Ötletadó - Bajnokok Ligája - Szerda

Play Off - Legjobb 16

last_16.jpg

A " Bajnokok Ligája - 1/8 döntő " mérkőzések rövid szöveges elemzése, valamint a legoptimálisabb tipp kiválasztása az adott meccsre. 

Végre elkezdődik a labdarúgás egyik meghatározó sorozatának az egyenes kiesési szakasza. A Bajnokok Ligája az elit és top csapatok küzdőtere. 8 mérkőzést láthatnak a nézők a legjobb 16 csapat versengéséről. Heti bontás, napi két-két mérkőzés (kedd és szerda). 

A tegnapi napon (kedd) a Manchester City, ahogyan azt vártam lehengerelt. Egy dolgot hozzátennék, szerintem visszafogták magukat, és ha rendesen fociztak volna jóval többet rúghattak volna. 

A Juventus KÉT GÓLOS ELŐNYT adott le,  ezt megfejelve 11-est is kihagyott az első félidő végén a hazai gárda. Az angolok a szünetet követően, összekapták magukat és egy döntetlenre hozták a meccset. A visszavágón a "zebrák" pakolhatnak is ilyen játék után. 

Bajnokok Ligája - Legjobb 16 / Egyenes kiesés

- 1. forduló / első nap - kedd   - 1. forduló / második nap - szerda

FC Porto - Liverpool

2018/02/14  20:45
Helyszín: Dragãoi Stadion (Porto)

 Több, mint 10 éve találkozott egymással a két csapat a Bajnokok Ligája sorozat alkalmával. A hazai gárda a G' csoport második helyén jutott tovább a török Besiktas után. A Liverpool viszont az első helyen zárta a csoportját, maga mögé utasítva a Sevilla csapatát. 

Egy évvel ezelőtt a 16 között búcsúzott a Porto. A Juventus csapata ellen esett ki, az egyenes kieséses szakaszban. A portugál bajnokságot vezeti a csapat és a portugál kupában is érdekelt még. A hétvégi bajnoki mérkőzésen 4 - 0-ra legyőzték idegenben a Chaves csapatát. A portugál bajnokságban még nem kapott ki a csapat, hazai mérlegük is lenyűgöző 10-1-0. A Bajnokok Ligája csoportkörében a Monacot hazai pályán 5 - 2-re a Leipzig csapatát 3 - 1-re győzték le, egyedül a Besiktas tudta hazai közönség előtt legyőzni a házigazdát. Felipe eltiltását tölti, míg Ivan Marcano, Danilo és Andre, valamint a csatár, Vincent Aboubakar sajnos a sérült listán találhatóak meg. A csapat jó formában és hazai pályán nagyon jó eredményekkel várják a Liverpoolt. Erős védelem kell az angol csapat támadói ellen, majd egy gyors kontrából gólt szerezni. 

A 2016-17-es szezonban a Liverpool "vegetált" egyedül a 4. hely lett meg a csapatnak a bajnokságban. A nyári és téli igazolásokat követően a csapat sokkal jobb, mint egy éve. Klopp csapata nagyon erős támadóerőt képvisel a nemzetközi porondon. Az angol bajnokságban a 3. helyen állnak, a 2. legtöbb gólt szerezték a csapatok között. A Bajnokok Ligája csoportkörében a hat mérkőzésből egyet sem vesztettek el. 23:6-os gólátlag egyik legjobb volt. A csapat sikerre éhezve fog Portugáliába utazni. Sajnos Joe Gomez és Ragnar Klavan játéka kétséges, egyetlen biztos hiányzó Nathaniel Clyne, valamint Emre Can eltiltását tölti. Klopp a hétvégi angol bajnoki mérkőzés után, ahol a csapata 2 - 0-ra győzött idegenben, majdnem a legjobb felállással léphet pályára. Salah, Firmino, Mane trió ma a Porto rémálmává válhat. A védekezésen a frissen megszerzett Van Dijk javíthat idegenben a Porto ellen. 

