása az adott meccsre. 

Végre elkezdődik a labdarúgás egyik meghatározó sorozatának az egyenes kiesési szakasza. A Bajnokok Ligája az elit és top csapatok küzdőtere. 8 mérkőzést láthatnak a nézők a legjobb 16 csapat versengéséről. Heti bontás, napi két-két mérkőzés (kedd és szerda). 

Bajnokok Ligája - Legjobb 16 / Egyenes kiesés

- Visszavágó / harmadik nap - kedd  &  - Visszavágó / negyedik nap - szerda
rome1.JPG

AS Roma - Sahtar Donyeck

2018/03/13  20:45
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma)

A két csapat első mérkőzésén az ukrán Sahtar 2 - 1-re legyőzte az olasz Roma együttesét. Az első félidőben jobban játszó vendégek meg is szerezték a vezetést, de a szünet után a házigazda felülkerekedett ellenfelén, és a végén az ukrán csapat örülhetett. A ma esti mérkőzés nem lesz "sétagalopp" egyik fél számára se. Hazai pályán az AS Roma győzelmi kényszerrel lép pályára, minél hamarabb meg kell szereznie a vezető gólt, amivel már továbbjutó lenne az olasz csapat.

A két keretben alig lesz hiányzó, akiket tudnak ma estére rendbe hoznak és legalább a kispadon helyet foglalnak, ha be kéne vetni őket a mérkőzésen. Az AS Romanál Defrel fog hiányozni, míg a Sahtarnál Krivtsov. Az előző mérkőzésen a két csapat a 4-2-3-1 felállással álltak fel, bár a 4-3-3 zártabb védekezést biztosít, ma talán csak a vendégeknél láthatjuk bár kétlem.

Roma lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; De Rossi, Strootman; Under, Nainggolan, Perotti; Dzeko.

Sahtar Donyeck lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Pyatov; Butko, Ordets, Rakitskiy, Ismaily; Fred, Stepanenko; Marlos, Taison, Bernard; Ferreyra.

A két csapat formája nagyon jó, az első mérkőzésüket követően az AS Roma csapata 3 bajnokiból két mérkőzést megnyert, ebből a Napoli csapatát idegenben győzte le. Míg az ukrán Sahtar három bajnokin három győzelmet sepert be. A mérkőzés kiélezett lesz, de a vezető gólt az olaszoknak kell megszerezni, ezért ők lesznek a kezdeményezőbb fél. A védekezést sem hanyagolhatja el egy csapat sem, hiszen egy pillanatnyi kihagyás és a továbbjutás elúszhat. A gólokat a hazai oldalon Dzeko és Under szállíthatja ma este, de a vendégek két gólvágója is pályán lesz Marlos és Ferreyra. Szerintem a vendégek nem fognak harc nélkül távozni, ezért a gólváltás benne van a mérkőzésben. Az olasz "rövidzárlatnak" kevés esélyt adok, hazai győzelmet mondok ma estére. 

Tippem a mérkőzésre: Gólszám Több, mint 2,5 
Tippem a végeredményre: 2 - 1

rashf.jpg

Manchester United - Sevilla

2018/03/13  20:45
Helyszín: Old Trafford (Manchester)

A portugál edző, José Mourinho szerint az idegenben lehozott 0 - 0-ás döntetlen egy jó eredmény. Ma este elválik, mire lesz elég a spanyol döntetlen. A spanyolok edzője tisztában van a továbbjutás esélyeivel egy ilyen nagy csapat ellen, de a 0 - 0-ás döntetlen hazai pályán még előnyükre is szolgálhat. Ma este egy Sevilla gól többet ér, mint egy hazai pályán szerzet United gól. Az idegenben lőtt góllal lépéselőnybe kerülhet a vendég együttes. Az Európa Ligát többször megnyerő Sevilla, az előző Bajnokok Ligája szezonban pont egy másik angol csapat ellen esett ki. A Leicester hazai pályán 2 - 0-ra diadalmaskodott, ezzel a spanyolok estek ki a sorozatból. 

