Inter - Lyon

Bajnokok Nemzetközi Kupája

FC Internazionale Milano - Olympique Lyonnais

2017. július 24. /  Kezdés: 14:05
Helyszín: Nanjing Olimpiai Sportközpont, Kína.

Internazionale új edzője, Luciano Spallettit. Az Inter az előző bajnoki idényben a 7. helyen zárt. A vezetőség új célokat tűzött ki és ennek eredményeként edzőváltás történt. Az új edző viszont új alapokra akar építkezni, ezért több játékost eladtak, néhányan felkerültek a szabadon vihetők listájára. Fontosabb nevek a csapat távozói közül.
Gianluca Caprari a Sampdoria csapatához ment, Éver Banega a Sevilla FC csapatához igazolt, Juan Jesus az AS Roma csapatát választotta, Federico Dimarco a FC Sion csapatát erősíti a következő idénytől, Saphir Taider a Bologna-hoz szerződött, Senna Miangue az olasz Cagliari csapatát erősíti majd, Fabio Eguelfi az Atalantahoz szerződött, és még egy a sok név közül, Caner Erkin a török Besiktasnál folytatja karrierjét. 
Egy- egy posztra már szerződtettek is új játékosokat, Milan Skriniar a Sampdoria együttesétől, a fiatal Facundo Colidio a Boca ifi csapatából és Borja Valero a Fiorentina csapatától vették meg.

Három felkészülési mérkőzést játszottak a szezont követően. A csapat az új edzővel, az első meccset győztesen fejezte be. A következő már erősebb csapat (Nümberg) már kifogott rajtuk, kikaptak. Ezt követte a Shalke 04 elleni döntetlen. A csapat formálódik és a játékosok lassan - lassan megszokják az új felállást.

Inter Milan lehetséges kezdő 11 és várható felállás : 4-2-3-1
Handanovic; D’Ambrosio, Miranda, Skriniar, Ansaldi; Gagliardini, Valero; Eder, Joao Mario, Baldini; Icardi.

Lyon az előző bajnokság 4. helyen zárt. Az Európa Liga csoportkörébe kvalifikálta magát a csapat. A Lyon "háza táján" igen csak nagy volt a mozgás. Sok játékost vettek, de többet el is adtak, köztük két nagyon ügyes labdarúgót. A távozók között voltak,  az egyik legdrágábban eladott Alexandre Lacazette, őt az Arsenal csapata vette meg. Eladták Corentin Tolisso a Bayern Münchennek, Maxime Gonalons az AS Romanak, Maciej Rybus a Lokomotiv Moszkvának, Mathieu Valbuena a török Fenerbahce csapatához került. 

Sok jó játékost is vettek már, készülniük is kell az új idényre, a Lyonnál. Bertrand Traoré a Chelseatől érkezett, Mariano Díaz a Real Madridtól, Marcelo a Besiktastól, Ferland Mendy az AC Le Havretól, Marçal a Benficatól, Kenny Tete az AFC Ajaxtól vették meg.

A Lyon csapat is három felkészülési mérkőzést játszott a mai napig. Az első mérkőzésen egy Liga 2. -es francia csapatot idegenben győztek le. Viszont utána idegenben 4 - 0 -ra a Celticet verték meg. Harmadikként odahaza fogadták az Ajax csapatát. 2 - 0 -ás győzelmet arattak a holland csapat felett. Leszámítva azt az egy-két eladott játékost, akik igencsak kivették a részüket az elmúlt idényből, semmilyen negatív hatás nem látszik a csapat teljesítményén. 

Lyon lehetséges kezdő 11 és várható felállás : 4-2-3-1
Lopes; Morel, Diakhaby, N'Koulou, Rafael; Ferri, Grenier, Memphis, Fekir, Traore; Mariano

Tippem a mérkőzésre: Inter 1 - 2 Lyon

Gólszám - Több, mint 2,5 @ Odds: 1,50  B' értékelésű tippem
Döntetlen vagy Lyon @ Odds: 1,45 később   B+' értékelésű tippem

Lyon (1. félidő - 1X2)@ Odds: 2,90  C' értékelésű tippem

Lyon győzelem @ Odds: 2,50  C' értékelésű tippem