The New Saints - Europa FC

Bajnokok Ligája - Selejtező

The New Saints - Europa FC

Európa legrangosabb labdarúgó eseménye ma elkezdődik. A selejtezők zajlanak a nyáron, hogy ősszel már csak a főtáblán lévő csapatok küzdjenek meg a Bajnokok Ligája Serlegért. Ősszel 32 csapat csoportokban, majd egyenes kieséses szakaszban harcolnak egymás ellen. Míg a legjobb marad csak a végén!

1. selejtezőkör

Ebben a körben 10 csapat vesz részt.

Kiemelt csapatok
Nem kiemelt csapatok

Párosítások

1. csapat   Össz.   2. csapat
Víkingur Gøta Feröer 1. Koszovó Trepça’89
Hibernians Málta 2. Észtország FCI Tallinn
Alashkert Örményország 3. Andorra FC Santa Coloma
The New Saints Wales 4. Gibraltár (brit tengerentúli terület) Europa FC
Linfield Észak-Írország 5. San Marino La Fiorita

 

 Europa FC

A vendég csapat Gibraltár bajnoka lett idén. 2016/17 szezonban az előző évben bajnok Lincoln-t váltotta. A gibraltári kupát is az Europa nyerte meg. Így ebben az évben mindent bezsebeltek. Igaz, 1 pont volt a különbség a bajnokságban az első és a második hely között. 

A csapat májusban játszott utoljára bajnokit és kupa meccset. Biztos bizakodva állnak ki az ellenfelük ellen. Ami egy idegenbeli gólt is eredményezhet. 

Egy évvel ezelőtt az EL-ben indult a csapat. Akkor az első selejtezőkörön továbbjutott megverve az Örmény Pyunikot. Viszont a második selejtezőkörből már nem ment tovább. Az AIK Stockholm megállította. 

The New Saints

 A TNS 2016/17 bajnokit megnyerte fölényesen több, mint 20 ponttal. A bajnokságában kimagasló teljesítményt nyújt már évek óta. A walesi kupát viszont elvesztette. A kupát a Bala Town szerezte meg. 101 rúgott góllal erős támadójátékot játszanak. Hazai pályán 16 meccsből 16 megnyert

A csapat áprilisban játszott utoljára bajnokit és kupa meccset. Viszont nemrég egy felkészülési meccset játszottak ahol 12-1 re verték ellenfelüket. Az első körön át kell jutnia a "gyengébb" ellenfelén a hazai csapatnak!

Egy évvel ezelőtt a TNS az első körben Tre Penne csapatát (San Marino bajnokát) győzte le és jutott tovább. Igaz; odahaza 2-1-re tudott csak győzni! Tre Penne otthonában, idegenben 3-0-ra nyerve biztosította be a továbbjutást. A második körben az APOEL az útjukat állta és kiestek! 

Összegzés

A két csapat között "elég nagy szakadék" tátong. A walesi labdarúgás sokkal erősebb, mint a gibraltári. A hazai csapatnak nem szabad lebecsülni a bajnok ellenfelét, de a hazai győzelem borítékolható a hazai gárdának. A hazai csapat egy két gólos győzelemmel a visszavágót megkönnyebbülve várhatja. Ezért ma meg fog tenni mindent. A vendég az idegenben szerzett góllal odahaza még a továbbjutás reményét is dédelgethetik! A tippem a mérkőzésre: 3 - 1 , 3 - 0 .

> TNS Győzelme (Hendikep 0:1)  1,70B+

 további tippjeim:

> TNS Győzelme  1,25;  

>Több, mint 2,5 Gólszám esik a mérkőzésen 1,55; B+