Oroszország - Portugália

A csoport 2. forduló / Konföderációs Kupa

Oroszország - Portugália

( Portugál csapat - egyik legesélyesebb a végső győzelemre )

Helyszín: Otkrytiye Arena (Moszkva)

Kezdés - 17:00

Az A csoport 

Az első fordulóban Oroszország a kötelező győzelmet hozta. Házigazdaként, valamint jövő évi VB rendezőjeként egy gyengébb Új-Zélandot 2-0 győzött le. A csoport másik mérkőzésén elég kiélezett játékkal 2-2 döntetlent játszott Portugália Mexikó ellen! Bár láthattuk az EB alatt, hogy a csoport mérkőzések alatt a Portugál válogatott gyengébb teljesítménnyel is továbbjut. Akkor az EB cím az ölükbe hullott. 

Képtalálat a következőre: „russia vs. portugal”

Oroszország "otthoni" pályán egy céllal fog játszani ma. NEM SZABAD KIKAPNIA. Mindent el fog követni, hogy legalább egy döntetlen elérjen. Ezzel szemben a Portugál csapat, nem akar abba a hibába esni, mint az EB-n. Az első mérkőzés hajrájában, a bekapott góllal sokat vesztettek. Az 1 pont akkor még elfogadható hiba lehetett. Ma viszont az "életükbe" kerülhet! 

Oroszország

Az Orosz válogatott nehezebb helyzetben van, mint a többiek. Vagy talán, könnyebb. Házigazdaként nem kell részt vennie a selejtezőkön, a VB kapcsán. Ezzel sokkal kevesebb "TÉT" meccset játszanak. Persze meccseket játszanak, felkészülési és barátságosakat, viszont ezekkel nehéz lemérni a tényleges tudást és felkészültséget. Az Új-Zéland elleni győzelmet, az első fordulót nem tekintve. A csapat elégé hullámzó teljesítményt nyújt. Chile ellen egy 1-1-es döntetlen, a Magyar válogatott ellen egy 3-0-ás győzelem. Persze megjegyezném, a csapatunk igencsak "foghíjas" volt. Egy gyengébb Belga csapat ellen 3-3-as döntetlen.

Véleményem szint, a válogatott a hazai pálya előnyét biztosan kihasználva, védekezős játékot fog játszani. Tudják a portugálok nagyon jó támadókkal rendelkeznek. Mindent meg fognak tenni., hogy a játékot megtörjék - ne legyen egységes - ezzel is a támadásokat redukálják. Minél kevesebb akció az orosz kapu ellen, nekik már fél siker. Kontrából való gólszerzést elképzelhetőnek tartom az Orosz csapatnál!

Oroszország: Lehetséges kezdő 11 és felállás (5-3-2)

Akinfeev – Kudryashov, Vasin, Dzhikiya, Zhirkov, Samedov – Glushakov, Golovin, Erokhin – Smolov, Poloz.

Portugália

Képtalálat a következőre: „confederations cup portugal”

Ronaldo ma az Oroszok ellen - mit és hogyan játszik, ez még csak a jövő.... A Mexikó elleni döntetlen után, ma a győzelem az elfogadható a csapat számára. Remélhetőleg nem akarnak az EB-s hibába esni. Ezzel megnehezíteni a saját dolgokat. Mind a két játékrészben Mexikó a végén hajrázott. Aminek látjuk is az eredményét. Ezt ma a Portugál válogatott nem engedheti meg az Orosz csapatnak. 

Portugál csapat az EB bajnokaként elvárásokkal szembenézve kell, hogy játszanak. A VB selejtezőkön 6 mérkőzésből 5 megnyertek. Idegenben 2-0-ra kikaptak Svájctól. A csapat nagyon gólerős. A támadó játéka a portugáloknak nagyon jó. Ma más taktikával kell játszaniuk, mint Mexikó ellen. Ha vezetést szereznek, nem állhatnak vissza védekezni. Az Orosz csapatban a kontra gól, bármikor eldöntheti a mérkőzés kimenetelét.

Portugália: Lehetséges kezdő 11 és felállás (4-4-2)

Rui Patrício - R. Guerreiro, Pepe, Fonte, C. Soares - B. Silva, W. Carvalho, Moutinho, Quaresma - Andre Silva, Ronaldo

 

Meglátásom a mérkőzésre:

(megérzésem 1-1 Döntetlen vagy 1-2 Portugál győzelem)

A két csapatnak egy célja van : a győzelem. A gólváltás számomra az egyik legjobb opció fogadás szempontjából. Lehetséges a meccsen a túlzott védekezés. Sajnos itt aki kikap talán benne se lesz a következő körben. A tét nagy! A meccset ezért is rendezik Moszkvában. Egy nagyobb orosz szurkoló tábor, plusz erőt adhat a válogatottnak. A rutin, a jó játék, a jobb játékosok - mind, mind a Portugál csapat felé mutatnak. 

> Mindkét csapat szerez gólt 1.80 B+

> Döntetlen vagy Portugália 1.22 A+

> Vendégcsapat Gólszám - Több, mint 1,5 2.00 C
> Gólszám - Több, mint 2,5 1.95 B
> Portugál győzelem 1.90 B
> Portugália győzelme + Mindkét csapat szerez gólt 4.05 C