Visszavágok éjszakája

Bajnokok Ligája - Negyeddöntők

Ma este a Real Madrid fogadja a múlt héten odahaza vereséget szenvedett Bayern Münchent. A 2-1-es győzelem a Madridnak nagyon kecsegtető eredmény. A csapat a továbbjutásra tesz fel mindent, így nagy meccs van kibontakozóban. A Bayern nem fogja könnyen adni a "bőrét" - ma este. A másik mérkőzés, amit ma este fognak játszani - a Leicester - Atletico Madrid visszavágója. Az 1-0-ás hazai Madridi győzelem kevés lehet, a mai napon. Az angol "rókák" biztosan "harapni fognak". Ezt láthattuk a Sevilla ellen, ahol a csapat tovább is ment hazai pályán. Egy gól a vendégektől és mindennek vége lehet a hazaiaknál. Viszont, ha hazai gól esik elsőként - bármi lehet..... A csapatoknál inkább rámutatok egyes dolgokra és nem statisztikát hoznék. :)

 Real Madrid

-

Bayern München

real_bayern.jpg

Múlt héten, a Bayern veresége sokakat meglepett. Engem is bevallom, a "német hadigépezet" a kiállítás után nem találta magát. Ezzel pedig, teljesen a Real malmára hajtotta a vizet. Santiago Bernabéu-ban pedig minden odaérkezőnek nagyon nehéz dolga van. 

Ancelotti - a támadó jellegű foci játszására rendezi be a csapatot a mai napra. Mindent vagy semmit - ez a végjáték. Ha ma elbuknak vége a BL álmoknak. A "salátás" tálat idén is megnyerik (simán). A kupát is megszerezheti a csapat... Nincs más dolga, mint ma odatenni magát a csapatnak és nyernie kell! A 2-1 vereséghez hozzátenném a kihagyott tizenegyest. Vidal-t remélem ma nem engedik a büntető rúgás közelébe.  Zidane a hétvégi igen tartalékos csapattal is nyert a bajnoki összecsapáson idegenben. Gijon ellen 2-3 győzelem jó jel lehet, estére a németek ellen. Akik hétvégén Leverkusen ellen döntetlent játszottak. 

Hiányzó mind a két oldalon várható, de egy fontos személy Bale hiányzását - Zidane nem biztos, hogy megérzi. A hétvégi csapatot feljavítva a pihentekkel - erős keret várja majd a németeket! A németek majdnem teljes kerettel érkeznek, igaz lehetséges hiányzók között van Hummels és Boateng, bár szerintem a mai nap még nem lesznek bevethetők!

Lehetséges kezdő 11

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Isco, Benzema, Ronaldo.
Bayern München: Neuer; Lahm, Alonso, Alaba, Bernat; Vidal, Thiago; Robben, Ribéry; Lewandowski, Müller.

Nem lép pályára 

Real Madrid: Bale, Pepe, Varane.
Bayern München: Martinez. 

Valószínűleg nem lép pályára

Bayern München: Boateng, Hummels. 

A mérkőzést vezeti : Kassai Viktor

Fogadás

A két csapat keretét és eddigi teljesítményüket nézve, én hazai győzelmet várok. A számok alapján Bale kiesése után is 2-1 vagy 3-1-es Real győzelem prognosztizálható. Viszont az olasz edző a Bayern "hadvezéreként" a 2016/17-es szezon legnehezebb meccse elé néz. Nem tudom, mit fog most előhúzni a kalapból. Az biztos, támadni fognak, ezért sok lesz a szöglet mind a két oldalon. A gólokat tekintve legalább 2-3 gól lesz a meccsen. Még az is lehet, hogy kiszakad a gólzsák. Az érzelmek viszont nagyon kiélezettek lesznek. Sárga lapok szerintem repkedni fognak. Mind a két csapat be fog találni egymás kapujába és a végén ki jut tovább az majd este kiderül.

