Manchester City - Manchester United

Bajnokok Nemzetközi Kupája

manchester-city-manchester-united_9t7vsjh8ebww1ht19jula19y1.jpg

Manchester City - Manchester United

Észak- és Közép-Amerika: Bajnokok Nemzetközi Kupája

a09537b584b1e8cb3aa3b5a689626050.png

Európa sztárcsapatai közül számos együttes a Bajnokok Nemzetközi Kupájának keretein belül készül a nemsokára rajtoló új szezonra. Három helyszínen játszódnak a mérkőzések. Egyesült Államok, Kína, Szingapúr. Július 18. - tól 30.-ig zajlanak az összecsapások. Kínában már elkezdődtek, az Egyesült Államokban július 19.-én.

Dátum Mérkőzés Helyi / EU idő Helyszín
Júl. 20. Man Utd vs Man City 20:30 / 03:30 NRG Stadium, Houston

 

presserol.jpg

Manchester City

2016/17 angol bajnoki idényben a 3. helyen zártak. A Liga kupából nagyon korán kiesett a csapat. 2016 őszén a United ütötte ki. A csapat nem találta magát. nem a legjobb szezonjukat futották. Az FA Kupából az elődöntők alkalmával esett ki, akkor az Arsenal mutatta meg a "kijáratot" a City gárdájának. A Bajnokok Ligája sorozatban a Barcelona mögött 2. helyen végzett a csoportkörök után. A 1/8 döntőben a Monaco-t kapta. Hazai pályán 5 - 3 -as győzelemmel fordultak, de idegenben 3 - 1 -re kikaptak. Összesítésben 6 : 6 lett, de idegenben lőtt több góllal a Monaco ment tovább. 

Nyári átigazolások között elsőként Bernardo Silva jobbszélső érkezett az AC Monaco csapatától. Őt követte Ederson, a 23 éves kapus a Benfica csapatától igazolt a City-hez. A távozó Willy Caballero helyére vették meg. A nyár eddigi legdrágább igazolása a Citynél Kyle Walker jobbhátvéd. A Tottenham 43,35 millió fonttért engedte el. Douglas Luiz személyében egy fiatal középpályást is szerzőtettek a brazil Serie A-ból.
Jesús Navas és Bacary Sagna szabadon igazolhatók lettek. A távozók listája, pedig igen hosszú. Enes Ünal a Villarreal CF-hoz, Aaron Mooy a Huddersfield csapatához, Nolito a Sevilla FC csapatát erősíti jövőre. Joe Hart a "kapus" a West Ham csapatában remélhetőleg magára talál. Rubén Sobrino Alavés-hez, Gaël Clichy a török Başakşehir együtteséhez, Pablo Zabaleta a West Hamnél kezdi meg a következő idényt. A végére, pedig a kapus Willy Caballero a Chelsea második számú kapusa lesz.

nintchdbpic.jpg

Manchester United

2016/17 angol bajnoki idényben a 6. helyen zártak, ami az Európa indulási jogot hozta volna a csapatnak, de a Manchester United jól taktikázott, feltett mindent "egy lapra". Megnyerték az Európa Ligát és ezzel a Bajnokok Ligája csoportkörébe kvalifikálták magukat. A csapatot sok sérülés tizedelte az elmúlt szezonban. 'Ibra is sajnos lesérült, rá már nem igen számít a csapat, mivel a sérülés hosszadalmas felépülést fog eredményezni. Rooney váltott és az Evertonhoz távozott nyáron. 

A United az előző idényben megnyerte az Európa Ligát és az angol Liga Kupát. Nyáron a portugál edző erős csapatépítésbe kezdett. A meglévő csapat mellett erősít, hiszen tudja a BL már nem lesz séta galopp!

Nyári időszakban négy játékosra nem számít már a "portugál". Zlatan Ibrahimovic már szabadon igazolható lett. Sam Johnstone kapus az Aston Villához ment kölcsönbe. Wayne Rooney az Evertonhoz igazolt, végül Adnan Januzaj a Real Sociaded csapatához távozott. José Mourinho, Joel Pereira kapust felhozta a felnőtt csapatba. Az U23-ban mutatott teljesítménye utána az edző bizalmat szavazott neki, így az esetleges sérülés vagy a pihentetések alkalmával, ő fogja védeni a MU kapuját. Benficától Victor Lindelöf középhátvédet igazolta a csapatába, ezzel erősíti az olykor igencsak nagyokat hibázó védelmet. Végül, pedig a heteken keresztül sajtót felkavaró átigazolási hisztéria végén, Romelu Lukaku középcsatár a Manchester United játékosa lett. Sokan mások is versenyeztek a játékosért, de végül a MU ajánlatát fogadta el a csatár. (Ibra helyére képzeli el, szerintem Jose)
Marcos Rojo és  Ashley Young még sérültek, így ők biztos nem lesznek a keretben. 

 Összefoglaló:

A két csapat legutóbbi öt mérkőzésük alkalmával két döntetlen született. Kétszer a United volt jobb és egyszer a City. Mind a két csapatnál vannak hiányosságok. A MU az elöző idény végére elfogyott, szó szerint. A City-ből, pedig a "tűz" ami eltűnt. Nagyon kíváncsi leszek ki lesz, aki hamarabb visszatalál.

Manchester City csapatánál a nagyok mind ott vannak az Egyesült Államokban, Sergio Aguero, David Silva, Kevin De Bruyne, és Gabriel Jesus. Sergio Aguero-nál mostanában sokat cikkeztek az újságok. Eladó és az edző már nem számít rá. Hírbe hozták a Chelsea-vel is, igaz ez azóta tárgytalan lett. A két új szerzemény is Bernardo Silva és Ederson várhatóan pályára fog lépni a United ellen.

Manchester United újonnan vásárolt játékosai, Victor Lindelof és Romelu Lukaku a City ellen biztos kezdi fognak. Viszont a United a meglévő fiatal tehetségek mellett, fiatal felfedezetteket is elhozott a tornára. Például Scott McTominay, Joel Pereira, Axel Tuanzebe, és Guillermo Varela. Juan Mata sérült, így ő a kispadról szemléli majd a mérkőzést.


Tippem a mérkőzésre: Manchester City 2 - 3 Manchester United 

Gólszám - Több, mint 2,5 @ Odds: /Később B+' értékelésű tippem
Mindkét csapat szerez gólt @ Odds: /Később   A' értékelésű tippem

Manchester United  győzelem (1X2) @ Odds: /Később   C' értékelésű tippem