Metz - Monaco

X2dupla

monaco_1.jpg

Metz - Monaco

Franciaország: Ligue 1 | 20:45 | PÉNTEK 08/18

A nyárnak még nincs vége, de Francia országban már a 3. fordulót rendezik az élvonalban. A tavalyi bajnok látogat a Metz otthonába.
A Metz edzője Hinschberger és a vezetőség, a nyári átigazolások során több játékostól megváltak, ezzel elég jó bevételt hozva a klubnak. Rengeteg fiatal és új tehetséget hoztak ellenben, ingyen vásárolható és kölcsön igazolással. A fiatal Vincent Thill, még ma biztos nem lép pályára. A sérüléséből, a hírek szerint fel is épült, az erőléte még nem megfelelő a játékhoz. Az előző év meghatározó középső védőjét, Simon Falette-t, eladták az Eintracht Frankfurtnak. A megüresedett helyet Milan Bisevac vette át, akit az előző heti bajnoki mérkőzésen kisebb ficam miatt le kellett cserélni, amivel tovább gyengült a védelem a Monaco elleni meccsre.

A két új szerzemény a védelmet és a támadósort erősíti. Geronimo Poblete és Ibrahima Niane várhatóan játszani fognak a Monaco ellen. Az Fc Lorient csapatától szerződtetett Cafu ma biztos pont lehet a középpályán, míg a St Etienne-től szerződtetett Nolan Roux a középcsatár poszton lehet a csapat segítségére. 

Lehetséges kezdő 11 (4-2-3-1): Didillon; Assou-Ekotto, Niakhate, Diagne, Balliu; Cafu, Poblete; Nguette, Cohade, Jouffre; Roux

A csapat formája hagy némi kívánni valót maga után, hiszen a felkészülési időszak se győzelmekkel volt tele. A bajnokság első két fordulóját is vereséggel kezdte a csapat, először a Guingamp ellen hazai közönség előtt 3-1-re, majd az előző héten a Bordeaux ellen 2-0-ra kaptak ki idegenben, így két forduló után, 0 ponttal állnak a bajnokságban

 

Kyllian Mbappe a múlt hétvégén nem lépett pályára a francia bajnokin, az a bizonyos "hátizom húzódás" miatt. A sajtós pletykák, illetve a kiszivárgott hírek közepette a PSG emelni fogja az árat. A Monaco ragaszkodik a fiatal tehetséghez, a PSG viszont mindenáron megakarja szerezni Neymar és Cavani mellé. Mbappe Párizsban nőtt fel, szívesen játszana a PSG-ben és Neymar oldalán,  ezzel szemben a múltheti bajnoki forduló során a fiatal tehetség nélkül magabiztos győzelmet arattak idegenben. Falcao nagyon jó formában játszott, két gólt is szerzett. 

Leonardo Jardim a Monaco edzője már kihirdette a Metz elleni keretét. Rachid Ghezzal első alkalommal fog pályára lépni, Monaco színeiben, ő a nyári igazolások egyike. 

Kapusok: SUBASIC Danijel, BENAGLIO Diego; Védők: GLIK Kamil, JEMERSON, JORGE, SIDIBÉ Djibril, TOURÉ Almamy, KONGOLO Terence; Középpályások: FABINHO, LEMAR Thomas, MEÏTÉ Soualiho, MOUTINHO João, LOPES Rony, TIELEMANS Youri; Csatárok: CARRILLO Guido (11), DIAKHABY Adama, FALCAO Radamel, GHEZZAL Rachid, SYLLA Moussa.

Lehetséges kezdő 11 (4-4-2): Subasic, Fabinho, Glik, Jemerson, Jorge, Lopez, Moutinho, Tielemans, Lemar, Falcao, Diakhaby

Nem lép pályára Mbappe mellett, Badiashile, aki még mindig sérült, valamint Mboula és Traore. Toure Almamy már a keret tagja, de a padon fog kezdeni, felépülését követően. Falcao hatalmas formában játszott a Dijon ellen, ma ismét a kezdőben lesz és töretlenül termelni fogja a góljait. A nyáron "bomba" igazolással eladott játékosok hiányát meg se érezte a fiatalokkal feltöltött monacoi csapat, akik eddig beváltak és a csapat Mbappe nélkül is bajnoki címe megvédésére készül. 

A Francia szuperkupa elvesztése után a Monaco összeszedte magát és a bajnokság első két mérkőzését meg is nyerte a csapat. A bajnokság nyitó mérkőzésén kicsit akadozva, de 3 - 2-re Toulouse-ban nyerni tudtak, majd múlthéten a Dijon ellen 4 - 1-es kiütéses győzelmet arattak. 

Az előző idényben a Metz a bajnokság alsó harmadában végzett, ezzel szemben a Monaco bajnok lett. 2016/17 idényben kétszer találkozott egymással a két csapat, mind a kétszer a Metz csapata nagyon kikapott! 2016 októberében otthon 7 - 0-ra, majd idén februárban idegenben 5 - 0-ra kapott ki a Monacotól. A két csapat között most is nagyon nagy a "szakadék", nem beszélve arról, hogy a Metz két vereséggel, a Monaco két győzelemmel áll a mostani bajnokságban. Sok gólos vendég győzelmet várok, talán egy szépítő hazai góllal. 

> Vendég győzelem és Gólszám több, mint 2,5 @ Odds: 1,65  B'

vagy Monaco győzelem (Hendikep 1:0) @ Odds: 1,75 B'