Emirates Kupa 2017

Felkészülési labdarúgótorna 

emirates_cup_1.JPG

Az Emirates-kupa az Arsenal által évenként megrendezett kétnapos nyári labdarúgótorna, melyet a klub hazai pályáján, az Emirates Stadionban játszanak. A torna 2007-ben került első alkalommal megrendezésre. A lebonyolítási rendszere hasonlít az Ajax által rendezett Amszterdam-kupa lebonyolítási szisztémájához. 2012 és 2016 nem volt megtartva a kupa. Eddigi győztesek : Arsenal (2015), Valencia (2014), Galatasaray (2013), PSG (2011), Arsenal (2010), Arsenal (2009), Hamburger SV (2008), Arsenal (2007)

Az Amszterdam-kupához hasonlóan minden csapat két mérkőzést játszik, a győzelemért három pont, a döntetlenért pedig egy pont jár, és minden egyes rúgott gól után plusz egy pontot kapnak a résztvevők. A 2009-es kiírástól kezdődően ha a csapatok azonos pontszámmal állnak, akkor a gólkülönbség, majd a szerzett gólok száma, végül az összes kapura lövés rangsorol. 

emirates_cup_0.jpg

EMIRATES-KUPA 2017, LONDON
Július 29., szombat

15.00: RB Leipzig–Sevilla
17.20: Arsenal–Benfica
Július 30., vasárnap
15.00: RB Leipzig–Benfica 
17.20: Arsenal–Sevilla

RB Leipzig – Sevilla

Félbeszakadt a német élvonalbeli, az ausztriai Seefeldben edzőtáborozó RB Leipzig hétfői tréningje. Ralph Hasenhüttl vezetőedző azt követően rendelte be idő előtt a szállodába játékosait, hogy a Liverpoollal szóba hozott Naby Keita a kelleténél durvábban szerelte Diego Demmét, aki csak segítséggel tudott lebicegni a pályáról. Sérültek és hiányzók: Timo Werner, Marcel Sabitzer, Diego Demme és Marvin Compper.Premier League-ben szereplő Liverpool nemrég 83 millió eurós ajánlatot tett a Leipzignek Keitáért, ám Ralf Rangnick, a német gárda sportigazgatója nem hajlandó eladni a csapat alapemberét. Felkészülési mérkőzéseken SV Dessasu (0-7) és a ZFC Meuselwitz (0-6), végezetül otthon a Konyasporot (1-0), győzte le az együttes. Számunkra fontos, Gulácsi Péter védi a német kaput!

Eduardo Berizzo nemrég vette át edzői széket Sevillában a nyár végén távozó Jorge Sampaolitól, Sajnos az előző edző távozásával, több játékos is elhagyta a klubot. Vitolo, Vincente Iborra, Yevhen Konoplyanka és Adil Rami játékosok nyáron eligazoltak. A 30 éves, 16-szoros spanyol válogatott középpályás 2020-ig írt alá a Sevillával. Nolito tavaly nyáron Pep Guardiola menedzser kérésére a Celta Vigótól érkezett a Manchester Cityhez mintegy 18 millió euróért, ám 30 fellépéséből csak 16-szor volt kezdő, összesen 1349 percet töltött a pályán. Nolito a Sevilla ötödik nyári szerzeménye Sébastien Corchia, Guido Pizarro, Éver Banega és Luis Muriel után.Eddig két felkészülési mérkőzést játszottak - Ázsiában. Cerzeo Osakát legyőzték 1 - 3-ra, majd 2 - 0-ra vesztettek Kashima Antlers csapatától.

Arsenal–Benfica

Arsene Wengernek sikerült (eddig) Alexis Sanchezt és Mesut Özilt maradásra bírnia. Nyáron aláírt a csapathoz, Alexandre Lacazette támadó, Remélik, hogy ő lehet az a játékos akivel jobb eredményeket érhetnek el. Sead Kolasinac Schalke 04- csapatától érkezett a védelem erősítésére, a felkészülési meccseken derekasan helytállt eddig. Hiányzók, sérültek lesznek ma is a csapatnál. Olivier Giroud és Jack Wilshere, valamint Joel Campbell ma nem léphetnek pályára. Az "Ágyúsoknál" a védelem sokkal gyengébb, mint a támadó sor. A védelmet kell úgy összeraknia Wengernek, hogy az a következő szezonban ütőképes legyen. Ausztráliában barátságos mérkőzéseken Sydney FC (0-2) és a WS Wanderers (1-3) együtteseket legyőzte.  Ezután az BNK-ban 1 - 1 -es döntetlen után a Bayern München bűntetőkkel verték meg. Majd 0-3-ra a Chelsea csapatától kikaptak. Az új mezt július 29-én ölti majd fel először az Arsenal, amikor a Benfica ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen. Az „ágyúsok” szerelésében a sápadt kék és a sötétebb kék dominál, amivel próbálnak visszautalni a kilencvenes évekre, a gárda egyik legsikeresebb időszakára, amikor a brigád a máig legendás sárga-kék idegenbeli dresszben futballozott. Alexis Sanchez csütörtökön a twitter oldalán egy képet tett közzé, ami az látszik -hogy beteg. Elég valószínű, hogy nem fog pályára lépni. 

Rui Vitorianak (edző) nincs könnyű dolga. Victor Andrade még mindig sérült és így kedvenc jobbszélsője nélkül kezdik el majd az idényt. Bruno Varela kapus és Haris Seferovic csatát jött a nyáron a csapathoz. De három jó játékos hagyta el a klubot. Semedo, Lindelof és Ederson mind a hárman nagyobb klubok választottak, ebben az átigazolási időszakban. Az edzőnek újjá kell építeni, a csapatot. Filip Krovinovic legdrágább vétele volt idén nyáron a Benfica csapatának. A támadó középpályás ma már megmutathatja tudását a közönség előtt. Haris Seferovic az Eintracht Frankfurttól érkezett kölcsönbe a csapathoz. A német focihoz szokott védő, remélhetőleg hamar megszokja az új közeget és focimentalitást, amit a portugál bajnokság mutat. A Benfica két győzelemmel és két vereséggel zárta eddig, a felkészülési mérkőzéseket. A négy barátságos mérkőzést otthon játszották ahol, nyertek Neuchatel Xamax (2-0) ellen és a Betis (2-1) ellen. Kikaptak viszont, a Young Boystól (5-1), valamint Hull Citytől (1-0). Érdekesség, hogy a négy volt Benfica alapember hova is távozott. : 23 éves Ederson a Manchester City-hez (40,00 Mill. €), 22 éves Victor Lindelöf a Manchester Unitedhoz (35,00 Mill. €), a 23 éves Nélson Semedo a spanyol FC Barcelonát (30,50 Mill. €) választotta és a 28 éves Marçal az Olympique Lyonhoz(4,50 Mill. €) került.

Felkészülési mérkőzések, tétekkel óvatosan 

Tippem a mérkőzésre: RB Leipzig 2 (3) – 1 Sevilla 

Gólszám - Több, mint 2,5   B' értékelésű tippem
RB Leipzig győzelem (1X2)     C' értékelésű tippem

Tippem a mérkőzésre: Arsenal 2 – 0 Benfica

Arsenal győzelem (1X2)     B' értékelésű tippem