Real Madrid - Manchester United

UEFA Szuperkupa

realm_mancu.JPG
UEFA-szuperkupa Döntő
Kezdés: Kedd, 20:45
Helyszín: II. Fülöp Stadion, Szkopje

2016-os UEFA Szuperkupát a Real Madrid hódította el, ahol a Sevilla csapatával csapott össze. A 2 - 2-es döntetlent követően a hosszabbításban a Real Madrid játékosa Daniel Carvajal találatával győzték le a spanyol ellenfelüket. A Manchester United 1991-ben nyerte meg az egyik legrangosabb trófeát, az UEFA Szuperkupát. A döntőben 1 - 0 -ra győzték le Crvena Zvezda csapatát akkor.
2017 augusztus 8.-án a Real Madrid megpróbálja megvédeni címét, a teljesen átszervezett és nyáron többet igazolt manchesteri gárdától. 

Manchester United augusztus 13.-án már bajnoki mérkőzést játszik. Ezzel szemben a Real Madrid szintén augusztus 13.-án a Spanyol Szuperkupát játszik a Barcelona ellen. Ez a párharc két mérkőzéses, a második meccsre augusztus 16.-án kerül sor.

Real Madrid

A nyári átigazolások alig változtattak valamit a Real "képén". Leginkább a "padózos" játékosoktól vált meg a csapat, Álvaro Morata (Chelsea), Danilo (Man City), James Rodríguez (Bayern München), Mariano Díaz (Olympique Lyon), Diego Llorente (Real Sociedad). Két játékos vett, eddig a Madrid. Theo Hernández az Atlético Madridtól és Dani Ceballos a Real Betistől, mind a két új szerzemény a Manchester United elleni keret tagja.
Egyes spanyol lapok, Ronaldo játékát kétségesnek vélték. A Konföderációs Kupa után hosszabb szabadságát töltötte a portugál, de az edzéseket még időben elkezdte. Egy közeli spanyol forrás szerint Ronaldo mindenképp pályára akar lépni, volt csapata és edzője ellen. Ezzel szemben azt is lehet hallani, hogy Zidane tartalékolná a klasszisát, méghozzá a Spanyol Szuper kupára ami két mérkőzéses és vasárnap már lenne az első mérkőzés. Egy dolog mindig ŐRÖK - EL CLASICO. A Real Madrid Barcelona párharc, presztízs értékű a felek számára.  

Zidane senkit sem hagy otthon, mind a 24 játékosát nevezte a szkopjei UEFA-szuperkupa mérkőzésre.

Kapusok: Keylor Navas, Kiko Casilla, Luca Zidane
Védők: Dani Carvajal, Jesús Vallejo, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Nacho, Marcelo, Theo Hernández, Achraf Hakimi
Középpályások: Toni Kroos, Luka Modrić, Casemiro, Marcos Llorente, Asensio, Isco, Mateo Kovačić, Dani Ceballos
Támadók: Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Lucas Vázquez, Borja Mayoral

Gareth Bale nemrég egy kisebb sérülést szedett össze, lehetséges így a játéka. Az sem elképzelhetetlen, hogy pihenteti Bale-t a vasárnapi mérkőzésre.

A felkészülési mérkőzéseket megelőző Bajnokok Ligája döntőben nyújtott teljesítményt áttudják "hozni" az UEFA Szuper kupára, akkor egy újabb trófeát zsebelhet be a spanyol csapat. Ezzel szemben a Real Madrid igaz nem teljes kerettel, de vereséget szenvedett a Manchester Unitedtől a Bajnokok Nemzetközi kupáján. Ezután a Manchester City döngölte a földbe a csapatot, 4 - 1-es eredménnyel. A  kegyelemdöfést, a Barcelona elleni 3 - 2 -es vereséget szintén a Bajnokok Nemzetközi kupáján szenvedték el. Az Amerikai All-Stars csapatot büntetőkkel de meg tudták verni, így Amerikából legalább egy győzelem jöttek haza.

