Portugália - Chile

Elődöntő / Konföderációs Kupa

Portugália - Chile

Kapcsolódó kép

Helyszín: Kazan Aréna (Kazany)  /   Kezdés - 20:00

Elérkeztünk a Konföderációs Kupa első elődöntőjéhez. Mind a két csapat esélyes a Kupa megnyerésére. Mind a két csapat a végsőkig küzdeni fog a mai napon a továbbjutásért! 2016-os COPA AMERIKA és az EURÓPA BAJNOKSÁG bajnokai csapnak ma össze!

Képtalálat a következőre: „Portugal - Chile”

Kétségtelenül a két csapat, egy-egy kulcsembere eldöntheti a mérkőzést egy szempillantás alatt. A portugál válogatottnál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) neve az elsők között említendő. A 32 éves csatár nagyon jó formában van, még mindig. Ebben az évben a BL serleg mellé egy Konföderációs kupát is felemelne a végén a magasba.  De mondhatnám Andre Silva (FC Porto) és Nani (Valencia), vagy Joao Moutinho (Monaco). Erős jól összeszokott csapatot alkotnak. Chile csapata a jól ismert dél-amerikai temperamentummal és elszántsággal fognak ma is küzdeni a kupáért. Kimagasló teljesítményével a csapat motorja Alexis Sanchez (Arsenal). A 28 éves támadó a németek ellen az első percekben már vezetést szerzett, de a mérkőzés döntetlennel ért végett. Vállvetve fociznak mellette Arturo Vidal (Bayern München), Aranguiz (Leverkusen) vagy Claudio Bravo (Manchester City) akinek a kupa alatt már voltak bravúros védései. Elszántságban nem lesz hiány a csapatnál.

Portugália

Kapcsolódó kép

Az 'A csoport első helyén végzett a csapat 7 ponttal, a szintén 7 pontos Mexikó előtt. Két győzelem és 1 döntetlen a mérlegük. A gólarány a 3 mérkőzés alatt 7:2. Két mérkőzésen is több mint, 3 gól esett. Támadó játékukat ha az ellenfél nem tudja "lekezelni" végzetes lehet. Ronaldo 2 góllal holtversenyben a góllövőlista élén áll. Az egyik legkevesebb gólt kapták, 2-t. A másik csapat aki szintén jól védekezett Chile - szintén 2 gól.

A portugál válogatott a VB selejtezőkön is jól teljesít. A csapat szempontjából fontos a "folyamatos" felkészültség. A legutóbbi 5 meccsüket megnyerték. Nagyon magas 22:3-as gólarány mutatja a támadó focijuk erejét. Valamint, azt is hogy a csapat nemhiába nyerte meg az 2016-os EB-t.

Portugália kerete
Kapusok Patricio Sa, Beto
Védők Alves, Neto, Fonte, Semedo, Eliseu, Cedric
Középpályások Moutinho, Bernardo Silva, Pereira, William, Gomes, Pizzi, Adrien Silva
Csatárok Ronaldo, Andre Silva, Nani, Martins, Quaresma

 

Portugália lehetséges kezdő 11 és várható felállás: 4-4-2

Patricio; Cedric, Alves, Fonte, Eliseu; Bernardo Silva, William, Moutinho, Quaresma; Andre Silva, Ronaldo.

Portugália Raphael Guerreiro nélkül lép pályára. Az Oroszország elleni mérkőzésen szerzett sérülés elég súlyos. Pepe felfüggesztését tölti (szokásos). Miután két sárga lapot begyűjtött. Viszont pályára fog lépni, Cedric Soares és Bernardo Silva - igaz kisebb problémáik voltak, ezek részben megszűntek.

Chile

Képtalálat a következőre: „portugal - chile”

A 'B csoport második helyén zárta. 5 ponttal - ebből 2 döntetlen és egy győzelem volt a mérlegük. 4:2 gólarány a Portugálok mellett Chile kapta a legkevesebb gólt. Németország és Ausztrália elleni döntetlen viszont, lehetett volna rosszabb kimenetelű. A németek elleni gyors gól után visszaállt a csapat. Még az első félidőben az egyenlítő gól megszületett. A második félidőben a két csapat egy egy szép megmozdulást leszámítva a pont osztozkodás felé hajlott. Az első nyert meccs után két döntetlen következett. Remélem a csapat tanult hibáiból és kipihenték magukat. A jelek erre utaltak, a sajtótájékoztatón. A szoros ember fogás a chilei oldalon biztos. Egy két játékost "KI KELL VENNIÜK" a játékból portugál oldalon. Így lehet esély a csapatnak.

A VB selejtezős 14 mérkőzés után a továbbjutást érő 4. helyen állnak. Viszont az biztos - SOKKAL NIVOSABB ellenfelek ellen kell Chile válogatottjának küzdenie! (Argentína, Brazília, Uruguay..) A felkészüléssel nincs gond a Chilei csapatnál. 24:19 gólarány azért a hiányóságokat mutatja a védelem terén.

Chile kerete
Kapusok Bravo, Toselli, Herrera
Védők Mena, Roco, Isla, Paulo Diaz, Beausejour, Medel, Jara
Középpályások Silva, Fuenzalida, Vidal, Hernandez, Gutierrez, Aranguiz, Marcelo Diaz
Csatárok Alexis, Sagal, Vargas, Rodriguez, Valencia, Puch

 

Chile lehetséges kezdő 11 és várható felállás: 4-3-3

Bravo; Isla, Medel, Jara, Mena; Marcelo Diaz; Aranguiz, Hernandez; Vidal; Vargas, Alexis.

Chile  teljes kerettel fog kiállni ma este a Portugálok ellen. Nincs sérült se hiányzó. Gary Medelnek kérdéses volt a játéka. Még Ausztrália ellen szerzett egy kisebb húzódást, de készen áll a játékra. Védeni Claudio Bravo fog, mint az Ausztrálok ellen. Csapatkapitányként célja a csapat egység és a győzelem. A 4-3-3 felállás jobban feküdt a csapatnak. A 4-3-1-2 a Portugálok ellen nem lenne célravezető. 

Összegzés

 Ma este a védekezésen sok fog múlni. Sajnos Pepe kiesett a Portugál csapatból. A csatárok mind a két oldalon elszántak és keresni fogják a gyenge pontjait a védelmeknek. Bár az idei labdarúgás szezon után, személy szerint Ronaldo lehet, az aki eldöntheti a meccset. Láthattuk a Bajnok Ligája döntőben, a Real csapatában mit játszott és az ott szerzett két gólja nagyban befolyásolta a végeredményt. Mind a két csapat teljes erővel küzdeni fog. De kitámadni kontrából fog az első percekben. Ha véletlen vezetést szerezne az egyik csapat, az már teljesen más felállást eredményez majd. Mind a két csapat be fog találni egymás hálójába. Elképzelhető, ma este a két csapat nem fog rendes játékidőben győzelmet kivívni. Viszont egy "hajszállal" de Portugáliát érzem erősebbnek. Tippem : 1 - 1 , 2 - 2 talán. Természetesen a végén Portugál továbbjutás.

Mindkét csapat szerez gólt @  Odds: 1,80 B+' értékelésű tippem

További tippjeim:

Több, mint 1,5 gól esik a mérkőzésen @  Odds: 1,30  A' értékelésű tippem

Portugália jut tovább @  Odds: 1,70 B' értékelésű tippem