Manchester City - Everton

X2dupla

everton_head_to_head_english_premier_league.jpg

Manchester City - Everton

ANGLIA: Premier League | 21:00 | HÉTFŐ 08/21

Premier liga 2. fordulójának utolsó mérkőzése a hétfői összecsapás. A Manchester City-nél már régóta várták, hogy felépüljön és meghatározó eleme legyen ismét a csapatnak, Gündogan. A múlt hétvégén a barátságos Girona elleni meccsen már játszott, ezért várhatóan az Everton ellen már valószínűleg pályára fog lépni. Benjamin Mendy már elkezdte az edzéseket és elég jól halad a felépülése, de az ő játéka is kétséges a mai mérkőzésen. Delph viszont sérült, így ő biztos kihagyja a mai összecsapást. A nyári igazolásokból Mendy kétséges, viszont Kyle Walker és Bernardo Silva a mai összecsapáson is bevethetőek. Etihad stadionban, hazai pályán a Citynek győznie kell, mivel ez lesz az első meccsük ebben az idényben otthon. Guardiola valószínűleg ragaszkodni fog a Brighton elleni  kezdőjéhez, amely elég jól bevált a nyitómérkőzésen.

Sergio Agüero az első fordulóban megszerezte a csapat első gólját az idényben, rá ebben az évben is nagyon számítanak. A rutinos középpályás David Silva a csapat motorja, ha ők ketten a pályán vannak a Citynek elég jó esélyeik lesznek a győzelemre. Bernardo Silva talán ma megmutathatja tudását jobb szélső támadóként. A Brigton ellen 7 percet kapott a meccs vége fele, ahogy ma is a padon fog kezdeni, mert Agüero és Gabriel Jesus biztos pontok elől.

Manchester City lehetséges kezdő 11 és felállás (3-5-2 vagy a 3-1-4-2, az utóbbi felállás a Brighton ellen már bevált, az eddigiekben használt 3-5-2 felállástól kicsit tér csak el.)
Ederson, Stones, Kompany, Otamendi, Walker, Danilo, De Bruyne, Fernandinho, D.Silva, Agüero, Jesus

A felkészülési mérkőzéseit rendre megnyerték, kivéve a városi rivális ellen, akiktől 2-0ra kaptak ki. A bajnokság első mérkőzésén legyőzték a most feljutott Brighton csapatát. Az első félidőben a City minden téren uralta a játékot, de gólt nem tudtak szerezni. A második félidőben Agüero megszerezte a vezetést, majd Dunk öngóljával meg is született a 0 -2-es végeredmény. Ezt követően egy barátságos meccset elvesztette a Girona ellen, de ez inkább taktikai és felkészülési meccs volt. A sérülésből visszatérőket próbálták ki, valamint a kevesebb játékot kapó játékosok, játszhattak többet. 

A szombati elemzésemben már leírtam; pár nappal ezelőtt az Everton csapatának eladták Gylfi Sigurdsson-t. A támadó középpályást 45 millió fonttért adta el a Swansea. A nyáron Ronald Koeman ahol tudott erősített a csapaton. Az új érkező Sigurdsson és a legendának számító Rooney mellett Michael Keane, Jordan Pickford és Davy Klaassena is, ettől az idénytől már az Evetont erősítik.  A rutinos középpályás Ross Barkley még mindig sérült, James McCarthy, Ramiro Funes Mori, Seamus Coleman és Yannick Bolasie szintén kihagyják a City elleni mérkőzést. Az új csatár Sandro Ramirez az Európa ligában kisebb sérülést szedett össze, de játéka fontos. Ha bármi esély van, ő biztos játszani fog. Gylfi Sigurdsson már a kispadon lesz, reménykedik debütálásában a City ellen. Az új szerzemények Jordan Pickford, Michael Keane és Davy Klaassen remélik, hogy az ígéretes kezdet után, amit a Goodison Parkban mutattak, a City ellen folytatni tudják.

Everton lehetséges kezdő 11 és felállás (4-2-3-1): Pickford, Martina, Keane, Williams, Baines, Gueye, Schneiderlin, Rooney, Mirallas, Klaassen, Sandro Ramirez

Wayne Rooney, Manchester United játékosként 11 gólt szerzett a Manchester City ellen. Az Európa Ligában már harcol az Everton a csoportkörbe jutásért. A szlovák Ruzomberok csapatán már továbbjutottak. A horvát Hajduk Split ellen hazai pályán már előnyt szereztek. Keane és Gueye találatával 2 - 0-ra győztek a hazai meccsen. Visszavágó ezen a héten csütörtökön lesz, idegenben. 

Az Európa Liga kvalifikációs mérkőzések eddig jól haladnak, és a csapat egyként küzd a kitűzött célért.  A szezon előtti felkészüli mérkőzések is jól sikerültek, mindezek mellett a bajnokság első mérkőzését megnyerték. 1 - 0-ra legyőzték a Stoke City-t hazai pályán. Az egyetlen gólt Rooney lőtte az első félidő vége előtt.  

A City sokkal erősebb kerettel rendelkezik az Everton együttesénél. Az átigazolások során a Manchester City nem sajnálta a pénzt. A hazai gárda majdhogynem teljes kerettel áll majd fel, egy hiányos Everton ellen. Az Everton a védekezésre fog nagy hangsúlyt fektetni, egy döntetlen nekik nagyon megfelelne. Minél kevesebb erőkifejtés a mai napon, annál több erejük marad a csütörtöki visszavágóra. Egymás ellen az előző idényben érdekes eredmény született. Ez év januárjában 4 - 0-ra győzte le hazai pályán az Everton a City-t, előtte pedig 1 - 1-es döntetlent játszottak. Ha a City elkapja a fonalat, az eredmény nekik fog kedvezni, de az Everton védekezni fog és biztos fedezék mellől, kontrából fog támadni. 

 

Hazai győzelem és Gólszám több, mint 2,5 @ Odds: 1,75  B'

Vagy Mindkét csapat gólt szerez @ Odds: 2.00; B

Bónusz: Wayne Rooney és Sergio Agüero gól szerez a meccsen