Manchester United

Jose Mourinho Európa-ligát nyert gárdája eddig keményen edzett, hogy felkészüljön az új szezonra és Zinedine Zidane BL-t nyert Madridja ellen. A Szkopjéban lejátszandó összecsapás az új idény első komoly célkitűzése a játékosok számára.

"A Szuperkupáért dolgozunk, ez az első célunk" - nyilatkozta Antonio Valencia

Jose Mourinhonak nem kezdődik jól az első tétmérkőzése. Két játékosa felfüggesztés miatt nem játszhat a Real Madrid ellen, Eric Baill és Phil Jones hiányozni fog a keretből. Marcos Rojo és Ashley Young még sérültek, ők biztos nem lépnek pályára, ezzel szemben a három új szerzemény akik közül már kettő bizonyított is , ott lesznek a keretben. Romelu Lukaku és Victor Lindelöf már korábban érkeztek, viszont Nemanja Matic pár napja került a vörös ördögökhöz, a Chelsea együttesétől. 

A portugál edző második szezonját kezdi a United élén. Mkhitaryan Lukaku támadóduó nagyon veszélyes lehet, a spanyol kapura. Nemanja Matic megérkezésével Paul Pogba viszont azt játszhatja amit eddig is szeretett volna a középpályán. Matic, mint védekező középpályás ellátja azt a szerepet amit Pogbára ráerőltetett az edző, így szabadabb lesz a támadásoknál és többet tud a kapu előtt lenni. 

Lehetséges kezdő 11 (3-5-1-1) : De Gea; Lindelof; Smalling; Blind; Valencia A.; Pereira; Matic;  Pogba;  Darmian; Mkhitaryan; Lukaku

A nyári átigazolások között egy klub ikon is távozott, Wayne Rooney. 393 mérkőzés a vörös ördögök színeiben, valamint 183 gól után visszatér ahhoz a csapathoz ahonnan elindult. Rooney a karrierjét az Everton színeiben folytatja tovább. 

Manchester Unitednak az Európa Liga kupájának meghódítása után, nagyon sok felkészülési mérkőzése volt a nyári időszakban. A portugál edző nagyon sokat dolgoztatta a régi és új játékosokat. Céljuk egy még jobb szezon az előzőhöz képest. Barátságos mérkőzésen két amerikai csapatot vertek (Real Salt Lake - Manchester United 1 : 2,  Los Angeles Galaxy - Manchester United 2 : 5) meg, ezekután három Bajnokok Nemzetközi kupás(BNK) mérkőzés következett. BNK-ban 2 - 0-ra nyertek a rivális Manchester City ellen, aztán 1 - 1-et játszottak a Real Madrid ellen , akiket büntetők után legyőztek. Végül a BNK-ban a Barcelona csapata 1 - 0-ra legyőzte őket. A szezon kezdete előtt két felkészülési mérkőzést játszottak, az egyik a Valerenga ellen, amit 3 - 0-ra megnyertek, míg legutóbb Sampdoria ellen, pedig 2 - 1 -re győztek.

Összefoglaló

A Real Madrid és a Manchester United számára igen fontos mérkőzés, bár ez nem BL vagy EL meccs. Egy jó kezdés rányomhatja a bélyegét a szezonra viszont a rossz kezdés is. Mind a két csapatnál nagyon jó támadó és gólerős játékosok állnak rendelkezésre. Ezen erőfölény már a felkészülési meccseken is látható volt. Ronaldo eldöntheti megint a párharcot, ez nem vitás, bár a United védekezése sokkal jobb ellenfelénél. Véleményem szerint a két gárda nagyon egymásnak fog feszülni már a mérkőzés legelején. Talán a United csapata jobban fel van készülve, több mérkőzést játszottak le a felkészülési időszakban. Kevesebb "rotálással" tudtak készülni a mai mérkőzésre, valamint a United jobb igazolásokat hajtott végre a szezon előtt, az eddigi nyári időszakban.

> Mindkét csapat szerez gólt @ 1,60 B'

Bónusz: Döntetlen vagy Manchester Utd. (Kétesély) @ Odds: 1,81  C'