 Leicester

-

Atletico Madrid

lei_atl.jpg

A Leicester és az Atletico Madrid mai találkozója rengeteg kérdést vett fel, bennem is. Nem csak másokat érdekel - ma is megcselekszik a "rókák" és továbbjutnak. Vagy a Madrid végre magára talál és megmutatja, hogy igen is helye van a legjobbak között. 

A múltheti 1-0-ás Atletico győzelem hazai pályán, szerintem "nagyon karcsú". Ettől a csapattól és kerettől többet vártam. Hétvégén 3-0-ás győzelemmel gyűjtötték be a 3 pontot a bajnokságban. De a BL-ben egy "edző" nélküli angol csapatot legalább 3 góllal kellett volna haza küldeniük. Shakespeare miután átvette a Leicester irányítását, ő sem hitte - hogy ilyen szépen neki indulnak. Egymás után nyerték a meccseket és a Sevilla legyőzése után már a Madrid ellen léptek pályára múlthéten. Az angoloknak az 1-0 vereség még nem a világ vége. A Sevilla ellen 2-1 es hátrányból álltak fel és jutottak tovább. Bőven lesz hiányzó a hazai oldalon, de a keret még így is győzelmi esélyes. EGY BIZTOS - ha nem tett a fejekbe rendet a hétvégi bajnoki meccs után, akkor vége. 2-0 vezetésnél leadni a meccset. KIENGEDTEK! Letámadott és átvette az irányítást - ami ma este szintén meg fog történni az első félidőben az Atletico ellen. De a 2. félidőben el bukta a csapat és döntetlent játszotta Crystal Palace ellen. Ezzel szemben a hétvégén 3-0-ás hazai győzelemmel hangolt az Atletico. Úgy, hogy két büntetőt kihagyott a hazai csapat. De lesz náluk is hiányzó, egy védő és két támadó. Az Atletico kerete akkor is erősebb. Griezmann - Torres támadó páros nagy fejtőrést fog okozni a hazai csapatnak. Vardy - Okazaki párost várok elől a hazai csapattól. 

A veterán középhátvéd Robert Huth, nem fog ma játszani a Madrid ellen, sérülés miatt. Az ő pótlása elég nagy fejtőrést fog okozni az edzőnek. A jó hír a csapatnak Wes Morgan lehet ma játszani fog, bár ez még kérdéses.

Lehetséges kezdő 11

Leicester: Schmeichel; Simpson, Morgan, Benalouane, Fuchs; Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton; Okazaki; Vardy.
Atletico Madrid : Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Filipe Luís; Carrasco, Saúl, Gabi, Koke; Griezmann, Gameiro

Nem lép pályára 

Leicester: Huth, Mendy, Slimani, Wague,.
Atletico Madrid: Vrsaljko. 

Valószínűleg nem lép pályára

Leicester: Benalouane, Morgan.
Atletico Madrid
Gameiro, Moya M. A..

Fogadás

Az angolok ma minden bizonnyal 2 dologra fognak fókuszálni. A védekezés - az Atletico támadásait még idejében megakadályozzák. A másik a kontrából való gyors letámadás - valamint a folyamatos nyomás alá helyezése a vendég kapunak. A múltheti teljesítményt nem nézve, 1-0-ás hazai sikert mondanék. De Simeone nem ma kezdte az edzősködést. Atletico ma döntetlen esetén - legyen az 0-0 vagy 1-1 továbbjutok. Simeone nem fog eszetlenül kitámadni. Inkább megvárja, míg a hazai csapat támad és kontrából visszatámad. Inkább taktikai harcot várok a felektől. 

Viszont, a hiányzók miatt a gólváltás nagyon esélyes. 1-1-es eredménnyel az Atletico a továbbjutó. Huth és a többi hiányzó a hazai oldalon, lehet már megpecsételte a hazaiak sorsát. Ebben az esetben 0-1 vagy 0-2-es vendég siker mondható. 

Köszönöm a figyelmet!