Az előző két bajnokit sérülés miatt kihagyó Anthony Martial és Zlatan Ibrahimovic hétfőn ugyan már a csapattal edzett, ám kérdés, hogy bevethetők lesznek-e a Sevilla ellen. A nagyobb baj az, hogy Paul Pogba szinte biztosan kihagyja az összecsapást. Sajnos még négy játékos kénytelen lesz kihagyni a mérkőzést, Ander Herrera, Marcos Rojo, Phil Jones és Daley Blind. A Sevilla sem a teljes kerettel fog pályára lépni, hiányzói neki is akadnak. Valószínűleg nem fog pályára lépni a "védekező párosa", Daniel Carrico és Sebastian Corchia, valamint a korábbi Manchester City szélsője, Jesus Navas. 

Manchester United lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
De Gea; Valencia, Smalling, Bailly, Young; Matic, McTominay (talán Fellaini); Sanchez, Mata, Rashford; Lukaku.

Sevilla lehetséges kezdő 11 és felállás: 4-2-3-1
Sergio Rico; Pizarro, Lenglet, Mercado, Escudero; N Zonzi, Banega; Sarabia, Correa, Vazquez; Ben Yedder.

Remélem nem teszi be Fellainit a portugál edző, sok jó meccs a "mikrofon fejű gyereken" ment elment el, viszont Rashford amit a hétvégi meccsen JÁTSZOTT. A Liverpool ellen két gólt rúgott, amivel meg is nyerték a mérkőzést 2-1-re, ezzel őrizve a második helyet a bajnokságban. A kirobbanó formában lévő Rashford, a szikla szilárd támadó Lukaku és egy nagyon jó napot kifogó Sanchez már az első félidőben eldönthetik a továbbjutást! A Sevilla a hétvégi bajnoki vereséget, már beáldozta a ma estének. A csoportkörök alatt a Liverpool otthonában 2 - 2-t játszott a spanyol csapat, majd hazai pályán 3 - 3-as döntetlent értek el az angolok ellen. Ma küzdeni fognak, az "utolsó vérig". A védekezés, ha egyszer meginog akkor a United kegyetlenül ki fogja használni. 

Mourinho taktikáját, a meccs kezdetéig nem fogjuk megtudni. Letámadja és ezzel megfolytja ellenfelét, vagy szét rombolja a "focit" a pályán és "buszozni" fog.

Tippem a mérkőzésre: Hazai csapat gólszám több, mint 1,5 
Tippem a végeredményre: 2 - 0

bl_otlet_32.JPG

Single BTS & OVER' tippek / C & C+' értékelésű tippjeim (kombiba is ajánlott) 

  • Manchester Utd. - Sevilla Több, mint 1,5 (Hazai csapat - Gólszám 1,5) Odds: 1,55
  • Roma - Sahtar Doneck Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,55
  • Wolverhampton - Reading Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,75
  • Barnet - Port Vale Igen (Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 1,90
  • Bury - Peterborough Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,65
  • Milton Keynes Dons - Rotherham Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,85
  • Brentford - Cardiff Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) Odds: 1,70

#Párszázas (lehet kombizva) 

  • Ipswich - Hull City Hull City (1X2) Odds: 2,50
  • Barnsley - Norwich Barnsley (1X2) Odds: 2,55
  • Manchester Utd. - Sevilla Manchester Utd. (Hendikep 0:1) Odds: 2,25
  • Wolverhampton - Reading Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 3,25
  • Sheffield Utd. - Burton Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 3,95
  • Roma - Sahtar Doneck Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt) Odds: 2,85

#X2Dupla_Rebels - 3-ES KÖTÉS /Tét: 1,5 egység

 

A szelvény tippek megtalálhatók a Twitter oldalamon : Bocijunior

+ ötletek, tippek a twitteren ;)