A két csapat számára a továbbjutás nagyon fontos. A hazai gárda a védekezésre fogja fektetni a hangsúlyt, hiszen az egyik legjobb támadósora a Liverpoolnak van. A kontrából viszont meglepheti a védekezésben gyengélkedő angolokat. Klopp nemzetközi megmérettetése, mondhatni most kezdődik. A győzelem nagy előnyt jelenthetne a visszavágón a Liverpoolnak. A két csapat biztos felkészült egymásból, a gólváltás nagyon valószínű lehet. A hangsúly a vendégeken van most, ha elkapják a fonalat, akkor biztos a győzelem.

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt

Tippem a végeredményre: 1 - 2

Real Madrid - Paris Saint-Germain

2018/02/14  20:45
Helyszín: Santiago Bernabéu (Madrid)

A legjobban várt mérkőzés a héten! Ronaldo és Neymar újra találkozik. 2015-ben találkozott a két csapat a Bajnokok Ligája sorozatban utoljára, ahol a Real Madrid jutott tovább. A Bajnokok bajnoka az előző idényben a Real Madrid volt, a cím megvédéséhez ebben az évben sokkal többet kell "letennie". A PSG előző évi TRAGIKOMÉDIA után a Barcelona otthonába esett ki, miután 4 - 0-ra legyőzte a katalánokat hazai pályán. A francia gárda egyetlen célja idén a Bajnokok Ligája megnyerése. Vásároltak rendesen is játékosokat a párizsi csapatnál, játékosokat, Például Neymart, akiről azt pletykálják, hogy nyáron a Real Madridhoz szerződne. 

A "királyi" gárda a spanyol bajnokságban bukdácsol. Jelenleg a 4. helyen állnak, viszont 17 pont a lemaradás az első helyen álló Barcelona mögött. A spanyol kupából is kiesett a csapat, a bajnokságon kívül a Bajnokok Ligája sorozat maradt a csapatnak. A bajnokság mondhatni elúszott, minden erejükkel koncentrálhatnak a BL-re. A szebb napokat is megélt Real a bomba formában lévő PSG-t fogadja ma este. Zidane tudja, sok múlik a BL szereplésen. Nagyon fel fogja készíteni a csapatát az ellenfél ellen, mivel egy esetleges "ZAKÓ" könnyen a kiesést jelentheti csapatának.  A mérkőzésről hiányozni fog Carvajal, aki  eltiltott, valamint Vallejo és valószínűleg nem lép pályára Ceballos sem. A hétvégi bajnoki 5 - 2-es győzelem a Real Sociedad ellen adhat egy kis erőt a csapatnak a ma esti küzdelemhez. 

A PSG az egyik legjobb formában lévő európai csapat. A francia bajnokságot 12 ponttal vezeti, a liga és francia kupában még érdekelt. Ezen felül a Bajnokok Ligája csoportkörében a csoportját  megnyerte a Bayern előtt. (hozzátenném egy veresége volt a PSG-nek, a csoportkörök alatt, azt is leadta szerintem) Kimagasló gólaránnyal játszik a csapat, mind a bajnokságban, mind a BL eddigi mérkőzésein. Az átigazolások eddig beváltak, elképesztő támadó erővel rendelkeznek. A rutinos Cavani mellé érkezett, Neymar és Mbappe. Hiányzó Kurzawa és Motta lesz a franciáknál. Több név is felmerült, hogy kihagyják a mérkőzést például Cavani, de ezek a mai napra szertefoszlottak. A franciák az előző évből tanulva, nem fogják átengedni a kezdeményezést a hazai gárdának, azonnal nyomás alá fogják helyezni a Real kapuját!

A két csapat ma a lehető legtöbbet fogja nyújtani. Mind a kettőjüknek megvan a saját érve a győzelem mellett. Mind a két csapatban Európa legjobb góllövői játszanak. A gólváltás "borítékolható" a mérkőzésen. A két csapatban bízva szerintem több gól is lesz, de törekedni fog mind a két csapat a győzelemre. A döntetlen nem kizárt, hiszen a vendégek egy  2 - 2-es döntetlen esetén hazai pályán jobban felül tudnak majd kerülni ellenfelükön. Személyes véleményem, hogy a PSG tanulva hibáiból, és a Real eddigi botladozásait elnézve, vendég győzelmet mondanék. 

Tippem a mérkőzésre: Mindkét csapat szerez gólt

Tippem a végeredményre: 2 - 3